Autor: 021.rs

Info
23.02.2017.
10:47 > 20:46
Posle kraha vinogradarstva u vreme monopola ogromnih državnih pogona za proizvodnju vina, postepeno se i u Vojvodini i u celoj Srbiji seljaci vraćaju uzgajanju vinove loze i podizanju manjih vinarija.
  • Ladan Špricer

    23.02.2017 22:19
    Neće da bidne baš tako
    A zbog čega su veliki proizvođači vina doživeli KRAH , autor teksta nije naveo !
    Da li je razlog u Privatizaciji istih ? Kao uostalom i u mnogim drugim granama privrede .... Gde je uglavnom ostao pustoš ,Lom i gomila radnika oteranih na biro ... Negde nije ni kamen na kamenu ostao ! Gde su te stotine i hiljade hektara Vinograda od velikih proizvođača , da li postoje i dalje ili se zemlja razgrabila , vinogradi povadili ili je sve zaorano i privedeno ratarstvu ? Moglo se to navesti u članku ! Nije KRAH pao sa neba .
    Naravno zbog svega navedenog , sadašnja cena prosečnog vina je ogromna u odnosu kakve su bile . A kvalitet za te pare ,je vrlo upitan..... Pa šta mislite gde su milioni i milioni litara vina tih loših velikih vinarija završili ? Ko zna u čijim smo to flašama i etiketama popili, pa nisu ih sigurno prosuli ....

    Mnogi mali vinari koje poznajem su upravo bivši radnici u vinogradarstvu ,koji su silom prilika nastavili da se bave onim ,što su radili godinama , Vinogradarstvom ,a to su dopunili i Vinarstvom ,kako bi zaokružili proces , Naravno, neki od njih su ostali samo na proizvodnji groždja ,i nemaju problema za plasman .

    Teško je podizati Vinograde , pošto je ogromna otimačina za zemlju , pričam o Fruškoj Gori ,a to je prosečnom malom proizvođaču nezamislivo da finansira.
  • Miki

    23.02.2017 14:21
    Ima dobrog
    ali je preskupo za to sto nudi. Poredeci ga sa istim ili boljim kvalitetom vina iz drugih zemalja, nase vino je preskupo.
  • Crno vino

    23.02.2017 11:03
    Dobar početak
    Primer dobrog marketinga je ona emisija o vinu i vinarijama, sa neviđeno odgovarajućom
    lepom PR, čestitam na odabiru!
    Zaista, emisija na kojoj mogu pozavideti mnoge zapadne zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna