Autor: B92

Info
25.02.2017.
22:39 > 07:16
Predstavnici italijanske kompanije Ferero traže još zemlje za zasade lešnika za potrebe svoje konditorske proizvodnje, saznaje B92.
  • TJ

    25.02.2017 15:31
    Ako dozvolimo da stranci slobodno kupuju našu zemlju, sledeći korak bi mogao biti ograda od žice pod naponom i zapošljavanje par stotina hiljada Sirijaca da rade na njoj.

    Dok se budete vozili autoputem NS-SU, pitaćete se "čija je naša zemlja".
  • Vojvosadjan

    25.02.2017 12:09
    Evo ja nisam ni Italijan, imam zemlje ali mi zvrji prazna, necu da je radim. Nemam stav o ovoj temi, Cipiripi ne volim ali nutelu jedem.. o kmetovima znam koliko i o kvantnoj fizici ali se italijanskim sluzim i dosao sam ovde samo da bih se svadjao i raspravljao!
  • AleksandarVojvođanin

    25.02.2017 11:51
    @gg
    Pisac komentara, dakle ja, hteo reći da, uz svo poštovanje tuđeg mišljenja, nije mogao preći preko toga, da poneki komentatori se upuštaju u komentare, a da pri tom, nemaju pojma o čemu se zapravo i radi-blago rečeno neinformisani su. Ukratko, da-zemlju ne bi trebalo prodavati, ali čak i da se da u "arendu" na dugo godina, nekome ko se razume i ko vidi profit, ubiranje sa te zemlje bi bilo dvostruko zadovoljstvo-arendaš profit, država porez+plate zaposlenih+podizanje standarda u lokalnoj zajednici+potrošnja u toj istoj lok.zajednici etc. E ali, tu se postavlja neko drugo pitanje, koje mislim da je i najvažnije! Kako, na koji način, za koliko i na koliko(sistem, poštovanje zakona...) će ta zemlja, oko koje se i vrti cela priča, biti obrađena i plodotvorna. Smatram takođe, da Vojvodina ima, tradicionalno, to nam je u genima, vrsne stručnjake u oblasti agrara i da ne moramo puno tražiti što se toga tiče, ali je malo onih koji bi da stvarno rade, bez obzira kolika bi plata bila-pogledajmo istini u oči! Svi bi u neke kancelarije i kabinete... I na kraju, i da dođe stranac, pronađe ovde šta mu odgovara, i ponudi dobru cenu, ne vidim zašto mu se ne bi i dalo u "arendu"-zemlju ne može da odnese, a druga je stvar, da li će mu se i ko bi mu dozvolio da ne plaća naše stručnjake i radnike i da ne plati poreze!
  • Ципирипи

    25.02.2017 09:07
    Не продавајте земљу странцима
    Rusofil_IQ0
    Пажњиво прочитај коментар и размисли о прочитаном пре коментара!
    Критика је упућена председнику удружења воћара да изабере страну за коју ради,
    а не да као ципирипи веверица "скупља" лешнике у оба образа.
    И апел Војвођанима да НЕ ПРОДАЈУ ЗЕМЉУ странцима. Знамо сами да узгајамо воће , прерадимо и тада као готов производ продамо странцима, нека се онда утркују ко ће више платити за "наше" лешнике.
    Толико, паметним је доста да укапира.
  • gg

    25.02.2017 08:10
    @AleksandarVojvodjanin

    Evo mene kao trece lice mirnim tonom pitam sta je pisac hteo da kaze osim sto je opisao drugu osobu i dao definicije
  • AleksandarVojvođanin

    25.02.2017 04:15
    @Rusofil_IQ0
    Vidim da ti nisi ni na kakvim lekovima, što je dobro u neku ruku. Ali to što nije dobro je što si dibidus neobrazovan, i po svoj prilici imaš završenu, na mišiće, samo osnovnu školu! Iz tvog komentara se, takođe može zaključiti, da si svađalački raspoložen i sklon galami, a tako reaguju samo uplašeni i slabijeg znanja ljudi. Pročitaj nešto, informiši se, pre nego što započneš konverzaciju sa ljudima koji ipak nešto više znaju od tebe! I da, zemlja je za obrađivanje i da se sakupljaju plodovi sa nje, a kmet je naziv čoveka u feudalno uređenom društvu, koji je imao gospodara i koji je živeo i radio, bez naknade, na gospodarevoj zemlji. Istorija za VI razred Osnovnog obrazovanja.
  • Patriota

    25.02.2017 04:09
    Daje AV zemlju ko da je njegova, sva sreca pa se narod buni.
    Aj nek neko npr. da proba u "trecerazrednoj" zemlji Indoneziji da kupi zemlju odnosno nekretninu, ni u filmu. Sva sreca pa drzimo do sebe.
  • Rusofil_IQ0

    25.02.2017 03:01
    @Cipiripi
    Jedna nutela sve lesnike SAMA proizvodi, a ti ako mislis da imas drugo trziste TEBE niko ne sputava da iste proizvedes i prodas "nekome"
    A ako mislis tako sto ces domecem tajkunu dati zemlju da ce on biti bolj kmet od nutele, ja se iskreno pitam na kojim si lekovima??????
  • Cipiripi

    25.02.2017 00:37
    Sukob interesa
    Ako radis za strance ne možes biti na i čelu društva naših voćara, odaberi stranu za koju radiš ! Napravite kao udruženje domaćih proizvođača projekat proizvodnje i prerade lešnika naših voćara pa prodajte prerađeni lešnik Italijanima. To je tvoj cilj a ne da stranac kupi zemlju pa da naši ljudi rade kao kmetovi. Vojvođani, nemojte prodavati zemlju strancima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna