Autor: Južne vesti; foto: Arhiva Južnih vesti

Info
27.02.2017.
19:07 > 21:50
Bivši gradonačelnik Niša i kardiolog Zoran Perišić, otkad mu je licenca istekla, imao je 91 intervenciju na Odeljenju interventne kardiologije u Nišu.
  • Milan

    28.02.2017 10:34
    Licenciranje u Srbiji
    Kao i sve u ovoj kvazi državi tako i razna licenciranja politički potpomognuta su bizarnost. Tako su ovde najveći "uterivači kvaliteta i sertifikata" ustvari najgori đaci iz bivših propalih "univerziteta" poput BK i Mega, koji postavljaju standarde poslovanja.
  • Ah

    28.02.2017 09:14
    Jedno pitanje: A jel piše ili da li se zna koliko je ovaj doktor spasio ljudskih života, čak i bez licence?
  • Niški "emigrant"

    28.02.2017 08:31
    Traćenje energije
    Niški sajt se previše uživeo u uterivača pravde i jedan formalni problem(realan, ali u konkretnom slučaju zanemarljiv) dižu do nivoa "crvene uzbune". Da Perišić nije bio i gradonačelnik ova pompa bi bila beznačajnija. Ekspert medicinski ušao u političko kolo i jednom je priznao da nije "znao" da se i vreme na političkim funkcijama računa u rok trajanja licence. Njegov nemar prema rokovima, ne prema pacijentima ,srećom nije nikog koštao glave. Inače bio je pionir u uvođenju stentova. Njegovi politički, a kažu, i neki ljudski kvaliteti se mogu staviti pod kritiku, pa ko voli, neka ga grdi. Ionako, niko nije savršen.
  • nss

    28.02.2017 06:55
    nss
    imaju li politicari licencu?....a da,oni nemaju ni skolu
  • Nislija

    28.02.2017 06:26
    Kao gradonačelnik se i nije pokazao nešto. Njegova čuvena izreka: "dajte mi problem da izvučem najbolje iz sebe" nije urodila plodom kod većine problema u Nišu. Doduše za vreme njegovog mandata je pokrenut aerodrom i jačanje KC Niš.

    Ne znam lično ali mnogi ljudi po gradu pričaju, da za ne daj bože, bolje da te operiše Perišić pa makar i bez licence.
  • TITO

    28.02.2017 02:56
    Nekad
    Za vreme druga Tita lekar je bio lekar, a usavrsavao se kroz radno iskustvo.Ovi danasnji 'SRBISTANSKI DOKTORI"uglavnom pojma nemaju o struci-Dzaba im licenca.Ono sto vredi otislo je napolje, a ovi sega mega LICENCIRANI lece preostalu boraniju koja nije otisla napolje.Ko neveruje nek skoci do VRBASKE BOLNICE preko vikenda.Sve licencirani(citaj moj) do licenciranoga.
  • Bns

    27.02.2017 23:55
    Kontinuirana edukacija smejuri
    Svaki posten zdravstveni radnik ce reci da je kontinuirana edukacija koja je uslov za obnovu licence najibicnija smejurija i gubljenje vremena koju sponzorisu najcesce farmac.kompanije, uvoznici medicinske ooreme i slicno. To je vreme potroseno na predavanjima na kojem se nista nivo ne moze cuti.
    Komora nije reagovala kad je trebala u mnogim slucajevima, a sad na ovom coveku pokazuje misice. Bas su jadni. A mi smo jos jadniji jer finansiramo zdravstvo. Kvalitetnih kardihirurga i neurohirurga imamo malo i umesto da ih negujemo kao najosetljivije vrste, mi ih optuzujemo pod firmom legalizma.
  • dr Petrovic

    27.02.2017 22:50
    Licenca=dozvola
    Vozio si bez dozvole, pecao bez pecaroske dozvole, pekao si kokice bez dozvole, kakogod okrenes: radio si nedozvoljeno i to je to. Licencu izdaje komora na osnovu obrazovanja i pracenja kontinuirane edukacije uz placanje clanarine: prosto.
    Kada istekne saobracajna, ides na tehnicki pa na registraciju itd.
    Lekar bez licence= 0

  • Pobot

    27.02.2017 22:38
    Ni ja nisam vozio bez vozacke dozvole, vec mi je samo istekla.
  • drzava ludih

    27.02.2017 22:28
    Perišić: Nisam radio bez licence, već je samo istekla

    Nisam ubio coveka vec sam samo pucao u njega .
  • vera

    27.02.2017 22:13
    Uzeli ga na zub
    Ovo je teski cinizam. Mora da Dr nije uplatio godisnju clanarinu, pa mu nisu hteli produziti licencu. Niko se nije zalio, jer su operacije dobro obavljene, ali kada pacijent greskom doktora umre na operacionom stolu, njemu se ne oduzima icenca! Sta ima normalnog u ovoj zemlji?
    U clanku ne stoji zasto je trebalo 11 meseci da se produzi icenca i da li je to normalno da kompetentan hirurg ne moze da radi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna