Autor: Express.hr

Zabava
21.03.2017.
14:13
Džasmin Foks Skeli podsetila je u članku za BBC na naučnu činjenicu da najslavnija brodska olupina na svetu - Titanik, neće više postojati za nekoliko godina.
  • Мунгос

    24.03.2017 01:29
    Чујеш, ова бактерија на Титанику, шампион у одупирању „високим температурним ударима“. Еј, на 3,80 km дубине покривено водом јављају се толики температурни удари, да температура варира од 0,12 до 0,14 степени целзијусових. Срећа што је тамо мрак, иначе би варијације температуре биле неповољније него у Јадранском мору, а то би погодовало развијању бактерија рђоједа на том терену.
  • Мунгос

    24.03.2017 00:57
    Ова Нова Шкотска је толико напредовала у науци, да својим научним знањем и резултатима с правом конкурише светским достигнућима. Нарочито у случају „Džasmin Foks Skeli“. Њено пуно име гласи „Јасмин Фокс Молдер Дијана Скали“ и познато је по својим светским резултатима, нарочито по истраживању завере Конгреса против америчког народа.
    Тако је на Титанику открила наслаге рђе које врве од живота. Ми смо у школи учили да рђа није заразна, међутим овај револуционаран научни рад доказује супротно. Замислите када би се овај вирус пренео на наше конструкције које су у подземној води. Катастрофалан учинак би био гори него што би нам конструкције уништио мали зелени каменоједац.
  • @mrva

    22.03.2017 11:03
    funkcionalna nepismenost
    Odgovor na Vaše pitanje nalazi se u poslednja 2 pasusa teksta. Lepo objašnjeno.
  • mrva

    21.03.2017 17:40
    i dalje ne razumem kako to da ga te bakterije nisu pojele za 100 godina koliko tamo stoji a poješče ga za nekoliko godina... novinarima (ili pojedinim naučnicima) opet malo dosadno pa smislili neku novu senzaciju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna