Autor: Tanjug/Foto: Pixabay

Info
22.03.2017.
08:59
U Srbiji postoji između 20.000 i 30.000 divljih deponija, zbog čega će 14. maja oko pola miliona volontera biti uključeno u akciju njihovog uklanjanja na teritoriji cele Srbije.
  • Rešenje

    22.03.2017 20:04
    Komentari su na mestu, u Rumuniji to rade robijaši.Šarene crno bele "uniforme" ko braća Dalton, metle od mlade vrbe, a pandur debeli rumun sa pištoljem i žvićkavim pendrekom od metra od gume sa armaturom u sredini.Pa da vidiš kako čiste i rade muva se ne čuje.

    Gradske uprave kod nas treba da postave velike kontejnere po grobljima i po obodu grada sa stalnom, ne sezonskom postavkom tako da svako ko hoće nešto da baci van naselja jednostavno to ubaci u kontejner.Ako i pored toga baci nešto namerno, oduzimanje vozila, batine i novčana kazna.Kad ono međutim.izvršioci maloletni socijalci kojim ne smeš ništa zbog diskriminacije.A zato postoje bajbuci, pa onda ko u Rumuniji, na posao, a ne da se gojiš i prdiš po ćelijama ko ovi naši robijaši,Malo i njih na vazduh, da se ne pokvare.
  • Prolaznik

    22.03.2017 17:59
    Volonteri
    Sto sve zatvorenike i robijase ne bi proglasili volonterima tako s vremena na vreme?
    Duplo brze ce da bude ocisceno, taman malo da budu korisni...
  • ekolog

    22.03.2017 12:14
    pre mene niko pole mene nista
    Jos jedna varijanta promuckaj pa prospi. Mozemo da cistimo od jutra do mraka ali dok se sistem ne uspostavi dzaba krecimo. Zasto da se volontira za nesto za sta su preplacena JKP i komunalna policija. Jedni da skupljaju i ciste, a drugi da kontrolisu da li je neko odlozio na pogresno mesto.
  • Zivan

    22.03.2017 09:18
    Bilo bi dobro da uklanjanje divljih đubrišta bude samo prvi korak. Neophodno je podsticati selektivno odlaganje smeća i dobro organizovati odnošenje kako se divlja đubrišta ne bi obnavljala. Sledeći korak je podsticanje reciklaže, kompostiranje.., u cilju da se otpad direktno usmerava u reproizvodni ciklus, a što manje odlaže na deponiju.
  • Ferdinand

    22.03.2017 09:17
    Toliko dokonog sveta po mardeljima, a oni traže volontere da čiste đubre? Ekološki volonterizam je nešto sasvim, sasvim drugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna