Autor: Dnevnik/ foto: Pixabay

Info
22.03.2017.
09:48 > 21:20
Savez samostalnih sindikata Srbije pripremio je amandman na Zakon o radu i uputio ga predsedniku Vlade Srbije, ministru za rad, predsednici Skupštine i predstavnicima poslaničkih grupa.
  • Mirjana

    25.07.2020 15:05
    Bolovanje
    Trebam na operaciju. Radim kod poslodavca 6 meseci na ugovoru o radu na odredjeno vreme. Da li mogu dobiti otkaz dok sam na bolovanju.
  • Micika

    05.12.2019 00:15
    Ugovor
    Dali ako se vratim na posao pose bolovanja koje je nastalo used povrede na radu ...mogu da me otpuste kad stum na posao
    Koliko je vremenski perid da mogu tuziti firmu ukoliko dobijem otkaz pri povratku na posao...dali postoji mogucnos da podignem tuzbu posle 6 meseci od povratka na posso
  • Vladan

    04.07.2019 20:01
    Povreda na radu
    Doktor specijalista je na mojim doznakama napisao.da je to povreda na radu. Ugovor mi istice za dvadesetak dana. Da li poslodavac.ima obavezu da mi produzi ugovor jer ce komisija sigurno zakljuciti da sam povredu stekao ns radu i da mozda necu moci da vise obavljam delatnost.za.koju sam kvalifikofan i na osnovu koje.imam ugovor sa poslodavcem? Hvala unapred
  • Zoran

    20.03.2018 16:49
    Bolovanje
    Molim Vas za odgovor..savet..kod poslodavca sam 8 meseci na bolovanje..on firmu zatvara..koja su moja prava sto se tice bolovanja..Hvala!
  • Blade

    23.03.2017 17:44
    @Ivana
    Ti si znaci jedna od stubova ove drzave sto radnike angazuje na sezonske poslove,ne plati nikakve doprinose i u slucaju,ne raka,vec obicne povrede na tom vasem poslu,ne mogu ni pomisliti na bolovanje,jer knjizicu nemaju,prava nikakva nemaju a vi velike gazde samo kukate?!?!Treba vama jedna Francuska revolucija,svima koji misle kao ti!
  • ns

    23.03.2017 10:24
    @Ivana
    Blago tim dušama koji bivaju kod Vas primNJeni, inače rak se leči u proseku manje od godinu dana a polovinu tog vremena u većem broju slučajeva oboleli su u stanju da rade, zavisno od vrste posla. Vi probajte da ne angažujete nekog ko ne puši ili ne beluje bolešljivo ili još bolje recite mu da nećete da ga zaposlite jer Vam se ne sviđa kako izgleda, pa ćete na sudu morati da pravdate određene fašističke pozicije koje očigledno ne skrivate.
  • Ivana

    23.03.2017 09:22
    Ovo je ludost
    Znači ja angažujem radnika na određeno za sezonski posao do tri meseca, pa ako on zbog toga što puši ili nezdravo živi dobije rakonju, onda ja moram da ga vučem na grbači i do 5 godina koliko može da traje lečenje (ako je u pitanu neki manje opasni oblik ove bolesti).

    Van pameti je da se ovo primenjuje na radnike koji su na određeno vreme primnjeni.
    Ugovor mora biti svetinja, a država neka leči svoje građane, jer joj to piše u Ustavu, koji bi trebala ista da poštuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna