Autor: Tanjug

Info
23.03.2017.
17:20 > 17:24
Prvi rezultati ankete o uvođenju uniformi u škole pokazuju da 50 odsto škola, odnosno roditelja podržava taj predlog, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.
  • ggg

    24.03.2017 13:45
    uniforme su dobra stvar, pogledajte kako deca idu u školu, našminkane, takmiče se koja će imati koju marku garderobe na sebi, žele da izgledaju kao ove sponzoruše sa "farmi" i sličnih emisija, ja samo ne znam jel ta deca imaju roditelje i da li ih oni kontrolišu kako idu u školu.
    političari bi mogli da smanje cene - da se ne plaća akciza ili šta već na dečju garderobu i obuću - u inostranstvu toga nema- ovde kod nas obuća i odeća za decu košta tri puta više nego za odrasle- znaju da roditelji moraju da kupe deci da ne bi išla deca gola i bosa, antibiotici se plaćaju kao da su za odrasle, proteza za zube košta preko 200 hiljada dinara i to sve u državnoj ambulanti- zašto plaćam socijalno preko 35 godina kada sve moram platiti a na kraju ni u penziju ne mogu sa 36 godina staža- strašno!!!
  • Мунгос

    24.03.2017 12:53
    @ FYI,
    Када сам рекао „демократа“, мислио сам на идеологију, оријентацију, не на странку. Питајте министра да ли се осећа као демократа, сигуран сам да неће одрећи. Када би демократе били само чланови ДС, онда би могли да кажемо да данас демократа има веома мало, што није истина. Иако су многи чланови а нарочито функционери ДС прелетели у СНС, што је данас већ постала природна појава.
  • @mungos

    24.03.2017 10:11
    FYI
    Ministar prosvete nije demokrata, nego naprednjak. I tako od 2012.
  • laura

    24.03.2017 08:55
    Meni to ne odgovara,ne slazem se sa tim.Radite sta hocete,a mene cete primorati na uniforme.
    Nemam novaca jos i za to.Mislite da je lako odgajati decu?Da,deca zive od vazduha,ljubavi,mazenja???Zasto se niste poveli akcijom besplatni udzbenici ili ne skupi udzbenici?Ministarstvo bolje da se usmerilo na to.Dodju i ekskurzije,patike,vanskolske aktivnosti...i da ne nabrajam sta jos.Uzimate od mene,odnosno od mog deteta pod okriljem tako i u nekim drugim zemljama.A,u nekim drugim zemljama je i standard drugaciji.Ugledajte se na dobre stvari u tim drugim zemljama.
    Mozda i ja i moje dete vec sutra postanemo socijalni slucajevi,nismo daleko.Da,recicete sto se nisam snasla?E,pa vidite ne uzimam od drugih nista nego posteno zaradjujem da decu odhranim.
    Redjate nam raznorazne namete i svaki dan nesto novo izmisljate.I onda ,nije to nista samo toliko i toliko para.Da,samo toliko,ali treba se to zaraditi i izdvojiti za to vase "samo".
    Dovodite me u situaciju da dete svoje ogranicavam,da treba da govorim:nemam!Da,nemam da kupim knjigu i nemam da kupim mikroskop!
    Lako je onome ko ima da se "bahati".
    Onda cete mi reci sto uopste i imam decu kada nemam para?Imam da jedemo i za najosnovnije,nismo socijalni slucajevi(ali mozemo uskoro biti).
    Kako vodite racuna o svojim gradjanima,svi smo na "ivici".
    Osudite me,ali ja nisam los roditelj,ne mogu da poplacam sve sto zamislite.Osudite me...
    Istinu sam vam rekla.Ali,moja istina nije i vasa.Svako gleda iz svog ugla.
  • G

    24.03.2017 08:16
    Dobro je da smo saznali da su školske uniforme tekovina komunizma, moramo pod hitno obavestiti Britance, Japance i još po koje zapadnjake da ni ne znaju da su komunisti. No, slažem se da su uniforme loša ideja, za Srbiju kakvu mi želimo da bude bolje je da osnovne i srednje škole ostanu modne piste odnosno kontraproduktivno je da ostanemo uskraćeni za novinske članke o međusobnom vršnjačkom šikaniranju zbog odeće koju u školu nose pojedini učenici roditelja slabije platežne moći.
  • DragCHE

    24.03.2017 07:37
    Koji spin
    Da, svi roditelji jedva cekaju, da plate pored knjiga, patika, osiguranja, ekskurzija, torbi jos i uniforme, koje ce naravno, kao i sva resenja Kim Dzon Ace, pasti na grbacu roditelja. Pa ako jos budu odabrane uniforme kojima ce decu snabdevati Kim Dzon Andrej, ima da kostaju bar 50 evrica.
  • ns

    23.03.2017 21:25
    Dobro da su u skolstvu svi problemi reseni pa su uniforme dosle na red.
  • Мунгос

    23.03.2017 19:35
    У комунистичко време је био покушај увођења униформи, спорадично се носила две – три године, на крају су комуњаре признале неуспех тако да је спонтано престала да се носи.
    Те комуњаре су хвала Богу правиле децу, сада су то демократе. Али крв није вода, демократе настављају традицију, нарочито што се ова ујдурма са униформама уклапа у план исцрпљивања грађана – пише у неком поглављу.
    Погледајте униформе које имају судије Уставног суда, не да су ружне, већ одвратане. Те судије су овејани махинатори, па им и личи таква униформа. Али ми ћемо децу такође код ове њихове евидентне лепоте поружнити и роботизовати, а родитељи су глупа маса која све то плаћа, плаћа…..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna