Autor: Mondo

Info
27.03.2017.
19:21
Vrlo lako, putem interneta, možete da proverite da li ste upisani u birački spisak i da saznate gde vam je biračko mesto.
  • b

    29.03.2017 07:46
    @neizlazeći (opet)
    ako si u mojoj kritici video samo nepristojnost, nevaspitanost i uvredljivost i ako ćeš za vučića da glasaš meni u inat, onda ti svaka čast.
    LUZERSKI mentalitet.
  • Za malo b

    28.03.2017 14:12
    @ b
    S obzirom da si bio nepristojan, nevaspitan i uvredljiv - znači jednom rečju pravi Srbin, sada ću ne samo da izađem, već ću glasati za Vučića.
  • berolina

    28.03.2017 12:14
    biracki spisak
    Republika Srbija MINISTARSTVO DRZAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE nema duznost ni obavezu da ispravlja i koriguje "jedinstvene" biracke spiskove! upravo provereno u prestonici...
  • b

    28.03.2017 12:05
    @Neizlazeći
    svaka ti čast. ajte vi borci u boj, ginite, a ja ću da uletim ako procenim da možemo da pobedimo. kakav luzerski mentalitet.
    izađi odmah u prvi krug, animiraj i svoju porodicu i okolinu. koja je svrha da u slučaju pobede u prvom krugu ti dođeš i likuješ? šta imaš od toga?
    a nisi jedini, takvih pasivnih glasača je OGROMAN procenat. kad bi se malo pokrenuli od starta, ne bi vučić ni bio danas tu gde jeste.
  • pokojni glasač

    28.03.2017 10:39
    Moj ujak koji je mrtav još od 1989. dobio poziv, i to na adresi gde je bio samo jednom prijavljen sredinom osamdesetih.
  • Neizlazeći

    28.03.2017 09:27
    Zlo na spisku
    ..be mi se za birački spisak i za pozivnice na glasanje. Uspete li da prikažete dovoljno procenata antivučićevaca, ulazim sa vama za drugi krug.
    Juče, preletim roza televiziju. I uhvatim, naravno, Vođu sa elitom roza televizije.
    I pita njega onaj čuveni voditelj, pilot, Jovanin partner, d amu kaže kakvi će biti rezultati izbora i ko će ući u drugi krug!
    Znači, ne šta pretpostavlja - već šta će da bidne.
    Što znači da je scenario izbora u kome AV pobeđuje i nastavlja da brani Srbiju na isti način kao i do sada - već napisan.
    E, sad znate zašto ne izlazim u prvi krug. A u drugi - samo ako nas bude dovoljno da ga zbrišemo sa spiska političara, naročito onakvih koji su nam postavili ovakav medijski zakon, nekad davno. I koji su sada, unapred, opremili još 400 batinaša za razbijanje demonstracija.
  • berolina

    28.03.2017 07:43
    BIRACKI SPISAK
    prestrikava svaka "vlast"; ovo vise nema smisla ni kritikovati, ni upozoravati na greske...dijaspora je zabrljana bez potrebe. drzavljan fnrj-sfrj-srj-rs je imao adresu prebivalista u zemlji, samim tim je bio i u birackom spisku; medjutim nekome je bilo dosadno i devedesetih godina je napravio nove biracke spiskove dijaspore, po sistemu OCA !!!! tako sam ispala gospodjica, prijavljena kod pokojnog tate, na cijoj adresi NIKADA u zivotu nisam bila prijavljena...tu sam i danas ???, mada odavno nemam drzavljanstvo. brljotina na kub : otpuste te iz drzave, ali iz "birackog spiska" si duzan sam da podneses zahtev, tako kaze Republika Srbija MINISTARSTVO DRZAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE. sad' ja treba k'o stranac da pravim reda u srbijanskom "jedinstvenom" birackom spisku. no comment
  • Novosadjanin

    27.03.2017 23:54
    Pitanje-pomoc
    Proverom u registar online dobijam da sam prijavljen i gde treba da glasam ali vec koji put ne dobijam pozivni listic, a kad idem bez njega nema mr na birackom spisku u knjigama, kome da se obratim za svoje pravo da glasam???
  • @ Ivana

    27.03.2017 23:49
    Mi smo redovno dobijali pozive za glasanje na imena lica koja na toj adresi nikada nisu stanovala. U komšiluku imamo jednu jako staru baku koja u ukici živi još od vremena Kraljevine Jugoslavije i kada nam nešto nije jasmo pitamo nju. Tako smo jojza svake izbore nosili pozive za glasanje na imena osoba koje ne poznajemo da ona rastumači ko je ko je. Baka je tačno znala ko u ulici nikada nije stanovao a ko se još pre 30-40 godina odselio ili umro. Mislim da je za izbore 2014. na našu adresu stiglo najviše do tada poziva za, nama i toj baki, totalno nepoznata lica. Bilo je 6 poziva. Do tada je uvek stizalo između 2-4 poziva za nama nepoznata lica.
  • dijaspora

    27.03.2017 23:29
    @neko
    Kako misliš ne možeš da proveriš? Ili imaš jmbg ili ne. Ako nisi na spisku, mogao si da daš prijavu da te uvedu i onda da tražiš da glasaš u konzulatu/ambasadi gde živiš.
    Ja to uradio, samo ovoj bandi da vidim leđa!
  • DD

    27.03.2017 23:03
    Cela familija, njih četvoro, koji su već 2o godina u Americi, dobili uredne pozive za glasanje! Kome to prijaviti?
  • baron

    27.03.2017 20:58
    glasacki spiskovi
    Nas ima cetrnestoro stanara u zgradi ali imamo i dvoje gradjana koji nokada nisu zivela medju nama.Ostaje velika sumnja da glasacki spiskovi nisu ispravni .Sramota sa cime se sve nesluze samo da bi dosli do vlasti zarad naroda.
  • Ivana

    27.03.2017 20:57
    Pitanje
    Da li je jos neko dobio poziv za glasanje za preminulog clana porodice?
  • neko

    27.03.2017 20:38
    blokada
    Zasto mi koji zivimo i radimo u inostranstvu ne mogu da proverimo dali smo na "birackom spisku" ? Ima nas ne mali broj. Pouzdano znam da sam upisan u spisak - Mesma zajednica " Stari grad". Neko ce zloupotrebiti moj glas i jos dva glasa moje porodice ( punoletni clanovi porodice). Kako ja to da proverim? Po mom saznanju takvih slucajeva je zaista mnogo a zlouptreba te vrste je krivicno delo. Ili za neke mozda i nije?
  • evgenije

    27.03.2017 20:30
    Ako su vam na vrarima bili aktivisti SNS da vas pitaju za koga će te glasati nema potrebe da proveravate dali ste upisani u birački spisak. Upisani sigurno jeste, od vrata do vrata su išli sa biračkim spiskovima.
  • nss

    27.03.2017 19:48
    nss
    sram vas bilo..,sad su vam penzioneri drzavljani srbije kad treba da glasaju a kada treba da dobiju licne karte onda nisu...zapaliti vas treba
  • jox

    27.03.2017 19:41
    Nema svrhu
    Bolje da su okacili zvanicni spisak svih birača, ali tako ne bi mogli da kradu glasove preko pokojnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna