Autor: Agencije

Info
19.04.2017.
08:40
Penali za prevremeni odlazak u penziju pre 65. godine biće ukinuti.
  • Ja sam sebi najlepsi

    19.04.2017 10:48
    Hvala Anonu i ostalima.

    Od PIO fonda sam dobio sledeci odgovor:

    "Fond PIO ne vrši preliminarni obračun penzija, odnosno praksa Fonda PIO je da ne određuje potencijalni iznos penzija na osnovu nezvaničnih zahteva građana. Obračun iznosa penzije vrši se samo u postupku koji se vodi po podnetom zahtevu za ostvarivanje prava na penziju.

    Obračun se radi na osnovu tačno utvrđenih podataka u matičnoj evidenciji osiguranika i to u slučajevima kada je rešenje o ostvarivanju prava na penziju pozitivno, odnosno kad su uslovi za ostvarivanje prava na penziju ispunjeni."


    Kao odgovoran covek prema sebi i svojoj deci smatram da bi ipak mogao imati nekakva saznanja sa kolikom sumom mesecno mogu da raspolazem kada odlucim da vise ne budem radno angazovan a opet ispunim uslov za penziju na osnovu godina radnog staza.
    Barem orjentaciono, ne precizno.
  • Александар

    19.04.2017 10:04
    Законодавац
    Законе пишу вајни радници који немају дана стажа ван политике и хоће онима који их читав живот издржавају да узму и то мало цркавице...
  • bosanac

    19.04.2017 10:02
    @Ja sam sebi najlepsi
    Nema procedure i nemožeš da saznaš zato štoje nepoznat prosek plata u Srbiji u narednih 13 godina.
  • Anon

    19.04.2017 09:49
    @Vi samom sebi najlepsi
    Na ovom sajtu mozete izracunati datum penzionisanja: http://penzionisanje.vidimose.com/

    Zvanican sajt PIO fonda takodje ima svoj kalkulator, ali je malo tezi za koriscenje jer tamo morate sami da izracunate koliko ste dugo zaposleni: http://www.pio.rs/kalkulator/
  • Ja sam sebi najlepsi

    19.04.2017 09:26
    Pitanje za sve koiji citaju:

    Koja je procedura po kojoj bih mogao da saznam, kolika ce mi penzija biti ako budem otisao u penziju tad kad napunim 40 godina radnog staza pod uslovima da ostanem kod istog poslodavca sa istim primanjima, a imajuci u vidu sve svoj celokupni predhodni staz. Imam 45 godina, a radim od svoje 18. godine, znaci za 13 godina.

    Hvala unapred

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna