Autor: Blic

Info
20.04.2017.
07:08
Uvođenje informatike kao obaveznog predmeta prošle godine je odbijeno zbog neispunjenosti tehničkih uslova. Da li je ove godine situacija bolja, s ozbirom na to da će od ovog 1. septembra taj predmet definitivno biti obavezan?
  • Novosadjan

    20.04.2017 22:51
    Ma bitna je cirilica i veronauka tu se školuju i prave patrijote
  • Majstor

    20.04.2017 17:13
    Ništa vi ne znate...
    A one koje imaju računare, koriste CD fioku kao pepljaru, a memorije kradu kroz prednju masku računara.
  • Milun

    20.04.2017 13:35
    Ne valja kad nema informatike, ne valja kad se uvede informatika. Ma novosađanima ni Tesla ni Bog nisu po meri, ustvari niko im nije po meri samo da gunđaju, negoduju i laprdaju.
    Doći će dan da ta jalova grupa izumre pa da Novi Sad bude pravi grad gde se neće deliti po starini i generacijama.
  • Mercury

    20.04.2017 10:52
    Smesno, zar ne? Dobar broj skola u srbiji nema ni elementarno opremljene toalete nego djaci vrse nuzdu po parkovima i komsiluku a ova nesposobna vlada se zanosi sa informatikom kao obaveznim predmetom.

    Ko ce finansijski ulagati u skole? Sadasnja vlada?
  • SYS Admin

    20.04.2017 10:25
    Ko ce na kraju da plati
    Opremanje jednog kabineta sa 25 radnih stanica, savremenom opremom pristojnog kvaliteta, i da sve bude legalno, na sta smo se obavezali trebalo bi da kosta oko 20.000 do 30.000 (sa aplikativnim softverom) evra, na to treba dodati periodicno placanje softvera koji nemoze da se kupi u trajno vlasnistvo kao antivirusni softveri. Da bi taj sistem u uslovima takve eksploatacije opstao treba ga menjati na recimo 5 godina, zbog tehnicke zastarelosti hardvera, prestanka podrske za starije operativne sisteme.... A prosto znajuci neke predavace informatike u OS, bez uvrede, tu ce morati da se zaposli bar jedno lice, koje se stvarno razume u instalaciju i odrzavanje softvera i hardvera. Kao i uvek, nasa drzava donese zakon, propis, program, koji drzavu ne kosta nista i u bidzetu nisu predvidjena sredstva za to. Majko Bozija, spasi nas naprednih ideja.
  • Nastavnik

    20.04.2017 09:55
    informatike
    Trebalo bi se pozabaviti sa onih 2.800 učionica koje su "opremljene" računarima jer one nikako nisu adekvatne za ozbiljan rad. Učionica se sastoji od 4 računara od kojih 3 predstavljaju servere (deca kod kuće imaju jače računare od njih) i 30 računarskih jedinica. Znači teorijski bi trebalo da 30 učenika može raditi na njima. U praksi ti serveri padaju kao ludi, odjednom je 10 računara neupotrebljivo i čeka se od 5-10 minuta da se restartuju. Katastrofa
  • Sale

    20.04.2017 09:24
    sale-ns@gmail.com
    Novosadske osnovne i srednje skole imaju najbolju racunarsku opremu, internet i lcd ekrane u ucionicama, makar u skolama gde sam ja bio ... Skole imaju i internet vezu u svakom kabinetu.
  • abc

    20.04.2017 09:11
    Prosto ne mogu da verujem da postoje škole koje u 2017. godini nemaju dovoljno računara. Ali zato se ima za autobuse i sendviče. Mada valjda u tome leži budućnost a ne u školovanju kadrova. Gospodo iz ministarstva, napišite molim Vas koje su to škole, ja ću im poslati jedan moj stari računar, sve sa CRT monitorom, mišem i tastaturom, samo neka plate poštarinu. Nije nabudžen, ali za Word, Excel i internet sigurno može da posluži. Ili uvedite SMS broj za pomoć školama i naučnim institucijama, jer kada već lečimo SMS porukama, možemo valjda i da školujemo. Samo nek je nama bolje...
  • Pokemon

    20.04.2017 09:04
    Neka prekvalifikuju skolske table u kompjutere. Ionako je kadar ocajan, ko zna informatiku sigurno nece raditi u javnom sektoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna