Autor: FoNet

Info
22.04.2017.
14:49 > 15:03
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić izjavio je da bi voleo da se pojavi generacija političara koja se neće plašiti da će izgubiti izbore ako poveća izdvajanja iz budžeta za obrazovanje i nauku.
  • Privatnik

    22.04.2017 17:05
    A da ta nauka i obazovanje iznedre neku ideju proizvod, pa da vrate u budžet nešto para?
    Ne može privatni sektor plaćajući 68% poreze i doprinose na zaradu,pdv, razne takse , prireze i troškove,da finansira sve što vi smislite da Vam treba.
    Povežite se sa privednim subjektima koji mogu da realizuju i komercijalizuju VAŠA NAUČNA OTKRIĆA, pronalaske i sl.
    Osim toga imam dva srednjoškolca i studenta, naplaćao sam se i dodatnih časova i kurseva jezika i priprema za upis i knjiga, i roditeljskog dinara za školu i ekskurzija, nije to baš malo dodatno ulaganje roditelja u obrazovanje dece i besplatno školovanje.
    Nije budžet rupa bez dna da neko (recimo vi) bez ikakvog rizika i odgovornosti uzima, a drugi samo da uplaćuju (recimo privatni sektor i roditelji)
  • eh

    22.04.2017 16:08
    nije stvar samo u izdvajanjima, stvar je koliku vrednost to posle ima u životu. da li čovek može da živi od toga, da ima osećaj samopoštovanja, životne stabilnosti. sve i da proizvodimo superedukovane ljude sa fakulteta, ako oni to ne mogu da realizuju posle, a sa ološem ne mogu da se izbore... odoše u bolje i to je sasvim normalno. to je zaostavštine vaše generacije, pa i SANU i sledbenika SANU.
  • Miki

    22.04.2017 16:00
    Džaba i najveće izdvajanje ako to neće biti upotrebljeno i utrošeno kako treba. Nije problem samo u neizdvajanju finansijskih sredstava. Plaćaju vama studenti i njihovi roditelji svašta pa se i dalje uči iz zastarele litrature a profesorski kadar mrzi da upotrebi i tablu i kredu kao metodičko sredstvo a kamoli nešto drugo, tako da... Pametnome dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna