Autor: Novosti

Info
23.04.2017.
07:11 > 06:44
Širom Srbije pojedini advokati pokušavaju da prevare rezerviste, kojima obećavaju da će sigurno uspeti da na sudu naplate ratne dnevnice.
  • seljak

    12.05.2017 14:42
    ostavite se vojnih lica
    Od 15 godine zivota do penzije sam u vojsci pod uslovima koje su civili u skupstini propisali i nisam dobio ni zrno vise od onog sto me sledovalo. U gradu gde zivim ima 40 stanova vojnih i 400 civilnih.Vise stanova ima posta ili farma svinja nego vojska. Ja sam za moj razmenio 3500 maraka -imam priznanicu a civili po kutiju sibice a na njih niko ne kuka
    I Kukali su na nas i devedesetih kako lepo zivimo a nudio sam mnogima da im srediim da dodju da i oni lepo zive pa niko nije hteo .Ucestvovao sam u svim ratovima i znam ponasanje i rezervista i aktivnih nebi sad o tome .Prosecno svi su bili isti.
    A dnevnice svima su isplacene bar tamo gde sam ja bio i nije bilo podvajanja . Samo su rezervisti dobijali pored plata u vojsci i plate u firmama gde su radili,znaci dve plate i bili oslobodjeni komunalija .
    Prema tome borite se za svoja prava ali ne tako da okrivljujete druge i omalovazavate aktivni sastav.
    A apsolutno ste u pravu da nije bilo lako ni fizicki ni psihicki i da oni u Kursumliji nisu bili u gorim uslovima nego svi ostali.
    Ko je preziveo taj zna
  • Parničar

    23.04.2017 21:26
    Panda
    A šta bi ti? Da jadni izgriženi i polomljeni sugradjani ne tuže grad NS- koji nije sklonio lutalice sa ulica i pokrpio rupe po putevima i očistio sneg i led?Da svoje lečenje i rehabilitaciju plaćam o sopstvenom trošku?
    Naravno da ću da tužim grad- uvek kada sam oštećen zbog nerada i propusta JKP- čiji radnici dobijaju debele plate(MNOGO MNOGO STOTINA MILIONA BRUTO) za svoj (ne) rad.
    Naravno da ću da platim advokata- i naravno da ugrizi i padovi nisu lažni-imam pravosnažnu sudsku presudu i sva lekarska uverenja i potvrde.
  • Rezervista

    23.04.2017 14:19
    mile
    Ne bih se složio sa Vama da su profesionalni vojnici i oficiri savremenici ratova 90-ih prošli kao rezervisti.
    Profesionalni vojnici i oficiri dobili su plate ,dnevnice,dodatke na odvojeni život od porodice,beneficirani staž i prosek penzije samo poslednja godina službe. Velika većina dobila je i državne stanove koje je otkupila za tepsiju ribe, a neki od njih na ratištu nisu ni bili.
    Naprotiv,rezervisti su slati na ratište, a nisu dobili ništa, čak ni ratne dnevnice .To je velika razlika.

  • Naivac

    23.04.2017 13:05
    Zašto država ne isplati ratne dnevnice rezervistima i reši problem?
    Stvarno nije u redu da se ljudima koji su pozivani da brane zemlju kada je bilo najteže ne isplate ni ratne dnevnice i to 18 godina!?
    Naprotiv,vojna lica dobila su i beneficirani staž,dnevnice, plate,stanove.
    Realno,rezervisti jesu diskrimnisani .
  • Rezervista

    23.04.2017 12:58
    1.Mene niko ne vara.Hoću da tužim državu, jer smatram da mi ratne dnevnice pripadaju sve sa kamatom i naknadom štete.
    2. Vojna lica dobila su beneficirani staž, razne dodatke i privilegije,velika većina i stanove,a neki na ratištu nisu ni bili,već u nekoj mišjoj rupi.
    3.Rezervisti su pozivani kada je bilo najteže, mnogi su poginuli i red je da država isplati makar ratne dnevnice.
    4.Osećam se diskriminisano u odnosu na vojna lica, osećam se poniženo stavom moje države prema meni i teraću sud do kraja-do Strazbura.
    5..Mog advokata sam ja angažovao i ja ga plaćam, nije me prevario, hoću da moja država meni prizna i isplati ratne dnevnice i svu štetu koliko mi sleduje, pa neka zaradi i moj advokat-što bi čovek besplatno radio?
  • Panda

    23.04.2017 12:21
    Advokatska mafija muze pare od laznih ujeda i padova u ns
    Izvlace STOTINE MILIONA od Grada a niko ni prstom da mrdne
  • Rezervista

    23.04.2017 11:53
    I u Novom Sadu sam platio 1000din za dalji postupak....
  • Pravda

    23.04.2017 11:46
    Besplatno zastupanje
    Udruzenje ratnih vojnih veterana Milos Obilic iz Novog Sada je angazovalo advokata pa pitanju ratnih dnevnica koji ne na placuje usluge.
  • Novosadjan

    23.04.2017 11:34
    Advokati varaju prevarene rezerviste ako je mogla "država" da ih prevari sto ne može još neko
  • Đura

    23.04.2017 10:25
    Na ovom sajtu sam pre par godina pročitao da jedan advokat iz Bačke Palanke upravo radi ovo što i ovi advokati i da se popisuju u Jevrejskoj ulici ratni veterani koji su zainteresovani za isplatu ratnih dnevnica.Ja sam se prijavio ,platio trista dinara i potpisao neki dokument kojim ovlašćujem advokata da me zastupa.Bio je ogroman red i čekao sam jedno sat vremena da dođem na red.Bilo bi korektno od radija 021 kada nas je već obavestio o ovome da nas obavesti i šta se dalje dešavalo po ovom pitanju.
  • Moma

    23.04.2017 09:47
    generalizovanje
    Dam advokatu punomoc i cekam ishod spora,advokat investira u troskove i on naplati po presudi.Ne vidim u cemu je tu neko prevaren .Dali drzava Srbija kad pokrene neki spor a izvesno je da ce izgubiti, ne nazove svoj pravni tim drzavni mafijasi.
  • Vlada

    23.04.2017 09:21
    ---
    Tako je bilo i sa propalim bankama, kada su razna udruženja za zaštitu štediša na čelu sa advokatima nudila, za članarinu, priču o povraćaju (bespovratno izgubljenog) uloženog novca.
  • mile

    23.04.2017 08:11
    Sramota je kako su od raspada Jugoslavije najviše profitirali pljačkaši, mafijaši i naravno na kraju najviše političari. Profesionalni vojnici, oficiri i rezervisti su na kraju ispali samo prevarene žrtve i što je najgore ceo život ih još varaju i navlače.
  • Kerefeke

    23.04.2017 07:49
    Advokati koji su slali pisma rezervistima su morali nekako doci do njihovih adresa. U srbistanu kanda bilo ko za 50 jevra mita moze doci do bilo kojih senzibilnih podataka gradjana. Korupcija od gore do duboko dole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna