Autor: Tanjug

Info
23.04.2017.
11:18 > 10:53
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević ocenio je u autorskom tekstu u "Politici" da je potrebno definisati kulturno jezgro srpskog naroda i označiti srpski kulturni prostor, što je, kako kaže, zadatak Strategije razvoja kulture koju je ovo ministarstvo pripremilo za javnu raspravu.
  • Дуњашка

    24.04.2017 11:22
    Ћирилица, наше лијепо писмо! Наравно да је треба заштити. Браво за министра!
  • ABCDEFGH

    23.04.2017 14:20
    Cemu sekiracija oko jednog neprakticnog i ruznog pisma koje su nam nametnula dva grcka prevaranta?
    Cirilica je odavno prevazidjena i zastarela i treba je pustiti niz vodu zajedo sa patriJotama.
  • Bender

    23.04.2017 12:46
    "Ako prestanemo da koristimo glagoljicu, postaćemo narod koji se bez dostojne borbe odrekao bitnog znaka kulturnog identiteta.", naveo je vladar Srba u 13. veku.
  • Deks

    23.04.2017 12:25
    Vrlo zanimljivo, mislio sam da funkcija ministra kulture Srbije podrazumeva bavljenje kulturom naše zemlje i podizanje njenog nivoa. Sada odjednom čujemo da on ne zna koje su granice njegove zemlje i da svoju nadležnost projektuje na neki širi prostor koji po njemu pripada "srpskom narodu". Nije mi poznato da je on ministar kulture "srpskog naroda"?! Po ko zna koji put navodi se "ugroženost ćirilice" i to nakon što je latinica Ustavom zemlje prognana iz državne i javne uprave!?
  • Nervirach

    23.04.2017 12:20
    Sto se tice jezika onda niste trebali Karica pustiti da se vrati. Nego, jedan jezik, jedna nacija, jedna vera... nije nacizam? Posle su vojvodjani ruzni, prljavi, zli? Nije nego. Sta, mi koji smo iz mesanih brakova treba da kazemo da je kutura jednog roditelja i samim tim jedan roditelj vazniji od drugog. Mrs.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna