Autor: Danas, 021.rs

Info
23.04.2017.
10:45 > 10:31
Po ko zna koji put sindikati će sledeće nedelje pripremiti i poslati nadležnim institucijama predlog da se izmeni zakonska procedura kako bi poslodavci koji ne isplaćuju zarade zaposlenima snosili krivičnu odgovornost, odnosno išli u zatvor.
  • Šljaker

    23.04.2017 18:47
    Kasni mi tupla.
    Evo od početka godine,dobio sam 2 minimalca, Imam 32godine,i godinu dana staža, a radim svaki dan ponekad i nedeljom. A kad tražiš pare uvek je izgovor ove nedelje sutra će biti itd.pa kako onda da budem normalan i uzoran građanin. Što se više trudim sve mi je gore ne znam više ni sam šta ću. Ja sam jedan od mnogih koji prolaze ovako kao ja. I postalo je pitanje meseca kad ću pući i pobeći iz Srbije. Ne bih da me ne teraju sami
  • Izbor

    23.04.2017 14:10
    Ti radnici od 50 godina imali su izbor.Mogli su da daju otkaz i da ne dolaze da rade besplatno,već da potraže drugog poslodavca koji će ih plaćati.
    Pa bi poslodavac koji ne plaća- zatvorio svoju firmu,jer ne bi imao radnike.
  • bivsi sindikalac

    23.04.2017 13:53
    sada gastarbajter
    Srbija ima zakone koji ili se ne sprovode ili se sprovode selektivno. Na sav revolt koji izaziva neefikasnost institucija dolaze politicka i sindikalna lupetanja i ulivanja lazne nade, obicnim smrtnicima, kako ce formirati komisije, menjati zakone, organizovati proteste itd...a stvar jednostavna. "Pravna drzavo, pocni vec jednom, zeljni smo pravde i hleba"
  • Justicia

    23.04.2017 13:46
    Nenad
    Složila bih se sa Vama da je pravo pitanje . kako je uopšte moguće da radnik u DUŽEM PERIODU dolazi na posao, radi, a ne prima ni platu, niti mu se uplaćuju porezi i doprinosi?
    Moj odgovor je da takva situacija kod privatnika ne postoji u dužem periodu,većradnik kada ne dobije platu mesec ili dva napušta taj posao i traži drugi.
    Situacija da radnik u DUŽEM PERIODU radi,a ne prima platu moguća je samo u tzv DRŽAVNIM ili bivšim državnim firmama, firmama u restruktuiranju i slično, iza kojih na ovaj ili onaj način stoji država.Zašto? Zato što taj neplaćeni radnik u najvećem broju slučajeva i ne radi u toj firmi,već samo dolazi na posao, očekujući da će DRŽAVA TJ PORESKI OBVEZNICI njemu jednog dana platiti doprinose za penziju tzv "povezivanje staža" (još funkcioniše), overiti zdravstvenu knjižicu, isplatiti novac na ime plata i otpremnina.....sve do penzije.Mnogi od tih radnika istovremeno rade neki drugi posao "na crno" i od njega žive.
    Nije rešenje u zatvorskoj kazni.Rešenje je da radniku PO SILI ZAKONA PRESTANE RADNI ODNOS ako poslodavac duže od tri meseca ne plati doprinose.
  • Nenad

    23.04.2017 13:10
    @Nenad
    Sta su trebali da urade ti radnici? Kakav izbor imas sa 50 godina ,sta dalje?
    Ko je bio (i jeste) odgovoran da se zakon o radu sprovodi i da se dugovi saniraju?
    Zrtva je kriva zato sto su verovala u sistem, jeste malo morgen.
  • Nenad

    23.04.2017 11:07
    Bezite mladi odavde na vreme
    "U slučaju Goše, u kojoj su radnicima u četiri godine ostali dužni 15 do 20 plata i kojima nije uplaćen ni dinar za doprinose, Atanacković postavlja pitanje kako je uopšte moguće da toliko dugo nisu plaćane obaveze i da bi na to pitanje prvo država trebalo da odgovori, pa onda da tera poslodavce u zatvor.."
    --
    15 plata odnosno 15 meseci ti neko duguje za rad i dolazis na posao da radis za 16-u neisplacenu platu odnsono 16-og meseca?????

    Nama ne trebaju sudije i zatvori.Nama treba jedan najpre kolektivni nacionalni psihijatar i senatorijumi za zbrinjavanje lica sa psihickim tegobama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna