Autor: Blic

Info
26.04.2017.
09:40 > 11:29
Rezerve nafte u nekada najplodnijem srpskom naftnom polju "Velebit" kod Kanjiže, značajno su smanjenje i gotovo su na izdisaju, jer je ono posle privatizacije NIS-a bilo prvo podvrgnuto ubrzanoj eksploataciji.
  • Južnjak

    27.04.2017 18:40
    Reče ovde neko zašto im nisu poklonili RTB Bor. RTB je poklonjen kanadsko-američkoj kompaniji Friport i to je uradjeno dok su na vlasti bile stranke koje su uglavnom podržavali vojvođaneri i blejograđani uvezeni iz ostalih republika i oni u njima odlučivali. Pa ni tada ni sad se ove dve pomenute grupe ne zapitaju za njihovu rudnu rentu.
    Šta da vam radim severnjaci bumerang se vraća. Toliko o ovima što ovde izigravaju nevine "koloniste" poput "duleta"

    Što se tiče samog južnog toka on je prekinut od strane Bugarske na zahtev EU čiji je ona član jer "nisu bile ispoštovane procedure Evropske komisije". A kako su onda izgradili severni tok koji iz Rusije vodi direktno u Nemačku po istim tim pravilima.
    Na kraju ugovor sa Gazpromom možda i treba raskinuti, ali odštetu za južni tok tražite od vaše omiljene EK da ne kažem od Deutchaland uber allies
  • Brus Vilis

    27.04.2017 17:20
    Jadna je ona zemlja koju Kina hrani, a Rusija brani.
  • dule

    27.04.2017 11:07
    Braća Rusi, braća Srbijanci i kolonija.

    P.S. To kolonija, e to smo mi Vojvođani
  • sale21

    27.04.2017 10:53
    Kako su nas IZDALI '99 i prodali se za kredit, tako nas koriste i posle toga.
    I zastavu bih promenio da imamo neku svoju a ne rusku pa naopacke. Ali pre toga moramo valjda imati i samo svoju nezavisnu drzavu a ne podanicki prema bilo kome ko se pojavi sa novcanikom, MMF, Arapi, Rusi, EU... Mislim, 500 godina pod Turcima, jel ume ovaj narod ista sam?
  • mile

    27.04.2017 10:47
    a sta se cudite ?!
    kome su rus,i nesto dobro doneli ?? zar nas nisu prevarili za juzni tok ?? i, umesto da ponistimo ugovor o nisu zbog ocite prevare , mi im jos tolerisemo sve !! pa dokle , aman !?!da im , lepo vratimo pare za nis , umanjene za onoliku stetu , i neka idu kuci!! il, vec , gde god hoce !! pa, nek varaju, neke gruge !!!
  • dzo

    27.04.2017 10:45
    E da su ovo Amerikanci uradili vec bi svi trcali sa ciglama na ambasadu, ovako sa bacuskama, se cuti i trpi i okrece na stranu i eventualno saginje glava. Bas smo kolonija po africkom modelu, takav narod takvu i vlast bira.
  • Dragan

    27.04.2017 08:27
    Čudni su mi pomali i novinari, kada se takne u ljudska prava ili seksualna opredeljenja odmah su na licu mesta i besobučno preispituju zakone, ljudska prava šta se sme, a šta ne.
    Kada se devastira voda u Vojvodini koje ionako nema dovoljno i besomučno crpi nafta niko se nije dosetio da obavi interviju sa gospodinom Kirilom Tjurdenjevom generalnim direktorom NIS-a i proveri da li je to istina i kakve će sankcije da trpi NIS zboj toga.
    Ili je možda u pitanju strah od gospode Dačića, Bajatovića, Vulina, Vučića i Nikolića pravih srpskih korisnika rudne rente i eksploatisane nafte, msm oni to dozvoljavaju, pa oni su sada Tito zar ne!?
  • antipatriJota

    27.04.2017 03:31
    @Kiklop
    Pa poznato je da i SAD čuva svoje prirodne zalihe nafte, a besomučno eksploatiše u Libiji, na bliskom istoku...

    Dokle vise ove patriJote. Tema ovog clanka je naftno polje Velebit i rusko vadjenje nafte a ne Amerika .
  • kiki

    26.04.2017 20:39
    i šta sad
    kmeeeee, kmeeee, kmeeeeeee
  • Bg

    26.04.2017 20:25
    Privatizacija
    Molim vas da ne brkate pojmove, Gasprom nije privatna kompanije i nikakve privatizacije nije bilo, Gasprom je drzavna kompanija drzave Rusije.
  • Liman3

    26.04.2017 20:19
    Raskinite ugovor i ...
    ...naplatite odstetu od Rusa i naravno oduzeti im NIS i proterati ih iz Srbije jer rusi nama prijatelji nikad bili nisu niti ce, neka shvate to vec jednom rusofili!
  • deda

    26.04.2017 19:18
    dalje neces moci
    Busi!.. Hahaha.. Busi!.. Hahaha..
  • Mlada vojvođanka

    26.04.2017 17:41
    Nafta je na kratak rok, a pogotovo na divljačko ispumpavanje potrošiv energent! Ali ako se arči kapilarnim sistemom mož da traje skoro pa neograničeno pogotovo ako imamo relativno male potrošače kao što smo mi imali...Severna Amerika ima nafte iha-ha,ali to čuvaju i racionalno troše baš zbog toga što se ne zna u kom pravcu ide svet danas, a ZNA SE JAKO DOBRO da je trenutno u ćorsokaku zbog budala na svim stranama koji mogu da unište kpletne kontinente, ako ne i planetu! E sada, nakon ne daj nam bože sudnjeg dana i novog svetskog rata, sve ostale energije za svoj "rad" trebaju postrojenja - atomske elektrane pigotovo - a ako ih nemate, niti imate energente za njihov rad imate mrtav kapital! A nafta posle takve kataklizme služi savršeno za transport robe, rad fabrika, grejanje...i ZATO SEVERNA AMERIKA SVOJE RESURSE ČUVA A MI NE RAZMIŠLJAMO NI O JUČE A KAMO LI ZA SUTRA!
    A botovi i rusofili ćute jer ih, da prostite zabole, a i manjka im i znanje za malo ozbiljniji komentar!
  • Crno zlato

    26.04.2017 16:57
    Rudna renta
    Ako tako nam i treba ! Tito je to ljubomorno čuvao al sta da se radi nema vise Gadafija! Rudna renta se ne plaća a kad izvade naftu i ne moraju a oni je stvarni imaju u izobilju a naša im se sviđa !
  • Anon

    26.04.2017 16:17
    Kapitalizam!

    Cilj je maksimizacija profita u odnosu na vreme. Nisu oni dobrotvorno drustvo pa da dele pomoc, vec najobicnija firma koja ima za cilj maksimizaciju profita da bi isplatili sto masnije dividende svojim akcionarima.

    Tako vam funkcionise svaka firma na zapadu. I da je ovde Shell umesto Gaspromnjefta, situacija bi bila ista.

    S obzirom da su rudna bogatstva konacna, nama ostaje samo da se cesemo i tamo gde nas jos ne svrbi.
  • Jedan deran

    26.04.2017 14:41
    uhhhhhh
    E a sve je počelo samo zato što se nisu šine mazale slaninom pa je stao voz u stanicu.......
  • Mlada vojvođanka

    26.04.2017 14:15
    Protiv prodaje NAPA bili su Nenad Čanak i Čedomir Jovanović! Ali posle sexa nema kajanja! A kradikali s bratijom su ubedili glupavsone šta su i ko su LSV i LDP te imamo sad da su patriJote vrh vrhova i s vrha napreDNO podvriskuju kako nam je sada super i najbolje u poslednjih sto godina, a da će nam biti FENOMENALNOOOOO za dve godine...objavili vi moje komentare ili ne!
  • Jovan

    26.04.2017 13:56
    @meito
    Gosn' kiklop je dobrim delom u pravu.
    Amerika drzi sva svoja naftna nalazista na eksploatacionom minimumu, a iako sopstvene potrebe moze glat da izmiruje sa sopstvenom proizvodnjom, ipak vecinu nafte uvozi.
    U prevodu-cuvaju crno zlato za CRNE dane. Sad, zasto to rade i za sta se to spremaju-ko zna?!?!
    Elem, najveci dobavljac nafte Americi nije ni Sirija, ni Saudijska Arabija, ni Irak/Iran/Kuvajt vec-Kanada.
    Al to je vec neka druga prica.
  • Miki

    26.04.2017 13:54
    Naftagas promet
    Čudno mi je da i BOTovi ćute, nije valjda da se i oni ljute na ruse?
  • cure

    26.04.2017 13:52
    sredice
    braca rusi da braća srbi zive u siriji i da ih niko ne sme dirati
  • Flogger

    26.04.2017 13:20
    Nije srpsko naftno polje nego je Vojvodjansko!
    Srpska je exploatacija i postosenje sa bratskom nam Rusijom.

    Nego. sta ono bi sa rudnom rentom?
  • Nervirach

    26.04.2017 13:03
    Pustice Beograd da Vojvodina bude republika. Ali samo kada sve rasproda i unisti. (naravno i ostavi svoje piune)
  • Meito

    26.04.2017 12:51
    @Kiklop
    O cemu vi pricate? Upravo je ova metoda u SAD napravila haos. Sirom Amerike su zagadjeni izvori i podzemne vode jer se nafta izvlaci iz zemljista ovom metodom.
  • predratni gazda

    26.04.2017 12:43
    i jare i pare
    Pa dobro drugovi komunisti koji sada tvrdite da ste kapitalisti dokle ce te hteti i jare i pare? Prodali ste Gazpromnjeftu vojvodjanski velebit i kraj. Nema ga vise. Ovi iz Gazpromnjefta su pouceni iskustvom odmah sve krenuli da ispumpavaju znajuci da ce te im to kad tad nekom komunistickom revolucijom oteti.
  • Jovan

    26.04.2017 12:17
    Aktuelnosti
    Zna se za ovo već godinama, ali je takođe već godinama u stradiji jedina "ispravna stvar" duvanje rusima u dupe.
    S tim u vezi-NEMA veze što se besomučno crpi nafta iz Vojvodine (JEDINA nafta na teritoriji postojeće nazovi-države), nema veze što se zagađenom vodom plave vojvođanske ravnice, nema veze što rusi fraj uništavaju to malo puteva po Vojvodini, etc.
    Pa vam posle đavo kriv kada se svedete na beogradski pašaluk.
  • NIS

    26.04.2017 12:16
    NIS
    Ne ovo nije placka. Ovo je prava patriotska veleizdaja!
  • Kiklop

    26.04.2017 11:53
    Pa poznato je da i SAD čuva svoje prirodne zalihe nafte, a besomučno eksploatiše u Libiji, na bliskom istoku...
  • buvsi radnik NIS-a

    26.04.2017 11:51
    Ovo je opste poznato i desava se vec 5 godina. Zasto je sada tek izaslo u javnost? Ko zna, verovatno nije namiren neko iz vlasti. U svakom slucaju rezerve nafte ce da nestanu za par godina, a onda ce verovatno i gazprom da se povuce jer ubedjivo najveca zarada gazproma u srbiji je od vadjenja nafte
  • Novosadjanin pravi

    26.04.2017 11:46
    Nista novo
    Svako ko radi u ovoj firmi zna za ovo, nista novo. Jos kad su rusi dosli znalo se sta ce I kako ce raditi. Proso voz sto se tice ove teme, jos malo i oni odose a mi bez imalo nafte ostade.
  • VladaN

    26.04.2017 11:33
    Skupo nas...
    ...košta "bratska podrška" za Kosovo. Zašto nije zvanični Bg. (sve stranke u skupštini su podržale ovaj štetan sporazum) nije našao nešto drugo kao zalog za "podršku", recimo rudnik Bor ili nešto slično. Ovo je samo jedan primer izrabljivanja Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna