Autor: Pištaljka

Info
30.04.2017.
08:52 > 14:37
Zakon je omogućio savetima nacionalnih manjina da raspolažu sa oko dva miliona evra godišnje, a da niko ne kontroliše da li su ta sredstva potrošena namenski, pokazuje istraživanje Pištaljke i analiza Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
  • Deks

    30.04.2017 17:40
    Zaista mi nije jasno samo postojanje tih tzv "nacionalnih saveta" i na koji način oni to štite prava nac. manjina? Činjenica je da su od njihovog osnivanja politički manipulisani a jedan od načina kako se to radi je i da im se bez kontrole dodeljuju velike svote novca iz budžeta koje zatim oni na razne koruptivne načine pronevere. Jedan od načina da pojedinci bliski nacionalnim savetima sa računa podignu novac i podele ga međusobno jeste isplata po osnovu raznih "ugovora o delu" ili "autorskih honorara". Naravno radi se o fiktivnim ugovorima sa pojedincima bliskim članovima saveta koji se odnose na fiktivne poslove, tj poslove koji u stvari nikada nisu obavljeni. Već smo u medijima čuli za slične afere poput one u ministarstvu telekomunikacija koje je vodila ministarka iz Dinkićeve stranke, ali kao po pravilu svi ti slučajevi bivaju zataškani.
  • Nada

    30.04.2017 16:37
    Taj Ciga Vita je koliko se secam bio i uhapsen zbog neracionalnog trosenja para Saveta Roma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna