Autor: B92

Zabava
15.05.2017.
09:45 > 09:56
Bahatih i bezobzirnih vozača ima svugde na svetu. Jedino što u nekim zemljama, gde su sankcije restriktivnije, za nepoštovanje propisa sledi zaslužena kazna.
  • @dule

    15.05.2017 17:01
    Vozac MORA da stoji pre pesackog dok god ima pesaka. I uopste ga ne interesuje ko dolazim kojom brzinom s koje strane!
    Kad SVI pesaci prodju, onda moze da stane na pesacki i izviruje da li moze da se ukljuci ili ne.

    Ako ti ovo nije kristalno jasno ili i dalje mislis da znas bolje ili ti je nelagodno tako da se ponasas (bojis se ko ce odakle naici) - ucini i sebi i drugima uslugu i VRATI DOZVOLU.
  • Drum

    15.05.2017 16:06
    Da li je ovo namešteno ili ne, meni dođe nekada da napravim isto.

    Vozač sam, ali isto tako i pešak. Iako više pešačim, jer izbegavam da koristim auto maksimalno, kada vozim gledam i na druge učesnike. Jer put nije samo moj.

    Zaustavim se i ja na pešačkom, ali samo na sekund-dva ako nema pešaka i ako put na koji se uključujem nije zakrčen kolonom. Ako vidim da ima dosta auta i da neću moći da se uključim odma ili za 2-3 sekunde, stanem iza pešačkog iako nema ni jednog pešaka u blizini istog. Tek kada vidim da imam priliku da se uključim brzo, krenem preko pešačkog.

    Ono što me užasno nervira kod pojedinih vozača, taj i još jedan ispred njega uključuju se u ulicu sa pravom prvensta u kojoj je gužva. Npr. bulevar neki, između zebre i ulice u koju se uključuju ima mesta za jedan auto da stane, a da ima preglednost i da ne blokira pešački. Onaj drugi iza njega umesto da se zaustavi pre pešačkog, on se pribije tom prvom skoro uz branik. U takvim situacijama često se desi da uključenje potraje, ja kao pešak nailazim na prelaz i moram da obilazim auto jer mi je pešački blokiran.

    Nije teško biti fin u saobraćaju, samo malo obratiti pažnje na ostale i na saobraćanu signalizaciju, a takođe malo unapred misliti.
  • dule

    15.05.2017 15:25
    Vozač u vozilu koje stane ispred tog pešačkog nema šanse da vidi da li mu sa leve strane dolazi vozilo u punoj brzini (pretpostavimo da na glavnom putu nije kolona).

    Inače, na tom snimku ja sam video par motoraša koji su pravili mnogo veće prekršaje ali im niko nije gazio preko vozila.
  • Anon

    15.05.2017 14:28
    @Don
    Poslednji kadar videa sugerise da je u pitanju reklama za bezbedan saobracaj ili tako nesto. I to u Hondurasu, a ne u Ankari kako pise u tekstu.

    Ali cak i da nije reklama, svakako je iscenirano. Automobil ima mat crna stakla tako da se ne vidi lice vozaca. Kamera koja snima nije stacionarna, pa je iz kadriranja ocigledno da je neko cekao da snimi ovakvu situaciju. Pesaci jedan za drugim previse spontano i naizgled bez razmisljanja prelaze preko haube, sto se po meni sasvim izvesno nikada ne bi dogodilo.
  • @Don

    15.05.2017 14:25
    Mora da si i ti tako "neiskusan". Ajde idi pa se neiskusno zaustavi na pruznom prelazu pa kad te voz odvali, onda se zali na unistavanje imovine...

    p.s. Ja tako prelazim preko onih "neiskusnih" parkiranih na trotoaru, ove na pesackom sutiram u prolazu
  • Don

    15.05.2017 13:09
    Ja ovde vidim neiskusnog vozaca koji je napravio gresku, i bahate i bezobrazne pesake koji unistavaju tudju imovinu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna