Autor: Insajder.net

Info
18.05.2017.
08:52 > 08:54
Ulaganja od 220 miliona evra u namensku industriju, ulaganje četiri milijarde evra u fabriku čipova, 500 miliona evra za poljoprivredu, milijardu evra za infrastrukturu - to su samo neke od investicija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koje su najavljivali predstavnici vlasti u protekle četiri godine.
  • dzo

    18.05.2017 14:04
    dok svira gitaru
    Zar je moguce da tom coveku ne moze niko i ni jedan zakon nista?
  • Pripadnik rezima

    18.05.2017 10:15
    Pozadina arapskih investicija
    Evo da malo gradjanima koje interesuje pojasnim pozadinu investicija iz Emirata. Prvo da bi se otvorila firma u Emiratima, morate da nadjete lokalnog partnera državljanina Emirata, koji će biti većinski vlasnik vaše firme od 51%. On se za mesečnu nadokandu neće mešati u vaš rad, ali će kontrolisati da sve bude u skladu sa domaćim zakonima. Srbin vlasnik firme dalje može da posluje bez problema. Kada je G17 plus izbačen iz Vlada, nekoliko najužih članova rukovodstva ove stranke otišlo je u Emirate i otvorilo ovakve firme. Svi ćete se setiti da je upravo Dinkić bio zadužen za traženje Slobinih milijardi koje su iznošene iz zemlje za vreme sankcija. On ih je očigledno pronašao i sada se preko Emirata taj novac upumpava nazad u Srbiju, ali pod strogom kontrolom srpskih vlasti. Čovek koji sve to koordiniše operativno je Dinkić, a za račun braće koje vladaju Srbijom. Pod plaštom emiratskih investicija, domaći tajkuni su dobili besplatno zemlju po Vojvodini, dobili prestižnu lokaciju u Beogradu za izgradnju stambenih zgrada, šoping molova i slično. Ista ta bratija koja stoji iza navedenih arapskih investicija je donela zakone koje apsolutno štite arapske investitore, tj sami sebe štite, dok obaveze države koje Srbija treba da obezbedi da bi taj novac bio "investiran" moraju da daju svi građani Srbije iz budžeta. Ovaj vrlo pametan sistem jasno je da su smislili "URS-ovic" koji i jesu pretežno eksperti iz oblasti finansija i ekonomije, a SNS ima svu moć da to sprovede.
  • ja

    18.05.2017 09:23
    Naravno da taj komitet nije formiran niti će da bude. Opstrukcija bilo kojeg vida kontrole UDBE i njenih "rezultata" u srpskoj privredi je dostigla neslućene razmere. Naravno, neupućeni u zakulisne radnje državnog aparata ne znaju da je poenta u tome da se operu pare stečene prodajom droge na svim meridijanima. Nije to nešto od juče. Država je to organizovala još pre pola veka, dakle pre nego što se dogodio privredni "bum" u Dubaiju. Međutim, emiratski balon se u dobroj meri izduvao još krajem devedesetih i zapadni narko-dileri su odavno izvukli svoj novac. Ono što je zapanjujuće je srpska navika da uvek kasnimo za svetom najmanje dvadesetak godina. Tako su se Vučić, Dačić, Ljajić, Tadić i kompanija "naknadnom pameću" dosetili da operu novac Šarića, Kosmajca, Miće Nikolića "Sarme", familije Cvijovića "Cvike" kod Medicinske škole, "Pink Pantera" i mnogih drugih i to sada preko ofšor firmi iz UAE - kada to niko drugi u svetu ne radi. Ali svejedno, cena te usluge Arapa mora da se plati. Zato Vučić dovodi svoje "prijatelje" šeike da ovde otvaraju firme, kupuju zemlju, upravljaju propalim JAT-om itd. a da ih niko ne kontroliše.
  • nsss

    18.05.2017 09:23
    hsss
    kakvi arapi,kakvi kinesi i gluposti...sve je to nasa bagra pokupovala i haraci i niko im nista nece moci a pricace se za sto godina kada pocrkaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna