Autor: Dnevnik

Info
22.05.2017.
07:27
Novu zdravstvenu knjižicu čeka još milion i po građana, iako su zahtev za njenu izradu predali još prošle godine, a nemali broj je i onih kojima su knjižice napravljene, ali im nisu još uručene.
  • Gavro

    22.05.2017 21:56
    Kartica ili knjižica
    Nikad mi neće biti jasno čemu sve ovo???.Poznato je da papirna knjižica ima sve podatke o osiguraniku lbo i broj knjižice tj bar kod koja se očitava laserski i zdravstvena ustanova odmah ulazi u komletnu bazu podataka kao i o pacijentu istoriji bolesti i dali je overena ili ne,bukvalno je sve odrađivala stara papirna pa nevidim razlog za zamene plastičnim sa čipom jer nije ništa u prednosti u odnosu na stare.Nikad u poslednje tri godine nisam lepio markicu jer oni vide jednostavno dali je i do kad overena...Zaista nevidim razlog za ovu ovoliku petljavinu,peripetiju i slično.Građanima je sve jedno a ako se državi ne sviđa pa zašto nisu odradili besplatno imaju sve podatke o osiguranicima i uručili ih lepo na šalteru bez maltretiranja,redova,ubzavanja isl.Dali su to zaista nekome bile potrebne pare da otima od građana veliko je pitanje???.Sama činjenica govor o iznosu 6.800000 × 400 rsd pa vidite!!.Katastrofa...
  • Мунгос

    22.05.2017 16:22
    Када би трошкове израде нових здравствених картица сносио фонд здравственог осигурања, никада се тај фонд не би решио да ишта мења и улази у оволики беспотребни трошак. Евентуално би могао да прискочи у помоћ Сорошев фонд, али колико сам до сада видео, није ни тај фонд сисао весла. Срећом, овце су прихватиле да саме сносе трошкове чиповања. Тако ће се овај део програма исцрпљивања грађана Србије ипак успешно привести крају.
  • Smatrač

    22.05.2017 11:50
    M'rš!
    Ekspresno dobio knjižicu krajem marta, ekspresno zakazao i dobio datum 12. maj, otišao na zakazano i gle čuda:
    - A gde vam je stara knjižica?
    - U kanti za smeće.
    - Bolje je izvadite iz kante za smeće, pošto vam ova nova "ne radi".
    Našao staru - sreća pa smo aljkavi i ne bacamo smeće redovno - i zakazao za 17. jun. Evo ovih dana mi je već malo bolje... Do sredine juna ima da stanem na noge. Ko to kaže, ko to laže da naše zdravstvo nije u savršenom redu?
  • Miki

    22.05.2017 10:22
    Knjižica u limbu
    Pazite sad ovo. Predao zahtev za knjižicu u novembru i nije stigla naravno. Otišao da se žalim zaštitiniku prava pacijenata u Limanskoj ambulanti. Gospođa je bila vrlo ljubazna. Okrenula je nekoliko mobilnih telefona i šta se ispostavilo?
    - Vaša knjižica je davno urađena.
    - Pa kada će da stigne na kućnu adresu?
    - Uskoro, budtite strpljivi.
    - Prošlo dve nedelje od tada ...
  • Sir Nose

    22.05.2017 10:01
    Molim Vas da proverite informaciju da je vecina ovih kartica izradjena sa neispravnim cipom i zato ponovo prave ljudima koji cekaju vise od 6-7 meseci.Platio sam polovinom novembra sve i jos mi nije izradjena!!Okrivljuju narod da je cekao 'zadnji momenat' za predaju zahteva,pa je bilo naznaceno da je krajnji rok 31.12.2016. a vidim da i dalje moze da se podnese zahtev!?Ma katastrova,nevredi sekirati se i gubiti zivce..drzava i rfzo su uvek u pravu i naravno da nece priznati svoj nemar,neodgovornost i javasluk.
  • neko

    22.05.2017 09:02
    zanimljivo
    Prosle godine u decembru predao. Platio da stigne na kucnu adresu i jos je nema. Rok od 3 meseca sta bese to?
  • DTD

    22.05.2017 08:53
    lud zbunjenog
    To što mi je istekla overa papirnate zdravstvene, nego će uskoro da istekne i priznanica koju izdaje Fond...
  • 11A

    22.05.2017 08:52
    Cega god se zdravstvo uhvati to prestaje da funkcionise i nastaje haos... A taj haos onda prenose na druge ako saradjuju sa njima...
  • nsss

    22.05.2017 08:38
    nsss
    napreDNO
  • Zvezde Granda

    22.05.2017 08:36
    teror u paklu
    Svako ko ima i promil sanse treba da pobegne iz ove smradne jazbine .
  • Sanja

    22.05.2017 08:30
    Sramota
    Pa dokle vise da cekamo?Redovno primaju platu a ne rade nista...Gde si sad AV da ih malo poguras?Vazno da im dizes platu 10 posto....Jos jedna sramota ...
  • Nella

    22.05.2017 08:30
    Nestručno i perfidno
    Ceo ovaj "projekat" je rađen sa jedinim ciljem muljanja i pljačke građana. Kupili su unapred četiri miliona uglavnom neupotrebljivih kartica, zatim poveli hajku da se sve to svali na leđa građana, a sad ne mogu da isporuče obećano.
    Dalje pokazalo se da su karice čist promašaj jer se čitači kvare, a i nisu namenenjeni na sto puta dnevno "uđi-izađi". Još ranije za stare knjižice, sebi su nabavili optičke čitače koji su daleko prikladniji i dugovečniji za ovaj posao. Po tome se vidi da su imali podle namere u samom startu.
    U slučaju da se menja poslodavac, mora se vaditi NOVA kartica jer se na ovu ne može upisati promena??? tj. važe samo za penzionere!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna