Autor: Tanjug

Info
22.05.2017.
15:33 > 15:59
Zaštitnik građana je saopštio da je pokrenuo postupak kontrole rada Komunalne policije u slučaju navodnog proterivanja romske dece iz parka na Kalemegdanu.
  • Analiza

    23.05.2017 09:44
    Snimak je izvađen iz konteksta. Čuje se samo svađa, a ne vidi se nikakvo izbacivanje, još manje diskriminacija. Policajci se na snimku ponašaju pristojno. Nigde se ne pominje razlog zašto je zvana kom. policija. Mora da postoji neki razlog. Ne verujem da bi neko zbog fine i pristojne dece i roditelja zvao policiju. Uzgred, to igralište je napravljeno od novca građana koji plaćaju porez.
  • Posmatrač

    23.05.2017 09:08
    Dosta demagogije
    Ova vlast ali i sve prethodne do unazad 2000.godine su uspostavile jednu pogrešnu politiku kada su u pitanju Romi.Naime u želji da privuku što više njihovih glasova a i da pokažu svetu kako se štite prava manjina a naročito Roma ,stvari su dovedene do apsurda ili bolje reći do kršenja osnovnih ljudskih prava drugih građana.Lepo je uspostaviti princip inkluzije Roma u sve elemente društva, ali je neustavno davati jednoj manjini veća prava nego što imaju ostali građani.Primer,u jednom mestu u opštini Bačka Palanka ,skoro svi Romi primaju socijalnu pomoć a s druge strane jako mali broj ostalih kategorija stanovništva u tom mestu tu pomoć ne prima mada su možda i u goroj situaciji.Kad neko postavi to kao pitanje podignu se tzv zaštitinici prava Roma i osude tog što je uopšte smeo da pita tako nešto.Drugi primer,pre izvesnog vremena osoblje restorana Mc Donalds u NS nije dozvolilo romskoj deci da prose unutar objekta i udaljilo ih .Odmah su se našli dušebrižnici da viču da su time ugrožena prava Roma.Zar je organizovano prošenje pravo ,zar to nije prekršaj i nedozvoljeno ponašanje koje treba sprečavati.Zato država treba da davanje socijalne pomoći uslovi poštovanjem propisa,načina i običaja života drugih građana a ne da od Roma pravi svete krave ,što neki od njih zloupotrebljavaju, izmišljajući navodne nacionalne incidente i diskriminaciju kao što je ovaj o kojem govori tekst .Uzgred valda i sami Romi treba da shvate da treba i sami da porade na svom obrazovanju i kulturi.
  • @Мунгос

    23.05.2017 08:21
    A "zna se [i] ko ovde krade"!?
  • Čučuk Stana

    23.05.2017 07:50
    @Mungos
    Hvala na objašnjenju i baš mi je drago da ustvari mislimo isto!!
  • Мунгос

    23.05.2017 00:03
    @ Čučuk Stana,
    Немаш разлога да се толико љутиш, нисам толико блесав да Србе називам идиотима, то сам задовољство препустио Војвођанерима, атеистима и неким комшијама. Ја сам идиотима назвао ону шаку јада Србијанце и Србијанке (родно равноправне), који почеше убрзано да продају веру за вечеру неког сорошоида. Па добише налог да употребе старе изразе у новом политичком облику – нису Срби но су Србијанци како каже Милогорац. Зна се ко такве поштује, а ко их назива идиотима.
    Ако си ти бар пола од оне праве Чучук Стане, ја сам срећан што си обратила пажњу на мене, иако повод није баш неки добар. Али ако не прихватиш ово моје објашњење о „Србијанцима“, очас ћу оно Мунгос да променим у Хајдук Вељко, а ти се држи добро.
  • Čučuk Stana

    22.05.2017 21:22
    Mungose, Mungose - štetočino i napasti u prirodi drži malo jezik za zubima i nemoj nazivati Srbijance idiotima da te ne bi ljuta guja ujela!
  • Čučuk Stana

    22.05.2017 21:20
    Mungose, Mungose - štetočino i napasti u prirodi drži malo jezik za zubima i nemoj nazivati Srbijance idiotima da te ne bi ljuta guja ujela!
  • Мунгос

    22.05.2017 16:39
    Није ми јасно зашто Заштитник грађана покреће овај поступак, а избори су завршени. Можда превише респектује ове идиоте Србијанце из Ниша, па је на часну реч прихватио њихов снимак на коме се ништа не види. Можда је Заштитнику ипак додељена нека улога у овом случају.
    У сваком случају, види се да овом снимку фали мало боља режија.
    Све ме је страх да ће после ове лажне оптужбе, комуналној полицији порасти углед.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna