Autor: Politika

Info
26.05.2017.
08:35 > 08:58
Kikindska apoteka jedna je u nizu apoteka u Vojvodini koje se već neko vreme nalaze u kolapsu.
  • Pacijent

    26.05.2017 21:34
    Kikinda
    Pacijenti plaćaju osim poreza i doprinose za zadravstvo od10,5 % na neto platu svakog meseca za državno zdravstvo.Od tog državnog zdravstva sve manje imamo koristi, već nas upućuju na privatnu praksu da plaćamo ponovo.
    Ili dozvoliti da se sa knjižicom ide kod privatnog doktora ili ukinuti obavezno zdravstveno osiguranje od koga imamo sve manje koristi.
    Da su državne apoteke poslovale profitabilno, ne bi imale tako velike dugove.
    Što se tiče lokala oni se mogu izdavati pod kiriju ili prodati, tako da zdravstvo neće biti oštećeno.
    A privatnih apoteka biće i u KIkikindi, ne brinite....možete i otvoriti svoju...ako je tako lako privatniku da bude profitabilan.Eto budite profitabilni baš VI....
  • kikinda

    26.05.2017 20:50
    @nisi u pravu
    Deluje mi kao da je Vama u interesu da drzavne apoteke propadnu i da se cak malo radujete tome.Kao neko ko placa porez redovno,gledam sta ce se desiti sa drzavnim zdravstvom jet to je i moj novac. Koliko znam drzavne apoteke su takoreci na trzistu godinama,one su indirektni korisnici budzeta i plate isplacuju od onoga sto sami zarade.Problem je sto ne posluju na isti nacin kao i privatne i drzava cini sve da ih unizi.Sta ce biti sa vrlo atraktivnim lokalima je stvarno dobro pitanje i hoce li ostati deo zdravstva ili ce postati nesto nalik pekarama, pecenjarama, kockarnicama,biznisu od danas do sutra, a kupljeni su od zdravstvenog dinara. Jos jedna unistena zdrava delatnost, od koje je drzava mogla imati samo profit
  • Nisi u pravu

    26.05.2017 19:59
    Nindža Kornjačleone
    Skapirao sam.Ti si jedan od radnika ove apoteke kome se ne prelazi kod privatnika.Radio si za zagarantovanu neto platu od 60.000 dinara sa svim porezima i doprinosima i svim priznatim pravima iz radnog odnosa kao da je Tito još uvek živ.
    Meni kao pacijetnu je svejedno da li ću lek podići u privatnoj ili državnoj apoteci. Da li će lekova biti na recept ili ne ,ne zavisi od toga da li je apoteka državna,već od para u Fondu zdravstvenom.
    Ionako većinu lekova plaćam i sada.Za skuplje lečenje skuplja se dobrovoljni prilog putem SMS.
    Vremena besplatnih lekova za pacijente su prošla.Tako da nam ne trebaju ni državne apoteke.
  • Nindža Kornjačleone

    26.05.2017 17:45
    Ocigledno nisi skapirao. Al dobro. Po tvom postu deluje da verujes da cemo na mars za maks 2 godine. Tako da...
  • Nisi u pravu

    26.05.2017 15:40
    Nindža Kornjačleone
    Ovde država nema šta da proda.Lokale će iznajmiti privatnicima (čitaj uzimati kiriju), taj privatnik će zaposliti radnike (i isplaćivati im bruto platu -neto+68%), plaćati režijske troškove za objekat, plaćati dodatni PDV, razne takse itd. Lekove će nabavljati o sopstvenom trošku.
    Tako da su najveći gubitnici radnici apoteka jer kod privatnika nije isto raditi kao u javnom sektoru i plata im nije zagarantovana, nego tržišna.
    Što se tiče gradjana koji od svoje plate plaćaju 10.5% svakog meseca doprinose na zdravstveno i njima je bolje-Fondu zdravstvenog osiguranja ostaće višenovca, a lekove će ionako podizati,da li u privatnoj ili u državnoj apoteci, svejedno....
    Krajnje je vreme da se javni sektor rastereti viška zaposlenih, a privatni sektor ogromnih poreza i doprinosa na zaradu od 68%.
    Državne apoteke nisu profitabilne, jer izdržavaju višak zaposlenih čije su plate prioritet u odnosu na plaćanje preuzetih lekova, odnosno oni od prodatih lekova isplate svoje zagarantovane plate, a dobavljačima lekova šta preostane i na taj način stalno prave minus u poslovanju.

  • Nindža Kornjačleone

    26.05.2017 12:58
    Sve razje...o kako bi kasnije to prodali. Kada ne budemo imali vise sta da prodamo icemo da nadnicimo u sopstvenoj zemlji za hleba i vode. Mislim, nije ni sada drugacije od toga, al u buducnosti ce biti jos gore. Glupi povodljivi Srbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna