Autor: Novosti

Info
27.05.2017.
18:38
Nije retkost da se zbog toga što se prihvatanjem imovine preminulog nasleđuju i njegovi dugovi, odlaže pokretanje ostavinskog postupka.
  • Naslednik

    28.05.2017 12:13
    Javni beleznici
    Prosle godine sam bio u situaciji da nasledim imovinu posle oceve smrti. Nisam imao problema sa bankama, vec sa Javnim beleznikom. Zivim na selu i skromnog smo (prosecnog) imovinskog stanja. Nesto vise od dva hektara obradljive zemlje, kuca, letnja kuhinja sa garazom, dve supe i stara stala. Notar je procenio da ta imovina spada u kategoriju najvise vrednosti i odredio najvisu naslednu taksu u iznosu od 60 000 din. Na to je obracunao porez 20%, te sam ja morao da izbriom 72 000 din. da bih otkupio nasledno resenje. Usput da napomenem da sam u izgradnji nasledjenih objekata i sam "potegao", posto sam zajedno sa roditeljima proveo zivotni i radni vek. Nemojte se iznenaditi kada i vi budete dosli u situaciju "da otkupljujete sviju imovinu" od javnog beleznika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna