Autor: 013info.rs

Info
18.06.2017.
07:00 > 05:51
Nastavničko veće pančevačke gimnazije "Uroš Predić" izabralo je učenika generacije među maturantima, ali se u finalu izbora između dva maturanta više od pola nastavničkog veća uzdržalo od javnog glasanja.
  • Sladjana

    08.07.2018 16:10
    Bravo!
    Napokon neko ko ima dostojanstva.Kao roditelj buduceg djaka Gimnazije gnusam se na ovakvu nepravdu.Samo napred decko ka svom ciju.Vidimo da si pametan i hrabar.Brani sebe i svoja uverenja!
  • Sladjana

    08.07.2018 15:43
    Bravo!
    Napokon neko ko ima dostojanstva.Kao roditelj buduceg djaka Gimnazije gnusam se na ovakvu nepravdu.Samo napred decko ka svom ciju.Vidimo da si pametan i hrabar.Brani sebe i svoja uverenja!
  • Bivsi

    21.06.2017 00:23
    Djak generacije
    Glupost!
    Nikakve koristi od toga!
  • Roditelj deteta koje

    20.06.2017 13:16
    Nije izabrano
    Kao roditelj cije je dete konkudjaklo, a nije izabrano za djaka generacije, imam pravo da kazem ko gubi ima prava da se ljuti.
    Moje dete je imalo diplome iz fizike i matematike, a izabrano je dete sa diplomama iz atletike!
    Pravila su jasna...
    Nista se nismo bunili, to dete je proslavilo nasu skolu. Kapa dole!
    Nek su svi zivi i zdravi!
  • Komsha

    19.06.2017 10:25
    Nema ćutanja više!!
    Kakvi su to saveti da prećuti?
    Ne može se uvek ćutati, mora dečko da stane za sebe i za druge...
    Kada bi svi zauzeli stav za sebe i druge, ne bi nas gazili tako.
    Javno treba prikazati slike i imena tog đaka i profesora... Neka se blamiraju lepo, djubrad!!
  • Aleksandra

    19.06.2017 10:05
    Bravo
    Bravo Nikola! Vidim da ima dosta komentara koji ti porucuju da sacuvas dostojanstvo i odustanes od borbe. Verovatno bih tako i sama uradila. Medjutim, samo oni koji su spremni da dignu glas protiv nepravde i bore se za svoja prava mogu da od ovog sveta naprave bolje mesto za život za sve nas. Kapa dole!
  • đokica

    19.06.2017 08:49
    GLUPIH LI RODITELJA
    Upropastiti svom detetu život,LAŽNOM TITULOM!?
  • Peca

    18.06.2017 19:16
    spalite vesticu!
    Sine, ako je i dobio decak na nacin na koji kazes, onda ti to priznanje od te skole i ne treba ! A ako si uporan u stavu da je ona tvoja, cak i da je dobijes, sta ce onda biti? Bolje ces poloziti prijemni? Upisaces neki drugi fakultet?!? Titula djaka generacije, lepo ce izgledati samo u zivotopisu kandidata za neku politicku funkciju. U naucnom radu, potpuno je nebitna! Uostalom, sta da kaze ta devojka za koju kazes da je mogla da je dobije, a nije cak usla ni u finale?!? Iskreno, na ovom ispitu si blizu da padnes. Razmisli...
  • Biljana

    18.06.2017 16:21
    Stefanovic
    Moj sin je uradio najbolje prijemni ispit od svih osmaka u OS Sveti Sava u Čačku.
    Inače , u sedmom i osmom razredu nije imao sve petice. Najveca ironija je bila sto je u sedmom razredu imao 4 iz matematike , a bio je jedini sedmak koji je bio na regionalnom takmičenju iz matematike!!!
  • Mama

    18.06.2017 12:58
    Ništa strašno
    Istu situaciju sam doživela sa svojom ćerkom. Poručujem momku da sačuva dostojanstvo, samopouzdanje i samopoštovanje. To sam isto rekla svom detetu. Nepravde je uvek bilo i biće.Bitno je da čovek zna svoje sposobnosti i da ih iskoristi na najbolji mogući način. Moje dete je to shvatilo, napreduje u životu i ponosi se sama sa sobom na zdrav način. Moja ljubav i ljubav mog supruga su joj vetar u ledja.
  • e vidite

    18.06.2017 12:28
    da je vise takvih
    Niko ali bas niko nebi smeo ni hteo raditi sta mu je volja. Deco moja samo se tako moze borbom i radom nesto postici a ne povlacenjem i cutanjem pred nepravdom. Decko svaka cast i ako nista ne postignes i drugi ce razmisliti i reagovati na nepravde.
  • Deks

    18.06.2017 12:22
    Motiv za učenje i dobar uspeh u školi treba da bude sticanje znanja kao priprema za radnu karijeru. Motiv ne treba da bude dobijanje pohvala i specijalnih statusa. Ovaj mladić je možda dobar učenik ali nezreo što je i normalno u njegovim godinama. Ne treba da se opterećuje time ko je izabran za "učenika generacije" jer je to zvanje samo po sebi besmisleno.
  • BLOK

    18.06.2017 12:16
    Školstvo
    Nažalost, ovo je česta slika našeg obrazovnog sistema.
  • izbori

    18.06.2017 12:15
    Đak generacije
    Izbor za Đaka generacije je totalna glupost. Postoje "objektivni" pravilnici gde se određene delatnosti boduju na određene načine. I, tako u jednom razredu učenik koji je išao na više takmičenja, a poklanjane su mu ocene iz raznih predmeta, ima prednost u odnosu na drogog, koji nije išao na takmičenja ali mu nikad ni jedna ocena (čak ni na kontrolnom) nije poklonjena.
    Problem je u sujeti tih mladih ljudi, i mogu da kažem da bi Nikola morao da poradi na tome, jer upravo postupci koje povlači pokazuju da definitivno nije đak generacije... Đak generacije ne pljuje po svojoj školi, ma koliko loša bila.
  • Jelena

    18.06.2017 11:54
    ccc
    Ovo nije u redu, decko nije u pravu i nikoga ne zanima da li ce on svracati u svoju skolu.
  • trolololo

    18.06.2017 10:40
    trolololo
    trebali su navesti ko je sta osvojio pa da i mi uporedimo...

    inače isto ovako se nebojša malenkovic žalio u svetinoj gimnaziji što nije proglašen djakom generacije i posle su njega izabrali... po mom mišljenju bio je lošiji od tog drugog učenika. posle se sve pokazalo
  • Danijela

    18.06.2017 10:27
    Bravo za Nikolu koji je smogao snage da iznese nepravdu! Isto je uradjeno i sa mojim sinom.Zalili smo se prosv.insp.ali nista nismo dobili.Svugdje ima nepravde.iz CG smo.Zelim Nikoli da porucim da istraje u svemu i da nastavi da uci jer uci zbog sebe! Svaki ce se rezultat vidjeti i kod tog ucenika koji je izabran!
    Svaku srecu u zivotu zelim Nikoli !
  • dule

    18.06.2017 10:15
    "Pravilnik nema jasne kriterijume. Izbor đaka generacije zasnovan je na subjektivnom mišljenju profesora o kandidatima, što nije korektno."

    Svako glasanje je uvek subjektivno.
  • Inspektor Višekruna

    18.06.2017 10:14
    Ništa novo!!!
    Izbori za đaka generacije su odavno merilo uticaja roditelja na direktora. Nastavničko veće, bar po mom skromnom iskustvu glasa kako direktor naredi. Prosvetari čak obično daju i prednost deci prosvetara iz drugih škola, naravno ne toliko kao deci roditelja koji ih obilno čašćavaju, ali u odnosu na decu nas koji ne dajemo mito, niti smo prosvetni radnici, deca prosvetara imaju mnogo bolju startnu poziciju.
    Ovaj slučaj je samo lakše uočljiv, zbog nepotizma. To je samo vrh ledenog brega.
  • Teodosije III

    18.06.2017 10:02
    Ne sumnjam da je ovo sve istina, ali mozese desiti i obrnuto.

    U svoje vreme, pre dvadesetak godina moj sin je bio ubedljivo najbolji u jednom medjunarodnom programu. Nagrada je bila jednomesecni boravak u Americi. Nije izabran jer je moja zena bila jedna od predavacica.

    Kasnije se pokazalo da izabrana devojka nije imala kapacitete za veca dostignuca, a da se moj sin sam izborio za status u Beogradu i postigao zavidnu karijeru.
  • Joca

    18.06.2017 08:47
    Niko ne spominje provlacenje motorista izmedju automobila... vozim bulevaraom a neki skuterom sa staze za bicikliste pa na traku pa mi je malo sa leve strane pa me obidje pa je na desnoj a na semaforu provlacenje misle ako je manji da moze svuda da prodje i da ga svi kao vide
  • hm

    18.06.2017 08:40
    Ja ne znam zasto se decko buni? Ovo mu je zivotna lekcija, da nauci da se Srbiji napreduje i uspeva samo na jedan nacin.... Roditelji, kumovi, stranka.....
  • Nada

    18.06.2017 08:05
    Ja Nikoli porucujem da obavezno nastavi skolovanje u inostranstvu.
    Ako ovako zucno reaguje (ne kazem da ne treba) na nepotizam i veze, kojih ce se tek nagledati, ugrozice svoje zdravlje veoma rano!
  • Kaligula

    18.06.2017 07:20
    Ako ovaj momak cini to samoinicijativno - e onda mu se ja klanjam!! Pokazi im sine!!! Svaka cast kralju!

    Prosto uzivam. Ovom sistemu treba ovako pokazati gde mu je mesto - gde je mesto prevarantima, hostaplerima i mediokritetima. Skoro nisam cuo za ovakvog borca.

    Zelim ti da napravis veliki uspeh u zivotu! Hvala sto mi vracas veru u ljude!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna