Autor: Nezavisne novine

Zabava
18.06.2017.
22:51
Tehnološka kompanija iz Seula "EverYoung”, ima veoma neobičan uslov pri zapošljavaju novih radnika, a to je da kandidat ne sme biti mlađi od 55 godina.
  • Jektičavi

    19.06.2017 12:31
    Mentalna krezubost
    Naš narod ne shvata koliko je rad koristan i većina jedva čeka da ode u penziju s 50, pa se brzo zbabaju i zdedaju, obole od nekretanja, a mozak im vergla u prazno. Ne daj bože da bi uzeli nešto da nauče. Retki su oni koji stare dostojanstveno, a u velikoj meri za to je kriva raspala država koja ne nudi nikakve sadržaje i motivaciju za starije osobe. Najviše bi voleli da samo umru i da im ne troše pare na penzije.
  • Odron

    19.06.2017 09:54
    Šta reći o Srbiji?
    U Japanu kompanje pozivaju ljude iz penzije, da rade honorarno, je rznaju da savršeno poznaju posao i da će ga kvalitetno uraditi. I to je OK sa državom, penzionim , kompanijom i radnicima koji rade. U Japanu je to tako.
    Jer, iza tog rada stoji novostvorena vrednost i dobrobit.
    Kod nas, kad napuniš 50 godina, proglase te za nekorisnog, odron, drtinu, nesposobnog i nepotrebnog - samo na osnovu godina.
    I to baš onda kad možeš da daješ na osnovu iskustva i kvalitetnog rada.
    Naravno da nećeš nositi vreće cementa na leđima.
    Ali, izgleda da neko baš to očekuje, bez obzira na vrstu posla koji obavljaš.
    Zato Srbija i nije u stanju d anegde stigen
    Krade od poštenih radnika, kriminalce pušta da se baškare, pušta mlade da odlaaze a stare ne ceni.
  • dobrotvorka

    19.06.2017 01:47
    E TAKVU KOMPANIJU
    Treba otvoriti kod nas. Da mogu i oni koje niko neće da zaposli, da rade i još da se uz posao obučavaju. Pogotovo što su smene po 4 sata.
    Ali naša "vlast" voli da otvara "logore" u kojima ljudi stojeći rade po 12 sati i nose pelene. I pogađate, posle par godina-kod sv. Petra na ispoved jer tim tempom penziju neće ni dočekati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna