Autor: Novosti

Info
19.06.2017.
08:47 > 09:00
Inicijativa ministra prosvete Mladena Šarčevića da Aleksandar Lipkovski bude smenjen sa mesta predsednika Nacionalnog prosvetnog saveta (NPS) iznenadila je Lipkovskog, koji smatra da se pravi razlozi za njegovu smenu kriju iza toga što je kritikovao Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja, kao i to što je podržavao smenjenog direktora Centra za promociju nauke.
  • Gale

    19.06.2017 13:23
    Za lokalne morone
    Toliko nam je loš sistem obrazovanja, da je klinac mog rođenog brata, koji je ovde završio srednju Elektrotehiničku školu tek kao vrlodobar, a upisao je ni manje ni više nego Pravni fakultet (Zaštitu intelektualne svojine) na Floridi i to kao prvi na rang listi.
    Društvene nauke ga nikada nisu zanimale, pa se dečko malo spremio za prijemni i ostvario uspeh.
    Kakve su tek onda srednje škole u Zapadnoj Evropi i Americi, kada je on prvi na rang listi?
    Pored njega (od onih što nisu Amerikanci) bilo je i par mladih iz Japana, Kine, Nemačke, Švedske, Španije i Francuske.

    Moja bivša devojka danas predaje na koledžu u Čikagu, a kada je krenula u Ameriku svi su mi i na Filozofskom fakultetu (na Anglistici) govorili da neće moći da upiše poslediplomske studije u Americi, jer joj je loš speling, pa kao tamo ne priznaju naše diplome, itd.
    Ona je konkurisala na državnom faksu i iako je ovde bila prosečan student, tamo je ipak bila treća na rang listi, čak je i stipendiju odmah dobila (tri fondacije su joj dale ponude za stipendiju).
    Tako da vam savetujem da se manete tih lokalnih luzera, kojima je hejteraj jedino zanimanje.
    Probajte sreću i verujte u sebe.

    P.S.
    Inače, prestanite više sa tim vašim već uveliko otrcanim autošovinizmom da zamajavate i sebe i druge oko vas.
    Nije naša škola najgora, pa eto možda nije najbolja, ali ne zaostajemo mi uopšte za drugima, kao što ovde neki dokoni svet zbori.
  • Nevera

    19.06.2017 11:53
    Ode pritisak na 200
    Cekaj bre, nama je BMW MUFTY Zukorlic predsednik skupstinskog odbora za obrazovanje? Skroz napredno. Radi sta hoces kod sebe u kraju, samo ovde gde smo te postavili ima da radis kako ti kazemo i svi dobri.
  • Reci da nije ovako

    19.06.2017 10:42
    Podići zidove
    Svi zakoni o obrazovanju koji se kod nas donose imaju za cilj d aumanje obrazovanje, otežaju ga i onemoguće.
    Ako su u pitanju deca, onda je dodatni cilj da ih isteraju iz škola, naprave od njih bića koja nisu u stanju d akonkurišu znanju evropske dece na takmičenjima.
    Udžbenici koje štampaju su prepuni neistina i postaju sve više slikovnice.
    Evropa nas ubeđuje da je to zbog dece sa posebnim potrebama, ali sve više svodi sveukupno obrazovanje na decu s apsoebnim potrebama, kao da su sva deca u Srbiji takva.
    Ubeđuju nas da radimo ono što sami ne rade u svojim državama.
    Eksperimentišu na nama.
    Naravno da iza toga ne stoje dobre namere, niti je čitava EU država ravnopravnih članica, niti se tu radi o ljudskim slobodama i napretku.
    Profesorima i nastavnicima je zaprećeno starim dobrim metodom licenciranja, u kome ti licence izdaju birokrate koje moraš slušati inače otpadaš kao nepotreban i zastareo.
    Ovim metodom bi i Ajnštajn otpao kao nepotreban i zastareo.
    Zaista, pravi napredak i dobrobit ovog naroda vidim samo van EU.
  • Novak

    19.06.2017 09:24
    Cudi me da covek nije shvatio da je najstrozije zabranjena svaka kritika bilo cega sto dolazi od vlasti.Izgleda da nije gledao konferencije za stampu premijera-predsednika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna