Ja se secam vremena kada su inspekcije redovno kontrolisale ispravnost sladoleda, kolaca, hleba i svega ostalog i objavljivali su rezultate ispitivanja u listu "Dnevnik" sve sa imenima i vlasnika i radnji. A sada? Ah da, to je bilo ono Titovo diktatorsko vreme, ovo je sada demokratija!!!
samo jedna cinjenica je dovoljna koja govori o kvalitetu, da bugari pokupovase sav nas sir i kackavalj iz prodavnica u Dimitrovgradu,Pirotu i ostalim pogranicnim gradovima,a za meso i suhomesnate proizvode da ne pricamo
Ne trebaju vam mačke, jer ne znamo koje su pasmine :>)
Uzmite običnog psa lutalicu, izgladnelog.
Dajte mu neki proizvod iz pekare.
Da vidimo da li će jesti, onako izgladneo.
Ja probao.
Onjuši i onda me gleda.
Kao da pita "Čemu sve to?".
Mnoge pekarske "proizvode" sami prestajemo da kupujemo.
Znate i sami zašto, da gasovima ne zagađujemo planetu.
Sad me i ne čudi pojava pekare za pse, beše li u Rumi.
Nedavno sam bio u Austriji i Nemačkoj. Nekoliko dana sam jeo samo peciva, kroasane, kiflice i hleb. Bukvalno sam se uželeo hleba, bio sam gladan hleba, kvalitetnog hleba. Odmah sam se prisetio ukusa kajzerica koje su se i kod nas pravile u gradskoj pekari "Hleb" ovde u Novom Sadu osamdesetih godina. Ej, živimo u Vojvodini, koju još zovu žitnicom Evrope, a jedemo najskrnaviji hleb i peciva. Zar je to normalno da kvalitetan i ukusan hleb mogu da pojedem samo na proputovanju kroz Austriju, Nemačku, Mađarsku, Holandiju...
Нико не спомиње индустријски маргарин који пекари масовно трпају у све живо а који је канцероген јер је препун транс мастима. Овде јести у пекари је зло. Нпр Французи једу највише пецива а важе за мршав народ. А овде јести у пекарама значи само гојазност и инфаркт у најави...
Zar niko ne razmišlja o tome da se i burek i pica i razna peciva mogu praviti i u kućnoj varijanti, tako barem donekle znamo šta smo od sastojaka koristili. Barem donekle...
A sve što je navedeno u tekstu je samo još jedan razlog više da se okanemo nezdrave brze hrane iz raznih prljavih koiska ili pekara, uličnih tezgi itd... Ko se tako hrani, neka ne kuka nego preuzme punu odgovornost za posledice, jer ima izbor - da jede ili ne jede tako šta.
Činjenica je da više ništa nije kao što je nekad bilo. Ne tako davno su postojali pravi pekari - zanatlije, kojima je čast nalagala da budu što bolji i da njihovi proizvodi budu što kvalitetniji, da što više mušterija imaju i da budu hvaljeni za svoje proizvode. To je bio jedan vid takmičenja među njima i stvar prestiža u tom zanatu(ili bilo kom), stvar ponosa, i davali su najbolje od sebe da budu "na dobrom glasu". Bilo nekad pa se pripoveda.
Sada je važna samo zarada, muvanje i muljanje kako bi se došlo do što većeg profita, a to se postiže na uštrb kvaliteta. Nema časti i poštenja, sve je samo biznis i lova, pa ko voli - nek' izvoli! Svi mi imamo mogućnost izbora, niko nas ne tuče po ušima da jedemo kojekakvo smeće.
Ja se secam nase male privede delova za kola. A to sto je bilo sr,,,e. I sada je povika na kinesku robu . Mi stari barem smo znali da ono sto je sklepano sa ove strane nije ni za sta. Nisu nam bili krivi ni bugari ni kinezi. Tako da me uvek kopka sta je vas ubedilo da ste visa rasa? Joj, sada sam se setio i ruskog alata za crvenu.
Interesantno kako se niko ne brine za brašno koje koriste. A nabavljaju ga jeftinije od domaćeg.
Ko zna od čega je mleveno. Ali pekarima dobro, jeftinije je. Neko to uspe kamionima da uveze / unese i rasproda pekarima a da niko iz inspekcija ništa ne sazna.
Kako god, jasno je da smo zemlja za eksperimentisanje.
Odavno ovde niko ni od čega ne drži konce u rukama.
Nešto što se ne dobija iz mleka ne može se nazivati "sirom". Burek napravljen od takve smese sigurno nije dobrog kvaliteta pa sam siguran da pekare koje to rade ostaju bez mnogo kupaca jer kad jednom kupite loš burek u pekari zaobilazićete tu pekaru. Nije u redu da se pežorativno daju etikete poput toga da je ovakva "podvala" sa sirom "bugarsko maslo". Na taj način sugeriše se da je sve iz naše zemlje bajno i sjajno a da se moramo čuvati "zlih Bugara". Naprotiv mi smo prvaci u prodaji nekvalitetne robe a jeftina zamena za sir na bazi biljnog porekla nije bugarska izmišljotina već se odavno koristi kod nas. U prodavnicama se odavno prodaju upravo takvi naši proizvodi.
Mogli su da provere i kako se transportuju gotovi pekarski proizvodi,da malo zavire u nezamislivo prljave gajbe i kombije za prevoz.
O prljavim rukama ne vredi ni pricati!Prodavacica brise pod u radnji,pa nos,a onda slaze hleb golim rukama,ma odvratno!A zamislite samo kroz koliko prljavih ruku hleb i peciva prodju dok ne dodju do kupca.
PatriJote, gde je domaci sir? Ja i za salame odem u Rumuniju posto vase ni moja macka nece jede. I oni stavljaju dzubre u te proizvode ali kakve tek vi stavljate.
Pre nekoliko meseci na ovom sajtu ste objavili istraživanja i rangiranju proizvođača pljeskavica itd. Jako je bilo korisno a po svoj prilici i istinito. I Burek je čudo pa nastavak ovakvih istraživanja može biti od velike koristi. Samo napred. Rado bi smo pročitali čiji je burek i pecivo kvalitetno.
I ne samo pekare.
90% rostilja - punjeno kajmakom/sirom - ima ukus uzegle bljuvotine. Nista bolje nije sa picama. Neki imaju malo kvalitetniji ali u principu je sve isto.
Nesto sa pravim topljivim sirom je misaona imenica za NS - trovacnica. Vaznije je zaraditi 90% nego 70%.
Jos kukaju kako im ide lose a sve su gori i bezobrazniji...
Kravlje mleko tj. sir je nezdravo za ljude. Izaziva dijabetes, rak dojke, osteoporozu, ginekomastiju. Sem toga, nastaje na stravično svirep način, za razliku od biljnih mleka i sireva.
http://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=7
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Jeftin bugarski sir u domaćem bureku i kiflicama
Autor: Politika
Info
•24.06.2017.
•07:04 > 07:38
Komentari 21
Terješkova
Ns
petar
30 din. topli obrok
Uzmite običnog psa lutalicu, izgladnelog.
Dajte mu neki proizvod iz pekare.
Da vidimo da li će jesti, onako izgladneo.
Ja probao.
Onjuši i onda me gleda.
Kao da pita "Čemu sve to?".
Mnoge pekarske "proizvode" sami prestajemo da kupujemo.
Znate i sami zašto, da gasovima ne zagađujemo planetu.
Sad me i ne čudi pojava pekare za pse, beše li u Rumi.
evgenije
Lajavi
ovdasnji vojvodjanin
Микица
Izbor
A sve što je navedeno u tekstu je samo još jedan razlog više da se okanemo nezdrave brze hrane iz raznih prljavih koiska ili pekara, uličnih tezgi itd... Ko se tako hrani, neka ne kuka nego preuzme punu odgovornost za posledice, jer ima izbor - da jede ili ne jede tako šta.
Činjenica je da više ništa nije kao što je nekad bilo. Ne tako davno su postojali pravi pekari - zanatlije, kojima je čast nalagala da budu što bolji i da njihovi proizvodi budu što kvalitetniji, da što više mušterija imaju i da budu hvaljeni za svoje proizvode. To je bio jedan vid takmičenja među njima i stvar prestiža u tom zanatu(ili bilo kom), stvar ponosa, i davali su najbolje od sebe da budu "na dobrom glasu". Bilo nekad pa se pripoveda.
Sada je važna samo zarada, muvanje i muljanje kako bi se došlo do što većeg profita, a to se postiže na uštrb kvaliteta. Nema časti i poštenja, sve je samo biznis i lova, pa ko voli - nek' izvoli! Svi mi imamo mogućnost izbora, niko nas ne tuče po ušima da jedemo kojekakvo smeće.
Nervirach
/
Baraba
Ko zna od čega je mleveno. Ali pekarima dobro, jeftinije je. Neko to uspe kamionima da uveze / unese i rasproda pekarima a da niko iz inspekcija ništa ne sazna.
Kako god, jasno je da smo zemlja za eksperimentisanje.
Odavno ovde niko ni od čega ne drži konce u rukama.
Deks
Pera
O prljavim rukama ne vredi ni pricati!Prodavacica brise pod u radnji,pa nos,a onda slaze hleb golim rukama,ma odvratno!A zamislite samo kroz koliko prljavih ruku hleb i peciva prodju dok ne dodju do kupca.
Nervirach
Milos
NS49
Seka Persa
Zoja
90% rostilja - punjeno kajmakom/sirom - ima ukus uzegle bljuvotine. Nista bolje nije sa picama. Neki imaju malo kvalitetniji ali u principu je sve isto.
Nesto sa pravim topljivim sirom je misaona imenica za NS - trovacnica. Vaznije je zaraditi 90% nego 70%.
Jos kukaju kako im ide lose a sve su gori i bezobrazniji...
Marko
Veganka
http://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=7
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H