Autor: RTS

Info
27.06.2017.
13:36 > 13:59
Nova, stroža ekološka i bezbednosna pravila za proizvodnju i korišćenje autobusa uvode se u Evropskoj uniji od 2018. godine.
  • babaroga

    29.06.2017 19:06
    Za početak
    bi trebali da imamo vozače koji će svojom sigurnom vožnjom obezbediti našu sigurnost. Da se ne desi da voze ture od 20 i više sati sa pola dana pauze!
  • Aleksandar

    28.06.2017 09:50
    Sigurnost
    Ma mogu oni da izmisljaju zakon koliko hoce, na zalost i dalje ce da se gine! Samo lupetaju gluposti, obisao sam kompletnu evropu i nigde nema pojaseva u autobusima! Ako je tako grad Beograd morace kompletan vozni park da parkira u otpad na reciklazu!
  • Недељко

    28.06.2017 09:07
    Мало даље
    Колико је ова мера орјентисана на безбедност а колико на профит време ће показати. Исто је и са обавезним индикаторима притиска ваздуха у гумама. Сада у обавезну опрему спада индикатор притиска у гумама а уведен је исто као средство које повећава безбедност. Далеко су све ове мере од праве жеље да се неком сачува живот.
  • Jogi Letač

    27.06.2017 22:17
    Davide, ovo vaše razmišljanje me nekako navodi na to da ste spavali na časovima fizike. Autobus, naravno u normalnoj situaciji neće biti "pod uglom pod kojim nijedan autobus neće ići" ali u slučaju nesreće, prevrtanja, ili sletanja niz padinu, naravno da će se desiti ti neki "uglovi", a upravo za takve situacije i treba vezivati pojas. Niko nije svestan šta znači kada leti ljudsko telo u slučaju sudara, šta znači kada telo od bar 70 kg udara u druge putnike. Da, da, neće stradati samo onaj koji nije vezan, on u svom "putovanju" po kabini autobusa može da polomi vrat nekome koji se uredno vezao, i koji bi možda preživeo, da iza njega nije seo neko "pametan".
  • David

    27.06.2017 19:50
    Mašina za pare
    I ja smatram da je ovo idiotizam. I služi sa bogaćenje pojedinaca. Zato se menjaju uvek propise. I dosad su ginuli samo oni koji su bili napred u autobusu gde je najveći udar, a ne nazad. Tako da će i vezani stradati. Jedva ima mesta na sedištima da se uvučemo a ne da se tumbamo.Prednja i zadnja sedišta dovoljno nas štite kao vazdušni jastuk. Uostalom u Avionima mora se vezivati pojas jer se avion diže pod uglom pod kojim nijedan autobus neće ići. A u automobilima isto logično jer ih voze neozbiljni ljudi koji ili voze umorni, ili pijani ili prebrzo. U autobusu su profesionalni vozači koji ovakve greške ne bi smeli da čine. Uostalom da je autobus toliko nebezbedan, ne bi nikada ušao u njega. Šta je sledeće? Nošenje kacige u vozilima, pa kasnije i zaštitna odela, jer Bože i to štiti život, a i puni dobro nečije džepove.
  • Common Sense

    27.06.2017 17:47
    Aleksandre u cemu je problem? Obavezno je vezivanje u saobracaju zar ne? Cak i u avionima stalno insistiraju da se sedi vezan sa veoma dobrim razlogom.
    U nekoliko navrata se do sada pokazalo da su osobe vezane pojasevima preziveli autobusku nesrecu za razliku od onih koji su prilikom prevrtanja rikosetirali po autobusu.
    Sta je tu idiotarija?
  • Boki

    27.06.2017 17:38
    Zato ja vozim motor - najbezbednije vozilo na svetu :)
  • Aleksandar

    27.06.2017 17:06
    Evro kretenizacija se nastavlja! Šta je sledeće, hm... trebalo bi neku novu pljačku smisliti i za bicikliste, neke specijalne kacige, punjače za mobilni i sl. Imam ideju, trebalo bi pojaseve uvesti i za bioskopska, pozorišna sedišta, neku novu idiotariju koja će uduplati cene karata, ali nema veze, korisnici će se osećati kao James Bond, kao aktivni deo projekcije.
    Moram zastati jer ću doživeti izliv Evrope u mozak...
  • :/

    27.06.2017 17:04
    -
    Ja se uvek vezem gde god da imam pojas.
    Ne treba zakon da mi govori da treba da cuvam svoju glavu na ramenima.

    Svi me gledaju kao da sam lud, ali neka. Navikao sam da smo zadrta sredina.
  • Nazadak

    27.06.2017 14:55
    A kod nas na ulicama opet drtine poput onih iz devedesetih, ostavljaju plavi otrovni dim iza sebe, bučni su, valjda za dobrobit dece i omladine Novog Sada, za starije od 35 godina nije ni važno, ionako smo stara nacija, ko živ ko mrtav.
  • sale sa salajke

    27.06.2017 14:29
    pojas za spasavanje
    A pojasevi će se garant proizvoditi negde u Vojvodini, kod nekog novog velikog investitora.
  • moroni

    27.06.2017 14:07
    Aha, posebno u gradskim

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna