Autor: Tanjug

Info
28.06.2017.
11:37 > 12:22
Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da "iluzija masovne integracije" ne funkcioniše u praksi i da migrante treba izbaciti iz Evrope, optuživši pritom milijardera Džordža Sorosa da su migracije "dobar biznis" za njega.
  • White Power

    03.07.2017 15:51
    Sve bi to bilo sjajno&bajno da isti taj Orban nije ondašnji Sorošev stipendista.
    Gle čuda.
  • NS49

    29.06.2017 20:17
    Orban je pravi. Kad bi birali predsednika EU on bi sigurno pobedio iz prve.
  • ovdasnji vojvodjanin

    29.06.2017 13:13
    podrska orbanu !
    orban za predsednika evrope !
  • Milica

    29.06.2017 12:51
    Migranti
    SAD su "razbucale" Bliski Istok a Evropa je ta koja treba sve te ljude da primi i hrani. Oni se nikada neće integrisati u društveni život zemalja u koje dođu. Biće večiti socijalni problemi.
    Uz to oni su i potencijalni teroristi.
    Nemačka ima iskustvo sa "gastarbajterima" iz Turske i azilantima iz Libana. Oni su stvorili paralelnu državu i ne poštuju nemačke zakone. U bliskoj budućnosti biće više džamija u Nemačkoj nego crkvi.
    Mogu samo da potvrdim stav gospodina Orbana, koji jasno i glasno kaže ono što 90% evropljana misli.
  • Vojvođaner

    29.06.2017 08:02
    Sudeći po većini komentara Vučić će još dugo biti na vlasti.

    Hahahaha ... kakvo neobrazovano i teorijama zavere napaljeno krdo. Zato se i valjamo u sopstvenoj bedi i beznađu.

    Hahahaha ... Informer i Telegraf školovanje!
  • Najbolji

    28.06.2017 22:52
    svaka cast
    G-din Orban je pokazao i dokazao da je veliki drzavnik,koji se brine o Madjarsoj i njenom narodu. Svaka cast,vecina drzavnika ostalih zemalja bi trebala da.se ugledaju na njega. Samo napred!!!!
  • Deks

    28.06.2017 21:08
    @mario - Dobro znate da ni jedan pojedinac preko granica Grčke, Makedonije i Srbije bez važećih dokumenata i van regularnih graničnih prelaza ne bi mogao da prođe bez odobrenja samog vrha tih država. Prema tome nikakvi "flajeri i saveti" tu nikome ne bi mogli pomoći, ta priča je veoma neuverljiva. Na žalost pravljenje i širenje teorija zavere sa optuživanjem jednog deke da je centar svega lošeg je veoma slična onome što se dešavalo u Hitlerovoj Nemačkoj 30-ih godina.
  • gari

    28.06.2017 21:00
    Kakva nesolidarnost prema ostatku EU... Ako ja skačem u bunar, zar da očekujem da neko iz solidarnosti skače za mnom? Zemlje zapadne Evrope su same sebi ovo zamesile, neka ne teraju ostale da ispravljaju njihove greške.

    Svaka zemlja ima pravo da bira koga će kod sebe prihvatiti. Jel neko konji Engleze jer mi me možemo bez vize u njihovu državu... To je njihovo pravo, a kad budu smatramo da im je to OK, onda neka nam dopuste da ulazimo bez vize.

    I što da slušaju tamo neke iz Brisela... Prvo ga kritikuju jer pravi ogradu, a sad da im Mađari i Poljaci ispravljaju krive Drine...
  • eh

    28.06.2017 20:02
    ne znam ko je gori naci, on ili ovi komentatori prepaljeni
    tako su vam i roditelji dočekivali izbeglice iz bosne i hrvatske devedesetih, ista ste g...
  • Мунгос

    28.06.2017 19:07
    Величина Виктора Орбана је у томе што има храбрости да се супротстави Сорошу. Прави патриота који се заиста бори за Мађарску, за разлику од Војвођанерских патриЈота који би да им Сорош помогне да створе неку виртуелну државу. Виктор Орбан зна како изгледају такве државе и зато се бори против тога. Није му лако, може да се проведе као Милошевић и Срби, ако Трамп (неће Америка у тренутном саставу) не стане са његове стране.
    Када би још нека чланица ЕУ имала храбрости да устане против Сороша, по олуји која би се обрушила на њих видело би се да највероватније Европском унијом влада организација чији је видљив представник Сорош. Ко је хтео да гледа, приметио би дешавања када је уместо сорошоида Хилари Клинтон на сцену ступио противник Трамп. Сви светски медијуми, чак и наши неки петпарачни ушли су у кампању против Трампа и његове жене. Наслов „Меланија сликана гола“, ја брже боље да погледам, када оно Меланија у купаћем костиму из два дела. Бикини, није гола. А можда је и гола, ако се гледа из другог угла. А новинар ми се смеје из прикрајка што је изазвао моју глад за сензацијама. Све то треба платити, а сорошоиди ту не жале паре.
  • mario

    28.06.2017 18:45
    @Deks
    Šoroš je finansirao nevladine organizacije koji su migrantima delili promotivne flajere u turskim izbegličkim kampovima (a kasnije i po Grčkoj i Makedoniji) u kojima im je objašnjeno način kako da stignu do Evrope, predstavljeni su pogodnosti koji će tamo dobiti, deljeni su saveti kako se provući tamo gde ih kontrolišu... Tako da ON posredno itekako uticao na migrantsku krizu... I to on predstavlja kao svoj filantropski čin... ali iza toga stoji vrlo dobro iskalkulisana ekonomska korist po principu: "napravi haos pa posle pojavi se kao onaj koji će napraviti red u tom haosu... naravno to će već imati svoju cenu..."
  • Маркеђани

    28.06.2017 17:59
    Господин Орбан је показао како се један државник брине о својој земљи и интересу свог народа. Избацио Сороша и Ммф. Браво!
  • Deks

    28.06.2017 16:42
    Ne slažem se sa nekontrolisanim prilivom imigranata u Evropu ali ni sa stavom Viktora Orbana. Uopšte se ne može reći da je gospodin Soroš izazvao nedavnu migrantsku krizu u Evropi jer je ona posledica rata u Siriji i Avganistanu kao i nestabilnosti i siromaštva na Bliskom Istoku, severnoj Africi, Avganistanu i Pakistanu. Migrantska kriza u Mađarskoj je direktna posledica postupaka zemalja jugoistočne Evrope Turske, Grčke, Makedonije i Srbije, i njihovog nepostupanja po međunarodnom pravu i zakonima EU. Naime te zemlje su bile dužne da zadrže sve imigrante koji zatraže azil i ratne izbeglice a sve ostale da vrate u zemlju odakle su došli. Umesto toga ove zemlje su otvorile granice da bi migranti prolazili kroz njih na putu ka zapadnoj Evropi a pritom su često bili izloženi nesigurnosti i krijumčarenju. Svi za koje je bilo mesta u zapadnim zemljama EU mogli su do nje stići i direktnim koridorima iz Turske ili Grčke. EU je donela odluku da se u skladu sa ekonomskom moći imigranti koji imaju pravo da u njoj ostanu preraspodele u sve zemlje ravnomerno i nije u duhu evropske solidarnosti da zemlje poput Mađarske, Češke i Poljske to odbijaju.
  • Mile

    28.06.2017 15:09
    drzavnik za primer
    Zasto Orban ne primi nas Srbe i ispuni kvotu prema EU a dobije kvalitetne, obrazovane, relativno situirane gradjane.
  • Evropljanka

    28.06.2017 14:51
    Grozni li smo
    Poslala bih Ivana Groznog u Alepo na mesec dana da vidim bi li promenio misljenje.
  • Hunor

    28.06.2017 14:36
    @ivan grozni
    tvrdnja da su drzavljanstva deljena sakom i kapom je netacna. postoji tacno definisana procedura za dobijanje drzavljanstva koju svi moraju da ispune bez obzira na status. nema reci ni o nasilnom menjanju sastava stanovnistva jer se ono menja legalno kroz zakone koje su doneli parlamenti clanica eu. tvrdnje o ugrozenosti plasiraju politicari kao orban kojima je potreban neki konflikt da odrze narod u uverenju ugrozenosti, jer samo tako on moze da ispadne neki spasitelj i zastitnik nacije. u suprotnom bi svi videli da je on nista drugo do populista i kriminalac.
  • Lord Sit

    28.06.2017 13:50
    Orban vonja po fašizmu na kilometar.
  • Rade

    28.06.2017 13:48
    Da je ovo rekao srbin namestili bi mu masovnu grobnicu sa azilantima i smestili bi ga u Hag
  • Came

    28.06.2017 13:42
    Jeste Madžar al ga volem a i svaka mu je ka Njegoševa
  • NS

    28.06.2017 13:11
    Imali smo "imigrante" iz tih krajeva i ranije pa nam je trebalo samo 500 god da ih vratimo odakle su dosli i da nastavimo sa normalinim civilizovanim zivotom.
  • Иван Грозни

    28.06.2017 13:02
    Ма шта неко мислио о овом човеку, он је апсолутно у праву. Зашто би се насилним путем мењао национални састав становништва у некој земљи? Није спорно да Европи треба радна снага, али Европа је у позицији да бира. Требају јој образовани и богати, а не светска сиротиња. Једна од кобних грешада западноевропских земаља је што су усељеницима неконтролисано додељивали држављанства. Није проблем да радиш, да уживаш пензију коју си стекао, али држављанства нема! Да ли је неки страни радник добио држављанство у Емиратима, Арабији, Катару?
  • Bravo ti ga

    28.06.2017 12:29
    Tako se i vodi i voli svoja domovina !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna