Autor: CINS

Info
28.06.2017.
21:54 > 22:05
Služba poverenika za zaštitu podataka o ličnosti je od januara 2009. do 15. juna 2017. godine sudovima širom Srbije podnela 159 prekršajnih prijava zbog neodgovornog ponašanja prema ličnim podacima građana, piše danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije.
  • Gary

    30.06.2017 07:37
    Eh
    Ovde je izgleda važnija forma od suštine.

    Nije važno što je Zoran Živković (bivši premijer) umno poremećena osoba, te da zbog mentalnog poremećaja nije služio vojsku, već se u fokus stavlja ko je dostavio ove podatke nekom narodnom poslaniku.

    Usput, kada su žuti u toku reforme pravosuđa za izbor sudija koristili sve moguće podatke obaveštajnih službi, vojske i policije, tada to njima i drugim Drugosrbijancima nije bilo sporno, a sada se oglašavaju i prave veliku frku oko ovoga pitanja.
    Znači ako meni neko "savestan" u poštansko sanduče dostavi kompromitujuće podatke o nekoj javnoj ličnosti, koja je obavljala ili sada obavlja važnu funkciju u državi, trebao bi da na to zažmurim, odnosno da to ignorišem i ne dostavim iste medijima ili političarima.
    Izgleda da bi (po nekima) trebao da prikrijem kriminal, sramotu i laž od javnosti.
  • Душан

    29.06.2017 07:23
    браво царе
    Најбољи посао на свету имаш... за скоро 9 година (око 3100 дана) написали око 150 пријава. Понекад нека изјава за медије, са сваком власти добар.... Шта рећи, браво царе!
  • misa avokado

    29.06.2017 07:03
    Zbog curenja Jmbg svih nosilaca prava na besplatne akcije (faktički svih punoletnih državljana Srbije) treba ukinuti jmbg i uvesti drugi lični broj koji nema veze sa datumom rođenja nego kao u HR, OIB. Sam Jmbg je rušenje privatnosti jer možda neko ne želi da saopšti datum rođenja a mora dati lični broj.
  • Stanko

    29.06.2017 06:59
    Ha!
    Svakoj šuši dozvoljeno da traži na uvid ličnu kartu. O mogućnosti zloupotrebe, ne treba pričati. A pokušajte da ne date.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna