Autor: Novosti

Info
11.07.2017.
19:51 > 21:26
Tvrđava Bač sa okolinom će u 2018. godini biti predložena da se nađe na Listi svetske baštine Uneska.
  • Deks

    12.07.2017 15:43
    Da li će ova tvrđava biti upisana u svetsku listu "Unesco" ne možemo da utičemo ali zato možemo da utičemo na zaštitu arhitektonske baštine u Vojvodini. Širom Vojvodine svake godine veliki broj starih zgrada, kuća i ostalih zdanja biva uništeno ne samo zbog zuba vremena već su neretko meta bezrazložnog rušenja jer ih je u većini slučajeva moguće restaurirati ali se uprkos tome uvek donese odluka da budu srušene. Jedan od razloga zašto se to dešava je taj da je veoma mali broj njih pod zaštitom države zato što godinama ova država ne ažurira i ne obnavlja tu listu. To je problem ne samo u većim gradovima već i u manjim gradovima i selima jer je poznato da se Vojvodina za vreme Austro-Ugarske ali i kasnije u Kraljevini i Titovoj Jugoslaviji nije centralistički razvijala već su se svi regioni razvijali podjednako. Svuda podjednako u Vojvodini postoje ne samo pojedinačne zgrade i kuće već i čitave celina ulica i urbanih delova koje treba što hitnije zaštititi.
  • Glock

    12.07.2017 09:16
    Da je neka bogomolja u pitanju ili Hilendar onda bi se bacale pare iz državnog budžeta.
    Izgleda da je Kosovo važnije od Vojvodine i ako nije naše.
  • Gde

    11.07.2017 21:27
    Cekamo investitore
    Kada su mogli Australijanci da finansiraju Sirmium mogli bi Turci da uloze u sredjivanje tvrdjave. Hrvati imaju pristan za turisticke brodove u Iloku, a mi pored Karadjordjeva, Baca, Bodjana, dvorca Dundjerskih ( Hazarsko naselje kod Celareva da ne spominjem), Nestina....mi stvarno nemamo sta da ponudimo. Doci ce zuti ljudi i zasadice pirinac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna