Autor: Tanjug

Info
20.07.2017.
12:55
Sa ove vremenske distance gledano, 2000. godine propuštena je šansa da se uvede režim slobodno plivajućeg kursa dinara, ocenjuje profesor Ekonomskog fakulteta Đorđe Đukić, u analizi korena višedecenijske ekonomske krize.
  • Podžavam i dodajem

    22.07.2017 21:04
    @primarna Emisija
    Stranim i domaćim "kapitalistima" država daje "subvencije" i "tendere" za javne nabavke i naziva ih investitorima.
    Potpuni hit od kapitalizma.Sve nas izdržava država.Neke neposredno, neke posredno ,uključujući i dva miliona penzinera i njihovih unučića.
    Ono malo privatnih sitnih preduzetnika plaća 68% nameta na zaradu,plus razne takse i prireze pod pretnjom prinudne naplate PU ,sve uvećano sa kamatom na kamatu od 14%.Samo je pitanje kada će svi da zatvore svoje male privatne poslove i jave se na biro da i njima država nadje posao.Em isplativije,em sigurna i redovna plata i sva prava iz radnog odnosa.
    Tako smo navikli.
  • /

    20.07.2017 18:51
    /
    obratite se sluzbi koja je projektovala zakone privrede u drzavi

    sama je sebi skocila u stomak
  • Dno

    20.07.2017 16:20
    Nikad nismo propustili priliku, da propustimo priliku. Sada smo tu na dnu dna, ali za nas ima još propadanja, naše dno je beskonačno.
  • Lole

    20.07.2017 14:04
    Elol
    Ovo kod nas je feudalizam, pogotovo jer nam bajni vodja otvoreno predstavlja drzavu kao mesto jeftine radne snage. Za pravi i uspesni kapitalizam sa fenomenalnim zivotnim standardom treba pogledati Zapad i Skandinaviju.
  • deda

    20.07.2017 13:37
    "Nakon "petooktobarske revolucije" 2000. godine, preduzeće od uspešnog rukovodstva preuzima krizni štab pod patronatom DOS-a. Sada mogu samo da konstatujem da je preduzeće, čiji su radnici koristili odmarališta na Kopaoniku i Ohridu, tokom privatizacije potpuno uništeno. Ostalo je golo zemljište, ruinirani objekti i betonski postament sa ugraviranom 1937. godinom kada je osnovano. Koliko je još takvih primera uspešne deindustrijalizacije Srbije... A sada smo svedoci da nam ekonomisti i političari koji su učestvovali u razaranju srpske industrije kreiranjem zakonskih rešenja i podzakonskih akata, uz basnoslovno naplaćene konsultantske usluge, nude spasonosno rešenje - ponovnu industrijalizaciju Srbije" potpisujem
  • primarna Emisija

    20.07.2017 13:25
    Meni je potpuni hit kada se za državu gde više od polovine zaposlenih radi u javnom sektoru kaže da je kapitalistička:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna