Autor: 021.rs

Info
21.07.2017.
14:36 > 08:27
Prigovori poslodavcu neretko rezultiraju otkazom, a radnici sve manje imaju poverenja u sindikalnu zaštitu.
  • Sindikalac

    21.07.2017 13:08
    Ljudi su izgubili poverenje jer sindikalni lideri uglavnom cuvaju sami sebi i sebi bliske ljude. Uzimaju dodatke na platu i provizije i odsustvuju cesto sa posla jer im to kolektivni dozvoljavaju. Registar sindikalnih organizacija, koji vodi ministarstvo rada nigde nije javno dostupan i niko nema uvid u to koliko je sindikalnih organizacija tegistrovano. Sprega politike i sindikata vise nego prisutna bez istinske zelje da se poboljsa polozaj radnika. Sindikalni lideri su postali samozuva bagra.
  • Đura

    21.07.2017 10:46
    Divlji kapitalizam na delu.Samo mi nije jasno dokle će ovaj narod trpeti ovakvo tlačenje.
  • zekonja

    21.07.2017 10:32
    ....
    A sta da ocekujes drugo od zakona kada su ga doneli i pisali tajkuni i ostali finansijeri vladajuce partije.
  • nsss

    21.07.2017 09:15
    bsss
    zakoni se prave tako da uguse sindikate i da se kaobajagi samo uzgred pitaju ali misljenja nisu obavezujuca....sa druge strane na celu samostalnog sindikata srbije je covek koji apsolutno nije zainteresovan za ono zbog cega je placen bolje od predsednika drzave(ili ga mozda placaju i sa druge strane jer bolje funkcionise u interesu poslodavca i drzave)
  • Srbopatija

    21.07.2017 08:39
    Ne pitaju vas nizašta
    U prevodu, život u Srbiji za normalno vaspitanog, poštenog čoveka izgleda ovako:
    - Nalaziš se negde, gde su svi znaci da to gde živiš nije tvoje.
    - Napadaju te ekonomski, skupo ti naplaćuju sve, nesrazmerno tvom uloženom radu i zaradi.
    - Ukidaju ti sve uslove za normalan razvoj porodice i ubijaju ti želju za ostankom.
    - Sve vreme ti tvrde da je to njihovo, da oni znaju šta rade i da ne treba da ometaš njihove velike, slavne planove ličnog bogaćenja.
    - Poručuju ti da treba da veruješ samo njhovim informacijama, da svako drugačije razmišljanje predstavlja napad na pošteno, legalno izabranu i opštenarodno podržanu vlast.
    A svakim danom živiš sve gore, sve više štede na tebi, niko ne radi na tvom napretku, oduzimaju ti svaku šansu ako negde i prepoznaš nešto.
    Pokušaš li sa privatnom inicijativom, pojavljuje se prvo državni reket kroz inspektore,
    koji te savetuju da ne treba odmah d aplatiš kaznu, jer će bolje biti ovako.... pa psole platiš 10 puta veću. A Partija u Gradu sretna zbog toga.
    Ljudi, šta vi to pijete i jedete, pa ste tako mirni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna