Autor: Tanjug, Blic

Info
21.07.2017.
08:37 > 08:38
Nemačka mesna industrija Klemens Tenis dobila je dozvolu od lokalne samouprave grada Zrenjanina za zakup 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta koje će koristiti u narednih 30 godina.
  • Gerga

    21.07.2017 22:17
    Dobro ovo zapamtite
    Nemac će samo preuzeti ono što su naši measrski tajkuni već radili, samo što će još i uništiti naše uzgajivače!
    Obzirom da, (gle čuda), EU ne traži da i mi donesemo zakon da se meso može čuvati zamrznuto najduže šest meseci, oni će njihove zamrznute crkotine ovde plasirati, a sveže proizvedeno vraćati u Nemačku!
    Jednostavno, umesto da tamo plate uništavanje, "nahraniće" glupe Srbe! A sve po "zakonu"!
  • Lala

    21.07.2017 12:27
    Video sta se uvozi i po kojim cenama TO prodaju nasi veliki "privrednici" bez ikakve kontrole.Jasno da mu je "otpala" vilica sta je sve ovde moguce,tako da je samo usao I on u posao!
  • deda

    21.07.2017 11:11
    zakup da prodaja ne, e sad dal su bili dovoljno pametni pa da u zakupu stoji da mora zemlj da se vrati u istom kvalitetu neznam, nadajmo se da jesu, ovaj posao ocigledno ima veze sa izvoznim dozvolama za kinu, uostalom videcemo
  • Arapin

    21.07.2017 10:54
    Protiv vere
    Nama zemlju, a vetar da nam donosi miris svinja? Neće da može.
  • Deks

    21.07.2017 10:44
    Kako su poslovali "domaći" investitori to smo već videli na primeru mnogih poljoprivrednih preduzeća u Vojvodini koja su uništena i opljačkana u devedesetim i dvehiljaditim godinama. Svaka investicija u proizvodnju pa tako i u polj. proizvodnju je dobrodošla, a naročito su dobrodošle investicije iz EU u koju nadam se većina nas želi da uđe. Naravno treba biti oprezan i pratiti ponašanje ulagača ali i svakome dati šansu. Ne verujem baš mnogo u domaće poljoprivrednike, oni nemaju potencijala za podizanje naše poljoprivrede na viši nivo. Osim toga ovaj investitor najavljuje i industrijsku proizvodnju odnosno preradu polj. proizvoda što je veoma slaba tačka naših poljoprivrednika. Koliko se samo radnih mesta očekuje od ove investicije a koliko trenutno radnih mesta generiše naša poljoprivreda? Komentari tipa pripadnosti ove ili one nacije kako ulagača tako i građana naše zemlje su za osudu i ne bi ih trebalo obljavljivati.
  • Joka

    21.07.2017 10:23
    Strancima sve besplatno-od silnih hektara do 10 hiljada po zaposlenom.Izgleda je kazna biti građanin ove države.
  • Observer

    21.07.2017 10:13
    Žalosno
    Imamo kapacitete, imamo strčnjake, imamo radnu snagu, , ali je sve to izgleda u rasulu i sad treba da dođe stranac, da nas okupi, uloži kapital i obere kajmak. Kapital očigledno nije problem, jer Država ulaže u metalnu industriju, koja u ovim okolnostima izgleda ima prednost, u odnosu na proizvodnju i preredu hrane. Mudre i bogate države su prvo do maksimuma razvile kapacitete vezane za hranu, a iza toga su išle na neku drugu privrednu granu. Da li smo negde videli poljoprivrednika da štrajkuje ? Možda, vrlo retko, kada se već utapa. Znači, STRATEGIJU nemamo, ili je ne primenjujemo, ili je sabotiramo. Naši mladi stručnjaci u poljoprivredi, rade van struke, da bi preživeli, a mnogi su u inostranstvu, gde su cenjeni. Sela su prazna, livade u korovu, stočarstvo vene. U ovakvim prilikama je dobro, kad bar neko želi da investira u stočarstvo.
  • A

    21.07.2017 10:03
    koliko
    A koliko su platili za zakup 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta koje će koristiti u narednih 30 godina, i koliko će platiti za preostalih 8.580 hektara?
    Ne vidim u ovom tekstu iznos, da im nije možda poklonjeno odnosno da su oslobođeni plaćanja zakupa državnog obradivog zemljišta koje će koristiti u narednih 30 godina.

    Mislim samo na zakup zemljišta, a baš me briga koliko je on planirao svinja i koliko je planirao da uloži novca u klaničku industriju.

    Meni se čini da će oni dobiti besplatno 10.000 hektara zemljišta na period od 30 godina.
  • Salamander

    21.07.2017 10:01
    300000000
    Samo?
    Na 30 godina!
    I da ostave krs, lom, rusvaj i zagadjenje, koje ce nase potomke (x toliko kostati da poprave stetu?
    Pa da li iko glavom misli, ili samo politickom knjizicom?
    Odatle se u zitu samo moze izvuci:
    8 mc/ha :8 x 3000 x30= 720000 mc zita! Pa jel ima neko mozga za elementarne racunske radnje?
    Tome dodajte i NENASTALU stetu, pa da vidite koliko su to " dobri" investitori.
    A sada da pomenem da bi udruzenji seljaci mogli uz kredit drzave da donesu minimum 10x vise i da ostane bogat seljak u bogatoj ddzavi!
    Vi niste nikakve gazde, najobicnija ste SamoNadnoSebicni tockici, bez vizije, obrazovanja i ljubavi za rodjenu zemlju.
    Pa koga volite?


  • salajcan

    21.07.2017 09:44
    mi se vracamo
    Tenis nece otvarati farme niti pogone ni u jednom mestu u Vojvodini sa vecinskim stanovnistvom Madjarske Rusinske Slovacke Hrvatske Rumunske Bunjevacke nacionalnosti niti u mestima u Sajkaskoj gde su Srbi starosedeoci. Isklnucivo je zainteresovan za mesta gde su podunavske Svabe bile vecina do 1945 i gde postoji zemlja koja je ovim Svabama oduzeta kad su proterani .Okolina Kikinde Zrenjanina Secanj Kovin pa i Apatin Odzaci Calma su mesta gde neke patriJote nameravaju na kvarno da vrate Svabama imovinu bez dinara na majke mi zaposlicu 20 ljudi. Sto kaze Cvarkov dodjosima ce ostati vlazne kuce i perspektiva da im unuci i to mali broj budu sluge kod Svaba protiv kojih su se borili njihovi preci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna