Autor: Radnik.rs

Info
21.07.2017.
10:01 > 10:02
Ikea uoči otvaranja robne kuće u Beogradu, pored 341 zaposlenog, angažuje još 37 radnika preko agencije za zapošljavanje.
  • Michaeli

    14.02.2020 20:53
    Ikea
    Ja sam konačno naletio na dobar koncept: https://kazoze.com . Tu Ikea ima svoj profil i radnici mogu anonimno da ocijene poslodavce. https://kazoze.com/poslodavac/ikea-srbija/. Super stvar je ovaj Kazoze.
  • PRIVATNIK

    21.07.2017 23:59
    @Aleksandar
    To o ekstraprofitu ne razumem. Koji vlasnici krupnog kapitala u Srbiji ubiraju ekstra profit putem
    angažovanja radnika na lizing i na koji način se tu uopšte može ekstraprofit napraviti?
    Molim te pojasni mi ,ali stvarno...

  • Aleksandar

    21.07.2017 22:01
    @PRIVATNIK
    Hm, ne vredi, hajd' u pravu si. Vlasnici krupnog kapitala neće iskoristiti zakonsku mogućnost da uberu ekstraprofit, čim krpelji iz državnih firmi budu podobijali otkaze... Lizing će sam da odumre, kako god...
  • PRIVATNIK

    21.07.2017 19:57
    @Aleksandar
    Lizing treba da posluži da ne opstaju neradnici ni u privatnim,a pogotovo u državnim firmama.
    Neradnici na državnim jaslama koje ne možeš otpustiti bez skupog sudskog postupka i otpremnine su problem br. 1 u ovoj zemlji.
    Oni urušavaju ceo ekonomski sistem i ceo privatni sektor.
    Zašto? Zato što privatnom sektoru deru kožu sa ledja porezima i doprinosima da bi ovi neradnici u stalnom radnom odnosu na državnim jaslama primali platu.
    Čim se uvede mogućnost da se neradnik i iz državnog i iz privatnog sektora može lako i jeftino otpustiti, lizing neće više biti potreban Kapiraš?
  • Aleksandar

    21.07.2017 17:55
    @PRIVATNIK
    Ja stvarno ne znam je li moj prethodni post bio na kineskom, ili šta već, kao da ne živimo u istoj državi, ili, još bolje, u istom vremenu. Ja u klin, ti u ploču, ja o privatnim, ti o državnim firmama... sve sam rekao u svom prvom postu, nemam nameru da se ponavljam. Što se tiče lizinga, kad ga već pominješ, svakom je jasno da je tu reč o običnom ekstraprofitu koji ostvaruje gazda i neće biti ukinut sve dok ga zakon ne zabrani. To nikakve veze sa nekakvim fantomskim neradnicima nema, jer takvi, kako rekoh, u privatnim firmama ne opstaju, ipak ću se ponoviti, bilo da su tu za stalno ili na neki drugi način. Što se tiče otkaza, možete ga dobiti i ako se gazdi ne dopada vaša faca, da ne dužim, a sasvim je normalno da ćete za to dobiti nekakvo obrazloženje, jer odatle idete na berzu rada. Koliko znam, pojam otpremnina, figurira isključivo, opet, u državnim preduzećima, kada se pokušava izvršiti sistematizacija nekih radnih mesta, pa se nekom daju pare da ode da spava kod kuće, a ne u preduzeću.
  • PRIVATNIK

    21.07.2017 14:57
    Aleksandar
    Kada se zakon promeni i bude dozvoljeno da se neradnici otpuštaju lako,bez posebnog obrazloženja i otpremnina, lizing će se ukinuti .
  • Aleksandar

    21.07.2017 14:07
    Čitam i ne verujem!
    Odakle vam ideja da neko ko zasnuje stalni radni odnos ne može dobiti otkaz!? Smešni ste, pa nije to državna firma gde se hvataju zjale, već privatna. To što je neko dobio zaposlenje za stalno, u takvoj jednoj firmi, znači samo to da ukoliko obavlja svoje zadatke, na način kako je to poslodavac zamislio, ne mora da se cima i prepada svaka tri meseca hoće li mu isti biti produžen na neki novi period. U suprotnom leti, pa bilo da je stalan ili na lizing.
    Ove priče da kad nekom daš stalni posao moraš da ga nosiš na grbači, dok on bleji okolo i ništa ne radi, važe za državne firme i u najmanju ruku su smešne.
  • cure

    21.07.2017 14:01
    gospodo
    nije sramota reci da je Srbija u ropstvu velikih sila,stoga nije tesko sacici kvislingovaca da nam priredjuju ovakve stvari.drugi slovenski narodi su to prevazisli a nadam se da cemo i mi......
  • PRIVATNIK

    21.07.2017 13:35
    RadnikEPS lizing
    Postoji vrlo jednostavno objašnjenje zašto poslodavci zapošljavaju radnike na lizing.
    Prava radnika iz redovnog radnog odnosa su prevelika, kao da socijalizam još nije prestao.
    Pri tom ne mislim da radnik treba da radi neplaćeno i slično.Najveći problem što se LOŠ radnik koji je redovno zaposlen bukvalno ne može otpustiti,već ostaje doživotno na grbači poslodavca, a porezi i doprinosi na neto zaradu tih radnika u Srbiji su čak 68%!
    Odnosno veći broj loših radnika koji se ne mogu otpustiti mogu da naprave veliku štetu poslodavcu i ucenjuju ga.
  • Dingo

    21.07.2017 13:20
    Ja se nešto ne sećam oglasa za zapošljavanje za IKEA-u..
    Verovatno se znalo već unapred koga će da zaposle. Možda grešim, ali ja oglas video nisam.
  • Rade

    21.07.2017 13:20
    Pa nije to drzavna firma da sve pozaposljava za stalno pa za godinu dana da ih 30 posto hvata maglu po firmi zato sto nema dovoljno posla .Gospodo plata mora da se zaradi da bi vam je neko isplati svaki mesec pare nepadaju sa neba .
  • /

    21.07.2017 11:56
    /
    a cija je agencija za iznajmljivanje?
    obzirom da radnike nisa iznajmljuje agencija kravcevkove zene
  • Paja

    21.07.2017 11:21
    Tako radi i NIS, Telekom, Eps i mnoge druge kompanije , vece i manje, domace, strane.
    Ko ne radi preko agencije, radi na ugovor do dve godine i onda cao. Nije to do kompanije , poslovodstva, i radnika. To je do VLADE I ZAKONA! Ajmo ih rusit'!
  • Mirko

    21.07.2017 11:04
    Lizing ili
    Nisam ja baš siguran za ta zapošljavanja u Srbiji da li je to na lizing ili više kao pušing? :D

    Greota u svakom slučaju, ispod 1500 eur mesečno, ne postoji perspektiva
  • Kakva vlast...

    21.07.2017 10:48
    Ni slučajno domaća fabrika!
    Kreću minimalistički, zarade će im biti bedne, jer i sam brend zna da ovde, od naših plata, ne treba da očekuje zaradu.
    Postoje troškovi izgradnje poslovnog prostora, troškovi održavanja..... a ovaj narod nema para ni za Ikeu.
    Neće da se muče sa otpuštanjem radnika, a ako neko i vredi - ponudiće mu stalno zaposlenje.
    Reklo bi se, da li zbog poznatog stava naše vlade, ili iskustava njihovih prethodnika - ali dolazeći investitori očigledno ne poštuju srpskog radnika i ne očekuju mnogo od njega.
    Pitanje je, zašto vlada nije mrdnula ni malim prstom da podtsakne izgradnju bilo čega domaćeg?
    Očigledno, takve domaće zadatke su dobili od svojih naredbodavaca, i ne veruju u srpskog radnika ni oni. Očekuju ponavljanje ponašanja iz socijalizma, koje je ubilo Jugoslaviju.
    Prvo je krao vrh, pa su počeli i radnici. I posle više niko nije gledao da radi, već da krade.
  • Radnik Epsa lizig

    21.07.2017 10:41
    isto kao i drugde
    Sta je to cudno pola firmi zaposljava preko lizinga i omladinskih organizacija.
    Evo EPS ima toliko Inzenjera zaposlenih preko toga jer im je lakse da manje plate coveka koji ce da radi posao, dok ostali za bolju platu uzivaju i spavaju na poslu. Neka novinari istraze koliko samo inzenjera i tehnicara radi tako to vam je dobar clanak, i pitajte ih zasto nece da ih zaposle pa da imaju normalne plate i godisnji i ostale benifite kad vec rade kao crnci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna