Autor: Kurir, Dnevnik

Info
21.07.2017.
10:12 > 11:11
Čokolade, sirevi, šamponi i drugi proizvodi u Srbiji su daleko lošijeg kvaliteta nego u zemljama zapadne Evrope, odakle se uvoze.
  • Juče

    26.07.2017 10:02
    sam
    Juče sam kupio viršle, rok trajanja 18 avgust 2017. godine, kad sam otvorio pakovanje, užas, viršle su plivale u nekoj "sluzi", a najbitnije da na pakovanju piše bez glutena.
    Takođe sam kupio meso (kremenadle) smrad je bio kao da su 100 godina bile zaleđene, užas.
    Šta mi jedemo, nemam reči.
    Kakav Bangladeš, Sudan....... gori smo i od njih.
  • Smorena

    26.07.2017 09:29
    @ggg
    jednostavno treba da kupujemo robu domaćih proizvođača pa eto im embargo

    Koje domace? Sta je vise uopste domace?
  • ggg

    24.07.2017 14:06
    neka kaže ko šta hoće, probala I stvarno je različita roba;kao prvo prašak za pranje veša razlika strašna, ova koju kod nas kupujemo ništa ne pere, a ona iz nemačke pored toga što je belo -belo, I miriše.
    o cenama da ne pričamo, kupil u nemačkoj majicu za dete I platila 2 evra I onda videla kod nas u istoj radnji( C@A), ista majica 8 evra- sramota
    čokolada I razni gelovi , sapuni - strašna razlika, o tehnici da ne govorimo, sada čak I u gorenju ima kineskih delova,
    mi građani smo krivi, jednostavno treba da kupujemo robu domaćih proizvođača pa eto im embargo
  • Mesojed

    22.07.2017 17:30
    meso je pokvareno
    Najgore je sa svezim mesom i mesnim preradjevinama. Evo opet bacam meso. Kupio sam ga u supermarketu od prodavacice koja je rekla da je jutrosnje, doneo sam ga kuci za 3 minuta jer stanujem blizu, odvio iz najlona da ga operem pre nego sto ga ispecem kad ono smrdi. Evo ga opet zapakovanog u kesi spremnog za baciti u onu rupcagu na bulevaru u koju se odlaze djubre.
  • /

    22.07.2017 10:36
    /
    a matijevic je kao kvalitetniji?
    i taj uvozni bofl je malo kvalitetniji od domacih proizvoda
  • milan

    22.07.2017 08:28
    Kontrola kvaliteta
    Tekst se bavi efektima, a ne dotiče suštinu problema tj. zašto nije uspostavljena bolja kontrola kvaliteta robe iz uvoza. Dok ne bude takve kontrole uvoziće se makar štogod a prodavati po koliko god može višoj ceni. Pohlepa je najveći problem sadašnjeg društva.
  • Boka

    21.07.2017 21:26
    Ne razumem!?
    @Deks
    Ako ne kupujete tu Milku ni tamo ni ovde kako znate da je isti kvalitet?
    Kontradiktorni ste a verovatno i jedini čovek koji tvrdi tako nešto, tako da se neću upuštati u dalju raspravu.
  • TenaK

    21.07.2017 20:20
    Ni ja ne kupujem ništa strano. Samo nemačke proizvode (hint: na vreme se otišlo).
  • Lala

    21.07.2017 20:01
    crnjak
    Srbija nije drzava, Srbija je prcija politicara koji zive na grbaci ovog nesrecnog i zaostalog naroda. Srbija je postala deponija izgubljenih dusa. Ovaj narod zasluzuje Vucica jer nije ni po cemu nije bolji od njega..pokvaren i pun lazi.
  • Nervirach

    21.07.2017 19:34
    Ljudi, trknite do Temisvara. Uzivajte u obilasku (gledacete ono sto su patriJoti srusili) i pritom u Julijusu nakupujte suhomesnato. Puno ukusnije nego kod ovih nasih trovaca, i jeftinije. A najbolja je Rom cokolada, kakve Milke.
  • Mladi Skojevac

    21.07.2017 19:03
    Ne znam. Ja ni ne kupujem "strane" proizvode. Iako sam autonomas i iskreno mrzim ovu drzavu (koja to nije) iz dna duse, uvek kupujem ili "domace" ili bar iz zemalja exSFRJ. Navika iz vremena "socijalizma" kad je domace bilo jeftinije. Cene se izjednacile ali ostala navika. Kod mene u kuci nema ni Nutele ni Milke ni Lenora. Kupujem Domacicu, Tas, Lav pivo. Daleko je od domaceg naravno ali znam da je izvorni original.
  • Deks

    21.07.2017 18:37
    @Boka - A o čemu vi to? Tvrdim da je milka čokolada ista na tržištu Nemačke i Srbije a ne kupujem je ni tamo ni ovde jer ima toliko boljih vrsta čokolade. Što se tiče "omekšivača rublja" u životu to nisam kupio niti ću jer mislim da je to nepotrebno trošenje a i ne podnosim kada oprano rublje miriše na bilo šta, ukusi su različiti očigledno.
    @Mima - Možda i ima istine u tome da u našim manjim mestima živi sve manje stanovnika i da su to pretežno stariji građani, ali baš da se taj trend ne bi nastavio državna politika treba da ide u pravcu stvaranja istih uslova života kako u gradovima tako i u manjim gradovima i selima. Jedan od preduslova za to je svakako i dobra opremljenost supermarketa u manjim mestima tj. da prodavnica jednog lanca supermarketa bude ista sa istim asortimanom proizvoda i u velikom gradu i na selu, a takođe i da svako mesto od minimum 2 hiljade stanovnika dobije bar jedan supermarket iz jednog od velikih lanaca. Ako to može da se postigne u drugim zemljama sigurno je da može i kod nas pa makar država reagovala. To je isto toliko legitiman zahtev kao i zahtev o istom kvalitetu proizvoda na zapadu i na istoku EU, koji čak po meni i nije utemeljen.
  • Kaligula

    21.07.2017 17:33
    Kako glasate tako i dobijete. Vecina je htela deponiju sa masnicom i to je i dobila. I sta sad - nista - deponija...
  • Rusofil_IQ0

    21.07.2017 17:21
    Nisu najveci problem uvozni proizvodi, problem je i domaca proizvodnja koja je u 95% cist skart i fuseraj, cast izuzecima!
    Prehrana i mesne preradjevine su nam dno dna! nize nema!
    Zato i moze stranac da obori kvalitet jer konkurencija ne postoji
    Sto se tice stranaca neki proizvodi su i deklarisani drukcija kao na primer nutela koja ima manje lesnika, itd...
    Milka takodje kod nas je loshijeg ukusa od na primer madzarske, sastav nisam poredio pa moguce i da ima razlika

    Resenje je totalno otvaranje granica bez domacih uvoznickih lobija, postepeno povecanje ekonomske moci i dizanjem kvaliteta pozitivnom selekcijom domacih bitangi, bez toa nam nista ne vredi!
  • Bane

    21.07.2017 16:48
    Pa šta ste očekivali? Za bananu (i taj status uskoro gubimo) ništa kvalitetno.
  • Mima

    21.07.2017 16:14
    @ Igor
    Cena avokada i drugog egzotičnog voća nema veze sa tim da li imamo more ili ne. U pitanju je marža, marža i samo marža. Ovde su marže nenormalno visoke.

    @Deks
    Izbor u prodavnicama u manjim mestima je ograničen verovatno zbog besparice i navika stanovništva. Sela nam odumiru, ostaju samo starci, oni sigurno ne kupuju markiranu kozmetiku, soja sos i maslinovo ulje. Ljudi kupuju samo ono najosnovnije. Ja živim u mestu od 5000 stanovnika u kojem je većina zaposlena, imamo dosta marketa i dobro su snabdeveni, ne verujem da je isti izbor 50 ili 100km dalje od većih privrednih centara.
  • Boka

    21.07.2017 15:36
    O čemu ti to?
    @Deks
    Ako ti nisi primetio razliku između nemačke milke i ove ovde kod nas onda ti druže imaš problem sa čulom ukusa. Razlika je kao nebo i zemlja. Da ne pričam o praškovima, omekšivačima...kad sa njihovim lenorom opereš veš miriši mesec dana u ormanu, a sa našim kad opereš veš miriši dok je mokar, čim se osuši nema mirisa.
    Svako ko je koristio lenor iz Nemačke isto ovo će reći. Čak i njihov Vernel, čija kopija je naš Silan, bolji je od svakog našeg Lenora. Dakle jesmo kanta za smeće.
  • Igor

    21.07.2017 13:21
    @Deks

    Sto se tice manga, njegova cena u DE je logicno manja nego kod nas jer Nemacka ima direktan izlaz na more i svoje luke. Hamburg je u prvih pet luka u svetu. Logicno su cene voca manje kod njih nego kod nas.

    Dok se to dopremi u luku Bar (nagadjam), preveze kamionom/vozom do granice, pa do distributivnog centra pa do supermarketa, prodje jos par ruku koje se fino ugrade i onda imas cenu kakva jeste.

    Srbija nema izlaz na more i jedna posledica je skuplji uvoz.
  • Deks

    21.07.2017 13:06
    Ne znam da li postoji ovakva praksa u Srbiji ali ako i postoji meni to uopšte ne smeta jer uvek pazim šta kupujem i ako je nešto lošeg kvaliteta nema šanse da kupim makar taj proizvod imao oznaku neke zvučne marke. U poslednje vreme putovao sam dosta u zapadnu Evropu i nisam stekao utisak da su tamo proizvodi boljeg kvaliteta u odnosu na našu zemlju. Na primer kupio sam mak u zrnu i u Austriji i u Nemačkoj i bio nezadovoljan kvalitetom tog proizvoda jer je mak bio užegao tj. bio je gorak baš kao i kod nas kada se mak kupuje u prodavnici. Izlišno je govoriti da bi u sva tri slučaja prodaju takve namirnice trebalo zabraniti jer je užegao mak neispravan za ishranu. I famozna čokolada "sa kravicom" koja se kod nas toliko ceni bila mi je ista na zapadu kao i ovde, s tim da npr. u Nemačkoj skoro nisam ni primećivao pult sa tim čokoladama pored toliko drugih vrsta kvalitetnijih čokolada. Pritom kvalitetnijih čokolada od te ima i na našem tržištu. Ako se već ovaj problem ispituje molim da se ispita i problem zašto je u Nemačkoj jedan mango ili avokado između 1 i 2 evra a kod nas triput skuplji i ne može se kupiti van većih centara? Takođe da se ispita zašto u manjim mestima u Vojvodini nema supermarketa a ako ih i ima oni su mnogo skromnije snabdeveni nego supermarketi u Novom Sadu dok u Nemačkoj na primer supermarket u mestu od nekoliko hiljada stanovnika identičan je onom u centru Berlina. To je važniji ili bar jednako važan problem.
  • Nervirach

    21.07.2017 12:57
    Slazem se da je ovo zemlja deponija. Pogle ko sve radi i gde., Koja negativna selekcija!!! Miki, trk po sendvic. Batica uvozi tehnicku robu sklj klase a prodaje puno skuplje. Ni dinara ne treba ostaviti sa ove unutrasnje strane granice, nek prevaranti prodaju jedni drugima.
  • Pažnja!

    21.07.2017 12:33
    FALSIFIKATI
    Krenuli su falsifikati novčanica od 1000 dinara po Novom Sadu.
    Razlikuju se samo po hologramu, koji se sija ali se ne prelivaju boje.
    S obzirom da će retko ko prijavljivati i izgubiti 1000 dinara, obratite pažnju.
    Nemamo upozorenja ni zvaničnih vlasti.
  • Zla..

    21.07.2017 12:15
    Patriota..
    Ja volim svoju zemlju, ali sam nemocna da je odbranim od ovakvih stvari.... Duznost onih koji su na vlasti je prvenstveno da vole i brane svoj narod u SVAKOM pogledu, pa i od ponizavanja i "trovanja" kojekakvim smecem. Slovacki premijer barem pokusava javno.
  • Ghjbv

    21.07.2017 12:15
    Koja srbija? Koji zakoni? Koja logika? Koji normalan život?
  • Ne

    21.07.2017 12:12
    samo
    Ne samo da smo deponija robe lošeg kvaliteta nego, uzmite npr. Nike patike koje su kod nas duplo i više skuplje nego u Sad i EU. Najgori kvalitet, a najviše cene - SRBIJA.
  • Badza

    21.07.2017 12:11
    Miki
    Ti si prso!!!
  • Salamander

    21.07.2017 11:26
    Nisu "nedovoljnog kvaliteta"
    Nego su OTROVANI pesticidima fungicidima organifosfatima....
    Zbog njih nam pada natalitet, raste mortalitet i nacija UMIRE jer to "nasi" SveNamSj...li dozvoljavaju
    Znog njih nam raste % oboljevanja
    A mi cutimo
    .... i umiremo.... i nasa deca.... i zemlju nam poklanjaji " investitorima".
    O TUZNI umiruci Srbi.
    Kada ce makar malena iskra inteligencije razbuktati plamen spasenja od ovih hamadi i parazita?
    Sta se ceka?


  • Miki

    21.07.2017 11:23
    Da Aleksandar Vucic nije bio premijer stanje bi bilo jos katastrofalnije.
  • Građanin

    21.07.2017 11:18
    Recikliranje
    Pa, ova zemlja je deponija i za političare - lošeg kvaliteta.
    Da ne nabrajam redom, ili nisu nikad ništa radili, te nemaju iskustva za odnose sa ljudima u radnoj sredini, ili nisu nikad služili vojsku - a treba da određuju iskusnim profesionalcima šta da rade, ili su negde naštampali diplomu - pa na osnovu nje vode neki resor u ovom napaćenom stanovništvu.
    Takvi nam vode Carinu, inspekcije, lekove, kontrole kvaliteta...
    Predlog: Reciklirajmo ih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna