Autor: 021.rs

Info
21.07.2017.
15:21 > 16:44
Tri "redizajnirana" predmeta za učenike petog razreda, elektronski dnevnik u 200 škola, više sporta, uniforme u 55 odsto škola, novine su koje očekuju đake od septembra, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.
  • joca

    07.08.2017 13:00
    uniforme
    Znas kad ce da deca nose te uniforme nikad. Ovo je stvarno vec previse oce samo pare da strpaju sebi u dzep e pa ne moze!
  • Naopaka logika

    24.07.2017 11:53
    @Babaroga
    Najbolji djak u razredu bio bi neko drugi kome ocene nisu poklonjene i ko je STVARNO NAJBOLJI- da se u našim školama REALNO OCENJUJE.
    I ocene iz fizičkog ulaze u prosek zar ne ?
    Naši najbolji djaci ponekad su veoma smešni: trapavi , bez sluha i likovnog talenta,a razvaljuju sa ocenama! Pun NS lažnih "vukovaca" dok su talenti sabijeni u mišiju rupu i potcenjeni.
    Bože moj SVI IMAJU PETICE iz fizičkog,muzičkog i likovnog!
  • Babaroga

    24.07.2017 09:02
    Fizičko treba da bude prava zabava i rekreacija, a ne moranje, ko ne zna da preskoči kozlić taj je niže biće, ko ne zna da se prevrne na razboju isto tako - razdvojiti obaveznu nastavu od ozbiljnijeg bavljenja sportom koje je potreno, ali nije svako za to. Ne znači da manje okretnima treba ogaditi svaku fizičku aktivnost od malih nogu.
    S druge strane, ne vidim zašto bi se fiskulturne sale uopšte izdavale (to je inače zabranjeno, pa se protura na mala vrata) - neka ih koriste samo školski klubovi koji mogu da budu rešenje za bazu sporta. Možda je to više rada za nastavnike, ali je korisnije za đake nego prisilno savlađivanje svih oblika fizičkog odnosno elemenata svih sportova.
    Kad najbolji đak u razredu ima keca iz fizičkog, poklone mu peticu, umesto da ga motivišu da makar udara loptom o zid i da se ne oseća inferiorno jer ne sme da se popone na gredu i slično.
  • Za /

    23.07.2017 23:01
    Za /
    Ne znam da li je tvoj komentar ironičan ili ne ali svakako bi bilo dobro za ove buduće razmažene generacije što odrastaju na telefonima i računarima da se malo ukljuce u život i da se brinu o svojoj sredini. Naučiće da cene ono što imaju i neće se bahatiti koliko to sad rade. Neka čiste hodnice i učionice neka ribaju klupe kad žvrljaju sledeci put neće to raditi i neka svrstavaju i bacaju đubre za sobom. Nije Japan glupa zemlja što ima to pravilo sređivanja skole.
  • Objašnjenje

    22.07.2017 17:33
    @Marijana
    Tajna je u poklonjenim ocenama. Što se tiče znanja ,razlika izmedju "vukovca" i vrlodobrog djaka je nikakva ili mala.
    Kome u NS poklone "Vukovu diplomu" poklone mu upis željene srednje škole. Prosek nosi 70 bodova, a test znanja samo 30.
  • Sportista junior

    22.07.2017 17:26
    Kada sam išao u osnovnu školu časove fizičkog radilo je nas nekoliko koji smo trenirali u klubovima. Ostali su sedeli po klupama.
    Na kraju su svima poklonjene po dve petice iz fizičkog (izabrani sport+ obično fizičko) što je ukupno 6 petica računajući VI, VII i VIII razred,da im se poboljša opšti prosek radi upisa srednje škole.
    Meni nikada nisu poklonili ni jednu ocenu iz nekog drugog predmeta.Rekli su da sportom može da se bavi svako.
    Iako sam upisao željenu školu i sada smatram da je poklonjenih 6 petica (čitaj bodova za upis u srednju školu) onima koji su sedeli po klupama na fizičkom i nisu ga radili, nepravda prema svim sportistima ,a i meni.
  • Marijana

    22.07.2017 17:01
    Nije mi bas najjasnije
    Danas sva deca završavaju razrede sa odličnim uspehom, nisam baš sigurana da su ovo zaista najbolje generacije, ali mi nije jasno , kako je došlo do toga?
  • /

    22.07.2017 08:36
    /
    ma kao japanci-neka ciste hodnike i toalete
  • Dusica

    22.07.2017 01:28
    ...
    Igre gladi lektira za za sedmi razred.Sledece godine da ocekujemo Jelenu Bacic Alimpic
  • @gari

    22.07.2017 01:27
    Sigurno da nije lose za vlasnike privatnih firmi koji ce na svemu tome zaraditi velike pare. U dogovoru sa g.ministrom, onako opusteno, uz kaficu.
  • Deks

    21.07.2017 21:56
    Ne gledam blagonaklono na odluku vlade da uvede "više sporta" u naše škole. U redu je da deca imaju rekreaciju i da nauče osnovne sportske vežbe na času fizičkog ali ništa više od toga, jer udaranje lopte ne može ni na koji način pomoći društvu. Nisu potrebna ni skupa ulaganja u sportske hale jer sportska nastava može da se izvede i u školskom dvorištu. A ono što bi trebalo uvesti u naš školski sistem jeste predmet "osnovi zdravstvenog obrazovanja sa osnovama zdravstvene i nutritivne vrednosti hrane" da bi iz škole izlazili mladi ljudi koji znaju da vode računa o svom zdravlju i zdravoj ishrani.
  • Zdrav razvoj

    21.07.2017 16:40
    "U okviru informatike, koja se uvodi kao obavezan predmet, đaci će učiti programiranje", naravno, konačno ovo je 21. vek, to je pismenost ovog veka! Treba ići stalno napred, u skladu sa vremenom, ali kod nas je i to sabotirano: jedan korak napred - pa onda nekoliko vekova nazad, uz "veronauku", koja se nikako ne uklapa, u potpunom je raskoraku u odnosu na reči "napredak", "slobodna misao", "razvoj nauke"," evolucija svesti" itd itd... Pre neki dan prolazim pored grupe klinaca, 8-9 god. žučno razgovaraju o tome kako "treba srediti te muslimane i katolike", za neverovati o čemu tako mala deca pričaju i na koji način. Moja generacija nije pojma imala ko je ko u razredu, ulici, gradu.....Nekad su postojali samo dobri i loši ljudi. Ovo danas je sve smišljeno izazvano i nametnuto.
    Treba pod hitno izbaciti versko trovanje dece i osloboditi im mozgove da nauče da razmišljaju svojom glavom i da spoznaju svet ličnim iskustvima, da steknu svoj vlastiti pogled na sve oko sebe kao i na sebe same, a ne "tako je govorio bog, ili Isus pa je to jedini ispravan način življenja i razmišljanja za ljude" Dogma - kao gotov proizvod, zapečaćen, okamenjen, to je to i nema razvoja, nema pomaka i napretka. Oslobodite dečije umove pre svega za kreativnost i zdrav razvoj individue. Ne stvarajte robove. I onda se neki zgroze zbog naslova "Radni logor Srbija".
  • gari

    21.07.2017 16:39
    pa mozda to i nije tako lose
  • hm?

    21.07.2017 16:07
    Naravno, ugovore za sivenje uniformi po modelu i proizvodnju i odrzavanje softvera za elektronske dnevnike, na javnoj nabavci dobijaju firme koje ce biti osnovane dva dana pred pocetak skolske godine....
  • Super

    21.07.2017 15:47
    Ove vesti zvuče odlično, ali dok čitam, u glavi mi odzvanja "bolje opremljene sale, ugradiće se ovaj, elektronski dnevnik, ugradiće se onaj" itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna