Autor: Tanjug

Info
26.07.2017.
10:49
Sve zemlje potpisnice Agende UN o održivom razvoju, među kojima je i Srbija, moraće da uvedu obavezno srednje obrazovanje do 2030. godine.
  • Boletebepero

    26.07.2017 20:31
    Debilčići
    Pošalješ dete u školu, vrati se debil...
  • aha

    26.07.2017 16:40
    A to obavezno osnovno obrazovanje ustvari podrazumeva davati dvojke tj. prolaz svakom ko je pod obavezom upisan u skolu, bez obzira da li ista zna, cak i bez obzira da li se u skoli uopste i pojavljuje, jer se ne moze ni ispisati zbog nepohadjanja. Na takve se trosi vreme i energija nastavnika i citavog sistema, umesto na one koji zele da steknu znanje. Ciji mozak je smislio da to produzi na 12 godina, umesto da skrati na 6 ili 4?
  • Deja vu

    26.07.2017 14:08
    Jel to Šuvarova reforma?
    Generacije 60 ih prošlog veka , školovale su se po sistemu 10 razreda +2 stručna škola
  • Salamander

    26.07.2017 12:39
    Reset
    Skolstvo sudstvo zdravstvo vojsku i policiju i zakone resetovati na period od pre Stipe Suvara.
    Tu se sve okuvalo!

  • Baltazar

    26.07.2017 12:07
    Slavica nema pojma
    Osnovna skola treba da traje 9god samo pod uslovom da strucno osposobi decu za nastavak obrazovanja. Ako to nije u stanju da uradi i ovih 8 je previse. Sa 6god teba da se krene u osnovnu skolu, nakon 4tog razreda da se bira usmerenje, dal drustvene nauke ili prirodne nauke. nakon 6tog razreda dalje usmeravanje. Tako ce deca nakon zavresene srednje imati podlgu za gimnaziju, koja u ovom slucaju treba da traje 4god i/ili srednju koja treba da traje minimum 3god. Gimnazija danas nema smisla ( to kazem kao neko ko je zavrsio gimnaziju ), jer je samo produzetak osnovne. Ma sta dete odabere nakon zavrsene osnovne, ta ustanova treba dalje da uzmerava dete, pa smim tim ako je neko zavrsio za pekara ili srednju za dizajnera tekstila ili nesto slicno nije u mogucnosti da upise fakultet koji nema dodirnih tacaka sa time. Dakle neko ko je isao za kuvara nema sta da trazi na medicinskom fakultetu ili pravnom ili nesto slicno.
  • Strendzer in S*****

    26.07.2017 11:25
    skolovani ludaci
    Fakultetsko obrazovanje je vec obavezno samo treba prvo zavrsiti srednju skolu. E sad kad podele i te diplome nece biti nikakvih problema da se poveca broj fakulteta i profesora. Jel a sta ucite u tim skolama jel da silujete ribolovce, one koji jedu skuse, stuke, smudjeve I ostale ribe koje vam rice na muske polne organe? J***** vas obrazovanje go/// jedna komunisticka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna