Info
26.07.2017.
10:50 > 10:50
Tek okončani štrajk u Kragujevcu bio je samo početno opipavanje pulsa pred pregovore, ovoga puta između kompanije "Fijat-Krajsler" (FC) i države Srbije, o eventualnom nastavku proizvodnje vozila u centru Šumadije.
  • Gradjanin Srbije

    26.07.2017 16:13
    @1 maj
    Ni mene ne interesuje visoka politika.
    Ali me interesuje KO ĆE TAJ IZNOS svih poreza i doprinosa koji je POKLONJEN Fiatu na račun budžetskih prihoda Srbije da nadomesti u budžet?
    Nisam zainteresovan da plaćam veće poreze,da bi od tih poreza radnik Fiata primao platu, a rukovodstvo Fiata i vlasnici (strani kapitalisti po sindikalnom rečniku) ubirali dobit na koji ne plaćaju porez.
    Naravno ima tu i za plate sindikalnih vodja od 150.000 dinara neto (sitnica).
    Neka radnici nadju drugi posao od koga će imati plate,a budžet Srbije ubirati prihode.
    Nije radnik Fiata rob, on prima platu.Ja sam rob -od mojih poreza i para se plaća sve to, po Dinkićevom i Tadićevom genijalnom ekonomskom izumu "subvenciji"!
  • Patrljota

    26.07.2017 15:12
    Ne bih im dao ni dinara a Fiat treba da ode iz lenje i proklete srbije. Jedite kolace.
  • Zivotijijevski

    26.07.2017 14:40
    istorija trt milojka
    ISTORIJA, a to i svaka recna riba sa brkovima zna, je samo DRZAVNA, REZIMSKA, KOMUNISTICKA ILI KAPITALISTICKA PROPAGANDA! Bas me briga za price koje oni koji propagiraju te pricice zovu istorijom. Deca to moraju da uce u skoli a meni su roditelji rekli da kada zavrsim skolu da zaboravim na sve sto su me tamo komunisticki lopovi, lazovi i ubice ucili o tome sto oni zovu istorijom, umetnoscu, naukom i knjizevnoscu. Svet je sasvim drugaciji kada prestanes da verujes u ono sto te u skoli uce a nastavljaju i dalje da te na to podsecaju ubice, lopovi i lazovi sa televizije, radija i stampe.
    Licno, sklon sam da pre poverujem ljudima nego drzavi.
  • Rade

    26.07.2017 12:55
    Nema ovde ni slovo od boljitka... moze biti samo gore, nazalost! Ali ljudi su ovde jednostavno takvi, prija im da ih neko stalno laze, krade i omalovazava!
  • 1.maj

    26.07.2017 12:44
    Radnike Fijata i, uopšte, radnike u Srbiji u celini ne treba da interesuje visoka politika tipa "ko je šta i zašto radio".
    Treba se usredsrediti na čišćenje sopstvenih redova od nazovi sindikalaca poput ovih u Fijatu (SSSS), na promeni katastrofalnog Zakona o radu, poboljšanju ropskih uslova rada...
    Na političkim partijama je da traže objavljivanje svih ugovora koje država ima sa stranim investitorima. Mi im (radnici) u tome možemo pomoći.
    SLOBODA, JEDNAKOST, BRATSTVO!
  • Odgovor

    26.07.2017 12:32
    žrtvi komunizma
    Šteta što tako nisu sprečili Pavelića, kome je ta ista "komunistička" Italija o kojoj pričaš omogućila novo ime i prezime putem krštenja (iako su mu Englezi bili za petama kao glavni prioritet među zločincima), i slobodan put do južne Amerike gde je u miru umro mislim 1959. godine.
    Zato tišina o "komunističkim" režimima.
    Nauči nešto o istoriji pa prozivaj.
  • zrtva komunista

    26.07.2017 11:45
    komunizam
    I u Italiji su od 1945-te na vlasti ili u vlasti komunisti koji suruju sa Jugoslovenskim komunistima. Dozvoljavali su Jugoslovenskim komunistima da po Italiji sprecavaju prebege porodica koje su progonili Jugoslovenski komunisti. Nas su kidnapovali Jugosloveni u sred Trsta dok se Italijanska policija pravila luda i blesava.
  • Ema

    26.07.2017 11:43
    Dobra analiza slučaja Fabrike automobila u Kragujevcu. Autor je u pravu ukazivanjem da ima mogućnosti i da je upravo vreme sklopiti nov, znatno povoljniji i obuhvatniji, ugovor
  • riba na suvom

    26.07.2017 11:02
    Zapitajte se samo koliko mesečno novca legne Dinkiću, Cvetkoviću, Tadiću, Dačiću, Draškoviću, Vučiću i ostalima od Fijata. A nije fijat jedini gde plaćamo socijalni mir. Nisu valjda glupi da nekom dopuste da pljačka narod a da oni nemaju ništa od toga. Svi oni imaju podebele račune u inostranstvu. Pod podebele mislim na račune sa minimum 10 miliona evra. Vučkov bata ima i u Srbiji toliki račun od firmi koje je neko otvorio sa ukradenom LK.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna