Autor: NIN

Info
27.07.2017.
16:05 > 19:54
To što ne znamo imena najvećih poreskih dužnika Srbije jeste dokaz da nemamo vladavinu prava, ocenila je za NIN članica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić.
  • Privatnik

    28.07.2017 13:38
    @Salamander
    To što meni duguju javna preduzeća i državne ustanove ne mogu da naplatim-jer su njihovi računi sa koga se privatni sektor namiruje u blokadi.
    Naprotiv, para iima na računima sa koga državni uposlenici u tim istim javnim preduzećima i ustanovama primaju platu.Za poverioce ovi računi su IZUZETI OD NAPLATE (ne mogu se blokirati i pleniti novac sa njih).
    Na pitanje zašto je to tako objašnjeno mi je da je plata za državnog činovnika FUNKCIONISANJE USTANOVE, a MOJ NOVAC -TJ plata ili honirar-BUDŽETSKI TROŠAK!
    E kada na jedvite jade naplatim (bez kamate naravno-ne priznaju mi kamatu) od tog novca plaćam poreske dugove prema državi sa svom pripisanim kamatom naravno!
  • Mali privatnik

    28.07.2017 13:32
    @Salamander
    Najviše poreza su dužni oni koje PU nije ni evidentirala kao poreske oveznike.
    Rad na crno i neprijavljivanje prihoda su osnovni problem.
    Prvo evidentirati SAV NEPRIJAVLJENI RAD NA CRNO ( i tzv"dodatni rad" državnih uposlenika posle radnog vremena!) I POSLOVANJE VAN LEGALNIH TOKOVA, okamatiti sve (14% godišnje sa pripisom kamate na kamatu kao šro se obračunava poreski dug kod legalno prijavljenih) i NAPLATITI!
    Muka mi je od primaoca socijalne pomoći koji decu u vrtić dovoze u džipovima, žive u luksuznim stanovima, a prijavljeni prihod im MIZERAN ILI NIKAKAV!
    Neka neko objasni kako je moguće kupiti stan, auto, školovati decu, firmirana garderoba,satovi, zimovanja i letovanja od zvanične plate od 20.000-100.000 dinara mesečno? Ja to recimo ne mogu, a poreze plaćam.
    A poreski dug u PU za ovog "poštenjačinu"-nikakav-nema ga!? Gde je zakon o poreklu imovine?Ko nema prijavljene prihode i plaćen porez za imovinu koju poseduje-zadužiti ga porezom koji nije prijavio.
    Dosadilo mi je više da stalno velike poreze plaćam,a živim lošije od mnogih koji u PU nikada i nisu ušli da prijave prihod i plate porez!
  • Milenko

    28.07.2017 06:44
    opet nasedate
    Malo im je oduzimanja imovine zbog par neplacenih stanarina ,telefona ili drugih racuna. Sad su smislili pljacku naj sposbnijih gradjana.Prvo su im nagurali nerealno poresko dugovanje sa protiv ustavnom zateznom kamatom a zatim nerealan poreski obracun. Tako se doslo do enormnog poreskog dugovanja. Jako je vazno napomenuti privrednu klimu u zemlji, u kojoj ni jedan racun nije placan na vreme,u takvim uslovima poreski dugovi se vestacki uvecavaju.
    Dugo godina privrednici su radili sa mnogim drzavnim ustanovama,racuni im nisu placani u roku a mnogi su ostali neplaceni,dok su oni bili u obavezi sve da placaju pravovremeno, pod pretnjom zatezne kamate i plenidbe. Ovoj drzavi nije potrebno otimanje imovine da jos vise podeli drustvo, vec je potreban jedan velik PORESKI RESET, ida se krene napred.Hiljade radnika bi bile zaposlene i ne bi nam bili neophodni strani investitori ,ali ovako ce samo agonija ne naplativosti nastaviti da traje.
  • Gorki

    28.07.2017 01:06
    Najzad
    Dakle, da ne plaćamo? :)
  • AleVa

    27.07.2017 22:10
    Kako ko? Pa Rodić. Ako ne verujete meni, čitajte Alo i Informer i gledajte Pink.
  • White Power

    27.07.2017 21:36
    Dahije
    Platili su Vucicu i njegovim kumovima.
    Krcag na vodu-dok se ne razbije.
    Ne gubi nadu u promene.
    Noc je najtamnija pred svitanje.
  • Bulevar

    27.07.2017 19:22
    Porez
    Zato malim dužnicima za par hiljada blokiraju račune u najkraćem roku.
  • Gospodin Nepartijac

    27.07.2017 19:14
    Živela Partija!
    Nije bitno. Sve ovo, i dežela, ide pravo u lepu.... uskoro.
    Ostanite sa nama i gledajte. Tražiće i oni posao preko Biroa, samo sačekajte i videćete.
    Vratiće se etika i profesionalizam na ove prostore.
    Naravno, prvo mora metla da radi.
    I nikako sa jedne Partije, najedene i napijene - na drugu Partiju, svega gladnu.
    Menjajmo sistem iz korena.
  • Salamander

    27.07.2017 16:26
    ODMAH oduzeti imovinu
    Odmah objaviti ko je i celu familiju zaduziti da se dug vrati.
    I sve kamione-avione...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna