Autor: Politika

Info
28.07.2017.
14:37 > 16:31
Šanse da potrošači na rafovima u trgovinama i ugostiteljskim objektima posegnu za bajatim pivom ili gaziranim napicima sve su veće. Ništa bolje nije ni sa ostalim namirnicama koje trgovci, u borbi sa padom prodaje, sve duže drže u radnjama.
  • starac

    28.07.2017 19:18
    izes datum
    Drze kvarljivu robu na nerashladjenom mestu pa kad hoce da prodaju premeste iz megacina u rashladne vitrine koje ne hlade vec sluze samo tako za ukras. Pipnite proizvod pa ako nije hlada rashladna vitrina sluzisamo za ukras a datum roka trajanja na proizvodu samo zato da bi se stavljale naocare na oci i buljavilo pokusavajuci da se procita sta je tamo zamrljanim slovima napisano
  • pivopija

    28.07.2017 18:54
    Ništa novo...
    Ja sam još pre dosta godina (početkom 90-ih) otkrio da "ugostitelji služe blago pivo..." odn. da u točenom pivu ima ili previše pene ili je "malo" razblaženo vodom. Od tada, u ugostiteljskim objektima tražim isključivo flaširano pivo i da flašu otvore preda mnom.
  • msp

    28.07.2017 18:30
    zagledajte
    Bogami došlo davno vreme da se zagleda datum na proizvodu koji kupujete.iako je to ponekad zakamuflirano recimo na salamam preko datuma isteka roka stoji opet nešto odštampano tako da morate dobro da zagledate i okrećete nebi li očitali datum trajanja..
  • Antoankowski

    28.07.2017 18:23
    U skorije vreme
    Evo 2 puta sam bacio meso cim sam ga doneo onako lepo zapakovano kuci, jaja treba pomirisati jer nekad smrde jos u kartonu a kad se lupe da se ispeku zasmrde i soljicu za kafu u koju ih izrucite da ne bi upropastili jelo, sampita kao i minjoni se osecaju na mokracu kao da je neko urinirao u njih, hleb tost se oseca na kiselo i vlazan je pa ga zaobilazim, dimljena butkica je treci dan od kad je naceta da se jede i cuvana je u frizideru pocela da se oeca na pokvareno meso. To sve za mesec dana unazad koliko se na prvi mah secam.
  • Zla...

    28.07.2017 17:45
    @novosadjanin
    U pravu ste gospodine za robu pred istekom roka trajanja: stavljaju je na dohvat ruke potrosaca da bi se ovaj prvo masio tog proizvoda. Da je normalno, SVE pred istekom roka bi bilo izdvojeno, naglaseno krupnim slovima i sa prepolovljenom cenom.
  • Koje džimrije

    28.07.2017 17:43
    Uštedi gazda...
    Šta zna Srbin šta je ugostiteljstvo i njegov krajnji cilj.
    On postavi nekog neplaćenika da mu uništava posao i gleda kako da uštedi i prevari.
    Pa nisu Turci i Grci prvi u svetu, što su vekovima loše radili... već naprotiv.
    Samo vi vraćajte pivo nazad i mešajte...
  • novosađanin

    28.07.2017 15:58
    mašandizeri
    Često ih viđam (mašandizere, rugobatnog li i ružnog naziva) u jutarnjim satima u velikim trgovinskim lancima dok nema gužve. Uzimaju po rafovima kiselo mlečne proizvode one sa isteklim rokom trajanja stavljaju u kolica i povlače, a one koje su tik pred istekom stavljaju u prve redove, igrajući psihološki na kartu da kupac mahinalno uzima prvi proizvod na koji mu ruka naleti ne gledajući rok trajanja. Popunjavaju sa najnovijim datumom u dubinu gondole i kupac bi trebao da "otkopa "i dodje do najsvežijeg proizvoda. Ista situacija je i sa suhomesnatim proizvodina u vakum pakovanju, slatkišima i grickalicama.
  • Novosadjan

    28.07.2017 15:33
    Kako da inspekcija objavi ko prodaje pokvarenu robu kad su na njihovom platnom spisku a kazne su samo formalne da opravdaju postojanje inspekcije
  • Detelinara

    28.07.2017 15:27
    Index
    Maja izbacuje raspale kifle i sir koji lici na sve sem sira !!!
  • White Power

    28.07.2017 15:18
    Op cup-na kalup!
    Ne mogu priučene, presvučene radikalske spodobe da varaju čestit i normalan svet, već samo svoje krezube i nepismene birače.
    Taj koji nema pasoš i mrdno nije od svoje prćije, u današnje vreme ni ne zaslužuje drugo do da bude prevaren i zavrnut.
    Elem, nIje posao kupca da zagleda svakoj deklaraciji pod rep da bi ispitao "jestivost", već to treba da rade INSPEKCIJE, a oni su u ovom rektumu od zemlje gde ništa ne funkcioniše, bagra neopevana i najveća.
  • haha

    28.07.2017 14:54
    Ako je od MaFijevica, onda je bajato i kada je sveze.
  • Novosadjanin

    28.07.2017 14:52
    jednom samo da saznamo
    Super, to vecina ljudi ionako zna, ali ono sto ne znamo je - KOJE PRODAVNICE I KAFICI TO RADE? To je itekako bitna informacija. Koga briga sto ce dobiti negativan publicitet, neka ne prodaju pice kojem je istekao rok.
  • Nasumica

    28.07.2017 14:51
    Ne varaju nas nikakvi "ugostitelji" i "trgovci" - varamo mi sami sebe!
    Mi smo ti "ugostitelji" i "trgovci" i "inspektori", svi mi učestvujemo u prevarama, korupciji i degradaciji ovog društva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna