Autor: Sputnjik

Info
02.08.2017.
09:49
Evropska komisija je priznala, kvalitet hrane nije isti u zemljama na zapadu i istoku EU.
  • Drafer

    04.03.2020 12:56
    ne znamo ko uvozi smeće
    Čuj onoga ¨mi to ne možemo da sprečimo¨, pa ko onda može to da spreči?
    Neko može i treba na tome raditi, neka se ne uvozi smeće i gotovo.
    Ali to ne odgovara ni našim trgovcima, ni tajkunima ni mafijašima, ali ni političarima sa vladom na čelu koji su povezani sa svima onima koje sam nabrojao.
  • Potrošač

    03.08.2017 09:36
    manipulacija rečima
    "Vujović smatra da bi jedno od rešenja moglo da bude preimenovanje proizvoda terminima "luks", "deluks" i ističe da sve što se prodaje u Srbiji ispunjava standarde koje je država propisala. "Kvalitet, prema propisima, ne odstupa od kvaliteta Evropske unije", ističe Vujović."

    Iz ovoga se da zaključiti da potrošači u istočnim zemljama EU (koje su ukazale na problem) koriste i hrane se proizvodima koji nisu po standardima EU. Nešto u ovom komentaru ministra Vujovića DEBELO NE ŠTIMA. Čista zamena teza. Nije u pitanju propis nego KVALITET.
  • Nesvest

    02.08.2017 12:54
    @About Srbistan
    Možda jednostavno treba prestati kupovati svetski škart, uvek postoji izbor. Ionako se tu radi uglavnom o industrijskim proizvodima kao što su razni slatkiši, konzerve i sl. što ionako nije zdravo, imalo olova ili ne. Možda treba malo zasukati rukave, pa nešto sam napraviti u domaćoj radinosti, a ne svaku sitnicu "ubrati" sa police marketa, a pogotovo ako je na akciji, onda se grabi trebalo ili ne - nek' se nađe, jeftino je.. Kad god odem u neki veliki market, gde ljudi uglavnom idu u veće nabavke, vidim velik broj kolica pretrpanih slatkišima, čipsovima (velika pakovanja), raznim grickalicama, ofarbanim mega pakovanjima "sokova", a oko kolica trčkaraju deca koja će sve to pojesti. Nazdravlje!!! Ne kažem da je pijaca besprekorna, ništa se više ne uzgaja bez hemije, ali šteta se može bar malo ublažiti. Niko nas ne tera puškom da kupujemo škart, mi sami biramo i donosimo odluku. Ako niko ne bi kupovao, oni ne bi imali interesa da to plasiraju ovde. Ali... Kupujemo, jedemo, pijemo, razboljevamo se od toga, krivimo sve druge, samo da ne bismo preuzeli odgovornost za svoje odluke. Potpuna nesvest.
  • Само свој

    02.08.2017 11:55
    Ко, бре, да се буни , кад сте сви у неким странкама, покретима, НВО'има, и сви имате путера на глави. Кад ваше две куглице буду биле само ваше, а не у нечијим туђим рукама, тад ће можда и бити боље...
  • cuclica

    02.08.2017 11:20
    Nista, ostaje na nama (gradjanima) da se pobunimo, ne vidim drugi izlaz. Ali, hocemo li se pobuniti ili cemo nastaviti da jedemo i koristimo splacine?
  • About Srbistan

    02.08.2017 11:13
    Iskrene laži
    Mi nemamo organ koji kontroliše kvalitet.
    Razlog je uticaj tajkuna na državu, da se taj organ nema.
    Čeka se trovanje građana proizvodom tipa Nestle-olovo-Indija, da bi se formirao taj organ.
    Naime, država smatra da su njeni građani idealni za eksperimente demokratskih zapadnih zemalja.
    A i šta će nama zdrava deca? Sve što je bolesno - idealno je za saradnju i trgovinu sa zapadom. Pa to podstiče i telekomunikacije, SMS i slično.
    A da ne pominjem planiranje budžeta za zadravstvo, putovanja i dnevnice.
    A nama je dovoljna i slika proizvoda, sa natpisom "Akcija!".
    Samo nek je jeftino.
  • Вјвд

    02.08.2017 11:06
    Навикли смо на шкарт живот у овој назови држави,отуд ништа ново!
  • waswer

    02.08.2017 10:57
    "za robu koju kupujemo na pijacama pokret potrošača na čijem je čelu Vera Vida ne garantuje"

    e zato ariel i lenor kupujem na pijaci... više verujem ljudima od kojih kupujem nego pokretima za zaštitu potrošača...
  • Nebojsa Stojnic

    02.08.2017 10:55
    Za Miroslava
    A kada je to bilo drugacije? Normalno je valjda da gledas SVOJ ne interes gomile koja cuti.Oni koji cute zasluzuju najgore kazne ! Kod nas se glasa za tipove poput Vucica , Tadica,Kostunice ,Milosevica .I nista kako mislis da dobijes posten Arijel ili cokoladu sa lesnikom,ili da ti dete ima skolovanje? Kako ? Niko nece nista uraditi za tebe nigde na svetu !Ako nemozes nista da uradis onda mi je zao.Citaj bezi iz NS i Balkana nema napred samo nazad .Ni sa 65 nije kasno samo treva imati kuglice dole za tako nesto
  • Tatjana

    02.08.2017 10:54
    Srbija cuti jer na odgovornim funkcijama ima nestrucne ljude koji ni ne mogu da shvate sta u Srbiji ne odgovara I sta je lose. Njima je super.
  • Miroslav

    02.08.2017 10:11
    znaci tacno je
    Sad se postavlja pitanje dali mi imamo organ koji kontrolise kvalitet i zasto taj organ cuti dok gradjani upozoravaju.Ocigledno da oni koji su na vlasti ne vode racuna o zdravlju nacije,vec samo o licnoj koristi.
    .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna