Autor: Kurir

Info
09.08.2017.
09:58 > 15:01
Radnici firme "Agrohub", njih desetak, koja je donedavno bila u vlasništvu lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, i pored sudske presude i izvršitelja ne mogu da naplate svoje zarade jer Jovanović nema ništa od imovine na svoje ime.
  • Nikola

    26.10.2017 13:48
    nikolailic22@gmail.com
    Naravno nece uzeti u obzir sumnjiva vecinska ili manjinska suvlasnistva nad njihovim firmama u vidu offshore kompanija sa Kipra, Britanskih Devicanskih ostrva i sl. Ovo su znakovi iz aviona da nisu cista posla sa tim firmama i ukazuje na vadjenje novca iz Srbije tj. pranje i utaju poreza.

    Ispitajte zasto je Fidelinka otisla u stecaj i kako je novac izvucen iz nje preko offshore kompanije gospodina Cedomira Jovanovica registrovanoj u jednoj poznatoj Beogradskoj advokatskoj kancelariji. Na ovaj nacin Ceda je zadrzao sav novac zaduzio se i onda objavio stecaj a posto niko nije ispitivao njegovu imovinu u inostranstvu i offshore kompanije nije mogao da mu oduzme nista po osnovu vlasnistva.

    On je inace vlasnik kuce na Mikonosu od vrednosti nekoliko stotina hiljada evra, gomile automobila uzetih na lizing i verovatno se ne vode na njega nego na offshore kompaniju koja je u njegovom vlasnistvu pa ako se ne dokaze da je on vlasnik ne mogu mu se uzeti. Ovo je standardna praksa izbegavanja vlasnistva nad imovinom prilikom stecaja. Sve se vodi na lizing i iznamljuje navodno od offshore kompanije za koju se ne zna ko je vlasnik. Dosta toga je preneo i na svoju zenu koja je jedno vreme bila direktor u Fidelinci kao i na decu i rodbinu.

    Samo detaljno ispitivanje i forenzika novcanih tokovaa i vlasnistva moze da donese uspeh u istragama i obezbedi budzetu Srbje znatna novcana sredstva koja su daleko veca od bilo kakvih usteda na koje smo prinudjeni.
  • nina

    14.08.2017 13:41
    Strasno!!!!!!Isto sam ja prosla sa nadasve cuvenim Stylos groupom!!!!!!!Radoman dr. Bozovic i potrcko Blazic dokle vise lopurde????Valjda 021 nije postao stranacki pa ovo i objave???
  • drmr

    14.08.2017 11:48
    quod licet Iovi non licet bovi
    administrativna zabrana na primanja? To je izgleda rezervisano samo za obične, male ljude kada zaborave da produže parkiranje ili "divljaju" sa 54 km/h po gradu...
  • pera

    11.08.2017 16:16
    hm, nema imovinu
    A sta je sa platom i ostalim primanjima? Komsija resio da tera inat sa saobracajnom policijom i umesto da plati kaznu rekao neka ga posalju u zatvor on platiti nece. S obzirom da zvanicno nije zaposlen i nema primanja (mada ima imovine), oni lepo njegovoj zeni od plate, cap skinuse za njegovu kaznu. Kako je to moguce a u Cedinom slucaju nikom nista?
  • Ana Liza

    11.08.2017 13:24
    Kratak rezime
    Privredno društvo za pružanje usluga u poljoprivredi AGROHUB DOO BEOGRAD-SAVSKI VENAC (matični broj 21071692) je osnovano 29.12.2014. godine, a nakon nepunih godinu i po, tačnije od 24.05.2016. godine je "u blokadi" tj. u evidenciji dužnika u prinudnoj naplati (https://www.nbs.rs/internet/cirilica/67/pn.html). To što niko od radnika nije podneo predlog za otvaranje stečaja zbog "preteće" ili "trajne" nesposobnosti plaćanja, je samo odraz ne poznavanja elementarnog obligacionog prava i regulative stečaja. Takođe, ni sa kim se nisu ni konsultovali. P mom mišljenju, trebali su da pokrenu stečaj, pa bi stečajni upravnik pokrenuo postupak namirenja svih poverilaca prema klasama. Neobrazovanost je najveći problem. Ne kažem da je "kapitalista" u pravu, ali radnici nisu ništa preduzeli osim što su se obratili advokatu koji im je predložio izvršenje umesto stečaja, da bi ih "odrao" a ne pomogao im i zaradio regularno.
  • Dekins

    10.08.2017 19:16
    Paralaže
    Ako je verovati priči u narodu i nekim transkriptima ,neverujem da je potrošio pare koje je zaradio posle "skijanja " u italiji .
    https://vizionarski.wordpress.com/2013/03/11/мангупи-из-наших-редова-доћи-ће-нам-гл/amp/
  • m

    10.08.2017 16:15
    glupost
    neka mu uzmu televizor...(i pokretne stvari podlezu izvrsenju,pitajte ove iz informatike)
  • Gaga

    10.08.2017 16:11
    Teške laži
    Još jedan od naručenih tekstova protiv Jovanovića. Prenosi Kurir? Ma, hajte molim vas!
  • Sale NS

    09.08.2017 18:04
    Eto nam "elite"
    U kojoj to zemlji na svetu ovakva danguba može da parazitira tolike godine zarad "koalicionih glasova" ?! Kakva je to stranka, koliko ih je, ko je za njih uopšte i glasao...? Glavni problem stranke je da li će stati ukombi ili u mini-bus !? A ovaj se bahati po belom svetu, kupuje fabrike, za..bava radnike i javnost, ide po splavovima, lelemudari itd. ... I IMA OBEUBEĐENJE KOJE MI PLAĆAMO ??? MRŠ BRE !
  • zekonja

    09.08.2017 18:00
    @igre bez granica
    Zaboravio si da pomenes najomrazenijeg od svih (barem meni): DINKICA Mladju !!
    Da mi ga je negde samo sresti...
  • lolica

    09.08.2017 16:41
    Ajmo da pomognemo ovom sirotom coveku sto sedi u Skupstini i nema nista.Kako je moguce da je postao tako siromasan?Odmah u socijalnu ustanovu,treba mu dati i socijalna primanja i deciji dodatak,invalitsku penziju,redovnu penziju,pomoc za nesposobna lica...i jos svasta sto ustanova pruza.On nema nista na sebi,sirotan,go,bos,nema da jede...A,pojavljuje se u medijima i prica kako je sve to moguce popraviti kod ostalih.Njega izdrzavaju roditelji?Zena?Sramota,koliko ima godina,a ne zna da zaradi pare!
    Secam se kada su vikale:Čedo oženi me!Obecavao je kao mladic,svi su mislili da ce biti uspesan.A,ono cvrc...Nema nista!
  • Privatnik

    09.08.2017 16:39
    Radulović ipak bio i ostao u pravu? Ima ko da plati za njega, nećemo zaboraviti nikome.
  • olos

    09.08.2017 15:38
    Sramota vise ne stanuje u Srbiji.
    Mnogo brine za gradjane i Srbiju, treba ga birati za bilo sta, naprimer gradonacelnika BGD, da stekne nesto i na svoje ime
  • Nervirach

    09.08.2017 15:11
    Obicno me kritikuju zbog stavova al to je cinjenicno stanje kako za koju vest . Tako da, evo sada za ovo, zuti ovo je vas drugar, da nije bilo vas takvih ovo danasnje zlo na vlasti ne bi ponovo vaskrslo. Cek, pa vi ste ih i vaskrsli. Vi ste pokupili sve sto nije zavrnuto a ovi lome i grebu sta je ostalo. A lepljivi prsti kod svih isti. Opet cek, sudeci po preletacima to su isti ljudi. Au, ala ste svi moralne gromade. Dugo ce ovde biti mulj, trebate svi da izumrete kako bi dosli novi, tek onda mozda krene bolje. Sa vama sadasnjim clanovima svih to nece biti. Kasce neko ala je ovaj Nervirach hejter. Ali ne, vi kada nemate argumenat protiv vi kazete da je ovaj hejter. Hajde da vas cujem. Da ne zaboravim, ovakvoj opoziciji odgovara ova vlast. Lepo se neguju.
  • igre bez granica

    09.08.2017 14:51
    Užas, koliko me je ovaj nervir'o, od početka. Svo ono laprdanje i laprdanje...
    A tek kad se setim onog đelića. Kako je taj lupao i šukao...
  • deda

    09.08.2017 14:30
    cista lagarija, sedi u skupstini, ldp, ko zn mozda neki upravni odbor, pare prima na karticu, izvrsitelj ima pravo da mu skine svaku uplatu dok ne namiri dug, sto vazi za druge mora i za njega
  • Јадранка Нићин

    09.08.2017 14:26
    А посланичка плата?
    Има одакле да се наплати.
    Заборављате да је "млади господин" посланик у републичкој Скупштини, дакле, прима редовно плату.
    Требало би судски ставити забрану на примања и преусмерити на исплату свим радницима којима дугује и последњу пару!
  • xx

    09.08.2017 14:03
    Cedica Jovanovic pravi primer 5.Oktobra , da su Cedu ubili i od njega bi napravili Djindica , coek ima samo iscepane , farke , starke i raspalu koznu jaknu.
  • Kaligula

    09.08.2017 13:35
    Od siromasnog studenta do milionera. Uf uf. Ne zavidim cobanima koji su ga podrzavali.
    Ovde su svi ali bas svi politicari olos - teski olos.
  • Močvara

    09.08.2017 13:15
    A ko da ga smesti na robiju? Isti takvi kao što je on? To se ne dešava. Onda bi SVI oni trebali prvo sebe smestiti iza brave. A to se ne dešava. Oni se osećaju bezbedno, jer niko nikoga neće uznemiriti, neće talasati, jer su svi povezani u neraskidivo klupče kriminala i prevare-sadašnja vlast, bivše vlasti, partija i stranka ova ili ona - sve su to isti ljudi koji se samo premeštaju na tabli kriminala i ove nazovi države, kao šahovske figure. Po potrebi. U istoj močvari, smrde jednako.
  • preduzetništvo

    09.08.2017 13:04
    Kada se gleda ovako sa strane reklo bi se da je firma kojoj je gospodin Jovanović "vratio dug" od 200 miliona dinara takodje u njegovom vlasništvu ali se verovatno u APR-u vodi na neko fantomsko ime. Račun Agrohub-a je možda ispraznio na ovaj način upravo da ne bi dao radnicima zaostale zarade. Odgovor na pitanje zašto je to radio glasi zato što može i niko mu u tome ne smeta. Dok tipovi kao što je gospodin Jovanović ne budu na višedecenijskoj robiji uz oduzimanje imovine stečene kriminalom ovo neće niti država. Doduše takvima i ne smeta mnogo što nema države i bez nje veoma lepo žive u ovom entitetu. Uostalom zašto bi je i uspostavljali kada im već tako dobro ide.
  • Miško

    09.08.2017 12:54
    Ima li na ime supruge??? Prima li platu???? Gde živi???? Odbčega izdržava decu???
  • GerilaC

    09.08.2017 12:41
    je*eš "državu"
    obustava 2/3 plate u skupštini!
    a izvršitelje nalupati i izbrisati!
  • Radule

    09.08.2017 12:31
    "Pusti Čedi kredit"
  • Lovac Luka

    09.08.2017 12:26
    Zakon-sprdnja
    Ako nema odakle da se naplati,molim na robiju.Tamo ce da radi,dobijace dnevnice pa lepo da vraca dinar po dinar.Kada bude video koliko godina mora da robija da bi sve vratio,preko noci bi se nasle pare.Kada bi se ovako postupalo sa duznicima,niko vise nikom ne bi dugovao a to je jedino resenje.Dokle god je ovakvo stanje kao sada ,duznici su zasticeni i stimulisani da nista ne vracaju.
  • nsss

    09.08.2017 12:16
    nss
    u zatvor [po kratkom postupku i tacka i to na dugu dugu robiju
  • makko

    09.08.2017 12:08
    @Peti oktobar
    tvoj komentar me je jako pogodio.
    tuga, jad, tragedija...
  • gaga vuk

    09.08.2017 12:06
    da je meni to nista
    Da ja imam to nista oteto od zemunskog klana bio bi bogatiji i od kralja secera koleta
  • Peti oktobar

    09.08.2017 11:50
    To je njima naša borba dala.

    Prevara milenijuma.

  • Perica

    09.08.2017 11:48
    Jad i beda
    Jadna je ova zemlja a jedini pravac u kom može da ide i trenutno nezausavljivo ide je PROPAST.
    Zakon i država štite ovakve kao što je Jovanović i time uništavaju sami sebe ali koga briga za to.Kako može da ne isplati zarade .To treba da bude najteži oblik krivičnog dela, To je teška krađa . Ako nekom ne isplatite zaradu vi ugrožavate tuđe živote. između ostalog i živote dece koja će gladovati (najednostavniji primer ali i najrasprostranjeniji
    )
  • Zivan

    09.08.2017 11:43
    I ovaj jhe odavno politiku shvatio kao ulaz u biznis...
  • Dejan021

    09.08.2017 11:37
    Hahaha
    Pa kakve veze sto nema nista od imovine na sebi?! A zloupotreba sluzbenog polozaja i zatvor zbog prevare?!
  • slepi, gluvi, glupi

    09.08.2017 11:29
    Srbija je uvek nečiji raj.
    Kao niko ne zna da se imovina upisuje na rodbinu, blizu i dalju, decu, roditelje, braću i sestre. Poslednjih 20 godina.

    Niko nema pare, niko ne plaća, niko ne ide u zatvor i ne odgovara za svoje postupke i odluke. Nije ni čudo što Srbija ima najviše političara i privrednika.
  • NS

    09.08.2017 11:25
    Meni crni dzipovi a radnicima dugovi i otkazi. Žutaćka škola biznisa!
  • Wolf 359

    09.08.2017 11:19
    Vlast je najveci opijat u slabim drzavama...
  • Србин Бачван(ин)

    09.08.2017 11:12
    ..дотични нема ништа а летује и зимује у најскупоценијим одмаралиштима..да не помињем и друге ствари..има ли краја понижењу нормалних грађана Србије од стране оваквих ликова..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna