Autor: Zrenjaninski socijalni forum

Info
10.08.2017.
14:24 > 14:34
Neoliberalni mit je da su velike privatne kompanije postale moćne samo zahvaljujući inovativnosti, radinosti i viziji njihovih osnivača.
  • Kupac

    15.01.2022 17:33
    Reklamacije teško uvažavaju jer je roba slabog kvaliteta ali dizajnom primamljiva. Podrška kupcima očajna, generički mailovi i odgovori što znači da će vas fino ispaliti sve sa mašnicom iako ste u pravu. Za izbegavanje.
  • Djordje

    13.12.2017 12:24
    IKEA Kuhinja
    Poštovanje svima, vidim šta je tema pa ću vam ispričati šta se meni desilo. 17.09.2017 godine sam kupio/naručio IKEA kuhinju. Došao lik iz IKEA-e uzeo mere i otisao. Zakazali su isporuku 26.9.2017. godine, ali nije se niko pojavio, već su došli dan kasnije. Prilikom isporuke su nam polomili neki deo na vratima od lifta i sijalicu u prizemlju koja i dalje nije fiksirana. Onda su nas zvali istog tog dana i rekli da moraju da odlože montažu za 01.10. umesto dogovorenog 28.09, Montaža je trajala puna 3 dana. Kada su montirali kuhinju, skapirali su da nisu dobro uzete mere i da moraju dorade da se rade. Dodatno su loše montirali frizider u element pa je frizider cureo (srećom nije crko) a element je nabubreo (zamenjen je o njihovom trošku). I onda su dolazili još barem 8 puta (4 ekipa koja isporučuje) i 4 ovi koji montiraju, a u mom slučaju ispravljaju greške. Prilikom isporuke imali su nekoliko propsta (oštećeni elementi ili druga boja poslata). I na poslednje dve montaže su nam napravili poplavu. Prvi put kad su menjali ploču koja nije bila dobro postavljena su zaboravili da vrate instalacije vode pa smo zatekli poplavu u stanu, a sutradan su nam prilikom izvlačenja mašine za sudove pokidali crevo za dovod što je opet izazvalo polavu, oštećenje elementa u kojoj je sudopera i fleke na zidu što podrazumeva krečenje. Evo danas je 13.12.2017. naša porodica i dalje nema kompletnu kuhinju. O troškovima/stresu koje imamo zbog njihove ne marnosti da ne pričam. Sve ovo imam dokumentovano
  • Mile

    26.08.2017 16:56
    ikea
    Otišao, video, izašao, kupio u formi.
  • Mali stolar

    17.08.2017 13:20
    Svi sve znaju
    Ja sam mali stolar koji zapošljava 10 radnika , imam i dizajnera, moja kćerka koja je dala master iz arhitekture, radi i 3D animacije i sve to u ceni približno ikeinim. Ali naš kupac uvek sve bolje zna od nas profesionalaca koji pri tome nemaju nikakvu podršku držve, naprotiv.
    Ali kad odu u ikeu tamo je sve super, srpski mentalitet nek je tuđ pa i g....no bolje je nego naše zlato i tu nemamo nikakvih primedbi.
    Znaci problem je u držvi, država smo svi mi.
    A da uvezemo i političare iz Švedske pa kada su stolari oszali bez posla neka ostanu i političari , možda bude bolje, ko zna.
  • Đorđe

    11.08.2017 13:16
    Promene
    Od kad je Srbije, nema promena koje se ne smatraju potencijalno opasnim i štetnim.
    Činjenica je da pri svakom "šutu", mi pomeramo "gol" ..
  • IkeaHU

    11.08.2017 07:09
    Dok nismo u EU, uvek ce mi IKEA u Madjarskoj biti bar 20% jeftinija.... Dobijem povrat poreza i lepo meni - lepo Madjarima.... Ove Vuciceve "pametne" projekte ne podrzavam....
  • Kaligula

    11.08.2017 06:29
    Simpo je doveden do propasti - salon u novom sadu prokisnjava. SVI ostali "proizvodjaci" samo uvoze kineski shit ili proizvode belosvetski fuseraj a prodaju ga ko da je Simpo.

    Oprostite ali Srbija je ubila odavno svaki kvalitet tako da je i Ikea dobra i nije mi zao.
  • Bosanac

    10.08.2017 23:30
    Samo srbsko kupujeem iz Sloveniju.
  • Srbin

    10.08.2017 23:04
    Nije to za nas Srbe. Treba to i sastaviti a to podrazumeva inteligenciju.
  • Dragan

    10.08.2017 22:54
    .
    Mene kao potrosaca iskljucivo zanima jednacina cena i kvalitet. Mi pricamo o domacoj industriji namestaja, kada sam opremao stan nisam mogao da nadjem jednu krstenu garnituru domaceg proizvodjaca. Dizajn iz proslog veka, katastrofa. Glupa je prica, propasce domaca industrija. Nek domaca industrija bude malo inovatnija, nek angazuju nekog ko se razume u dizajn i takav ce proizvod uvek naci kupca, a mene ce savrseno da bude briga da li je taj proizvod iz hrvatske, albanije, pakistana ili kragujevca npr.
  • Sax

    10.08.2017 22:27
    Bezveze.. Ne treba dozvoliti popularnim brendovima u svetu da ulaze na nase trziste kako bi nase firme mogle da prodaju gluposti za nerealno visoku cenu.
    Ovo bi trebalo da podstakne nase proizvodjace da prate trendove i da shodno kvalitetu formiraju cenu.
    Dobro je imati konkurenciju.
  • NOB

    10.08.2017 21:54
    Znaci nema Ikea vec Jelovica. Partizan do kraja!
  • Zemara

    10.08.2017 20:18
    Ma kakva Ikeja i Svedjani, kad su Svedjani umijeli dobro radit? Ja dam mom jaranu majstoru iz Njemacke, pa sa zemom okrenem janjetne i cekam on da napravi kvalitet. Dam mu hiljadu eura, suvi kvalitet. Sta svijet cijeni Svedjane neke, valjda mi Srbi najbolje znamo kao i uvijek.
  • tomorrow

    10.08.2017 19:25
    Preskupo je sve. Ono sa slamčicama i savetićima podržavam. Može i čačkalice.
  • hm

    10.08.2017 18:51
    Krajnja glupost od teksta, nisam cak ni sigurna sta je pisac hteo da kaze. A sto se tice Ikee, mozda su se u svojoj zemlji nametnuli monopolom, ali ostatku sveta su se nametnuli kvalitetom. I to posebnom vrstom kvaliteta - onom dobro poznatom i mozda najvaznijom stavkom - a to je odnos cene i kvaliteta. Jer, lako je lezati na parama i platiti suvim zlatom i dobiti vrhunski kvalitet. takodje lako je dati minimalne novce i dobiti potpuno djubre. Najteze je imati srednje i za to dobiti ono sto vredi novce koje ste dali, ili cak i vise, a Ikea je jedan od najboljih primera takvih proizvoda. Sreca da su ih pustili, da ne moramo vise da se dovijamo kako da unesemo i placamo svercerima uslugu.
  • Dragan

    10.08.2017 18:41
    @vit
    lol

    Ne znam odakle si izvukao da sam isfrustriran. Samo sam rekao sa je kvalitet u IKEA-i nizak, a to ce ti i IKEA reci, sto je ok za te pare. Jer ne moze i jare i pare, slozices se.
    Drugo, da vredjas sa nekim opancarima isto nije ok, jer ni ja tebe nisam isprozivao. Dozajn se placa, a ako ga das majstoru, ukoliko je dobar, napravice ti. Eto, ja ima. majstora, koji ume, hoce i moze da napravi sta hoces.

    Hoces li me opet isprozivati bez razloga?
  • White Power

    10.08.2017 18:35
    Utucani u mozak
    Svi vi sto penite na Ikeu braneci domace hohstaplere koji kuvanu bukvu prodaju kao da je kedrovina, a ni pepeljaru Ikeinu u kuci nemate, slobodno zivite u kamenom dobu.
    Ikea nije samo namestaj, vec i uredjenje, funkcionalnost i moderan zivotni stil.
    Ne brani niko vama da vam brlozi izgledaju kao Cucuk Stanina pecina, al ne davite vise kako ce Ikea upropastiti domacu industriju namestaja.
    Onaj ko posteno i kvalitetno radi ne treba da se boji ni IKEE, ni bilo koga drugog.
  • svejedno mi je

    10.08.2017 18:06
    ko je u pitanju
    Vazan je kvalitet na prvom mestu, pa zatim cena jer sta vredi malo platiti ako vrlo brzo moram ponovo kupovati.Necu ici u Beograd da bi kupovala namestaj koji moram prevoziti, sklapati i bogami ko sta govorio i platiti. Nas namestaj je nekvalitetan, glomazan i isti kao da se nasi proizvodjaci utrkuju ko od njih ce biti sareniji i kicerastiji i zato vise od godinu dana hocu da kupim lezaj ali jos nisam jer me hvata muka od nekvaliteta, visokih cena a lezaj sam kupila pre 5 godina a raspada se a platila svetsku cenu, zato neka se nose i Forma ideale koja usput i krade, Vitorog i slicni.Sto bi se oni trudili kad od par prodatih soba mogu da zive mesec dana.UDJITE U BILO KOJU RADNJU I VIDECETE DA JE 6O POSTO NAMESTAJA UGAONA GARNITURA KAO DA IMAMO PETOSOBNE STANOVE.
  • Sremofil

    10.08.2017 16:52
    Švedski dođoši.
  • @ Mudroser

    10.08.2017 16:51
    Upravo tako. Osrednji kvalitet. Čak ni u samoj Švedskoj Ikea nije baš nešto naročito cenjena kod njihovog stanovništva. Čak imaju i posprdne pošalice na račun Ikee. U Švedskoj Ikea služi samo jednoj svrsi a to je kada se dvoje mladih uzmu i krenu da žive zajedno, zbog osrednjeg ekonomskog starta nameštaj kupuju u Ikei čisto da se skuće. Kako vremenom krenu da sve više i više zarađuju i više novca se unosi u kuću, tako Ikein nameštaj izlazi iz kuće i zamenjuju ga mnogo kvalitetniji i skuplji komadi nameštaja daleko poznatijih švedskih proizvođača nameštaja gde nema fušeraja i jeftinog materijala. U Švedskoj u Ikei može recimo za 1.500 kruna (oko 150-160 evra) da se kupi trpezarijski sto sa četiri stolice. Posle nekoliko godina kada dvoje mladih počne više da zarađuje i kada u kučnoj kasi bude poprilična ušteđevina, onda se Ikein sto sa četiri stolice bacaju u kontejner ili poklanjaju poznanicima koji se tek kuće, a kupuje se trpezarijski sto i četiri stolice proizviđača tipa Mathsson, Olof Nilson, Ekdahls Möbler, Ljungbergs, ... gde takvi komadi nameštaja koštaju i po nekoliko hiljada eura. Ikea je mnogo poznatija i cenjenija u bivšim istočnim zemljama jer je Ikein kvalitet i dizajn ipak ispred kvaliteta i dizajna proizvođača iz tih država. Zato Srbi, Mađari, Slovaci, Poljaci, Bosanci, Hrvati, Makedonci, Rumuni, Bugari seku vene na Ikeu dok je se Šveđani, Nemci, Francuzu, Italijani... gnušaju.
  • ne može u Srbiji

    10.08.2017 16:34
    Švedska, pametnom ekonomskom, finasijskom i socijalnom politikom stala iza preduzetnika koji imaju viziju, radne navike i pošten pristup poslu. Svi na istom zadatku da posao.
    Krenuli i napravili svetski brend.
    Jednostavno,ali ne može u Srbiji. Ovde država laže preduzetnike. Obeća a ne ispuni. Sudovi oštećenim preduzetnicima ne pružaju pravni zaštitu.
    Da bi dobio zemljište, infrastukturu , moraš da korumpiraš političare, da im plaćaš reket, da zaposliš njihov partijski kadar..... Tu se svaka računica izgubi .
  • Bora NS

    10.08.2017 16:20
    Kod nas je i McDonald's pojam kvalitetnog obroka, pa je onda i Ikea dovoljno privlačan brend za mnoge. Slične štetočinske radnje Vučić radi i u IT industriji Novog Sada, gde je dao silne pare NCR-u da pokupi najbolje programere grada (kojih nema nezaposlenih u NS) i tako poljulja brojne uspešne samonikle domaće firme, koje su pastorčad ove zemlje jer su automatski u podređenom položaju. Ne mislim da on to namerno radi, ali tako je kad se ne poznaju problemi i odluke vade iz rukava.Ljudi koji ne poznaju problem, odmah znaju kako da ga reše i tako uništavaju sve što stignu.
  • Potrosac

    10.08.2017 16:04
    Ikea
    Ja u Ikei kupujem slamcice za limunadu i salvete i zadovoljna sam ponudjenim izborom.
  • vit

    10.08.2017 15:53
    @Dragan
    ja opet ne znam kod kog opancara ti ides da ti napravi obucu ali ocigledno je da si besan i ljut na sve sto u tvojoj glavi ne daje smisao. ako pazljivo ponovo, mozda i par puta, procitas clanak i moj komentar shvatices da se ne radi o navijanju ali o realnom pogledu na stvarnost. na zalost u nasoj zemlji kvalitetan i savremen dizajn, ne samo u proizvodnji namestaja, je preskup ali pre svega uvoznog porekla, a nasi stolari se sa dizajnom srecu samo u snovima. isto je pitanje sta za tebe ili svakog od nas pojam "kvalitetan namestaj" znaci...itd. Ikea je sasvim dobar izbor u trenutnoj ponudi na nasem trzistu a fraze tipa kako ne valja i kako je u svetu Ikea prosecna ili cak smece ne znace bas nista...osim projekcije tvojih zivotnih frustracija
  • tja

    10.08.2017 15:36
    IKEA namestaj uopste nije jeftin kako se prica. Izvikana prica za fensere. Prema tome ne vidim nikakav problem za domace proiszvodjace ako umeju da naprave jeftinije i bolje.
  • Koriolan

    10.08.2017 15:35
    Sve pohvale za tekst
    Odavno ne pročitah tako malo teksta i toliko jasnih misli i stavova. Hvala gospodinu Miroslavu Samardžiću. Kad je o nameštaju reč, nemam komentar. Znam samo da će naši proizvođači izvući deblji kraj.
  • Semiramida

    10.08.2017 15:29
    Hm...
    Ikea nameštaj je izuzetno skup za prosečnu srpsku platu, a pritom je izuzetno lošeg kvaliteta( ovo znam, jer sam imala mali sto za dnevnu sobu). To je nameštaj koji je poželjno menjati svake 2-3 godine. Nisam sigurna, da će svi pohrliti, ali videćemo...
    Iskreno se nadam, da će naši radnici u Ikea robnoj kući, imati iste plate kao i njihove kolege širom Evrope...
  • pera

    10.08.2017 15:29
    ..
    Cim je rekao "neoliberalni" znao sam da ce ovo biti "nacionalno svesno" djubre od teksta.
  • Ne

    10.08.2017 15:24
    joj kako smo mi strucan narod
    Obozavam kad nasi forum ''strucnjaci'' ocenjuju stranu firmu dokazanu na zapadu, firmu koja je ubedljivo najveci svetski proizvodjac namestaja vec 10 godina za redom i firmu vrednu 40ak milijardi dolara kao losu. Daleko je kvalitet od odlicnog koji moze trajati 100 godina, jeste, ali niko od ljudi koji koriste IKEA namestaj (dakle, ne domaci strucnjaci koji su stekli znanje o IKEA-i posle procitanog clanka) ne kaze da je los (a i video sam razliku kad sam Forma Ideale radni sto zamenio sa IKEA-inim koji sam nabavio u inostranstvu). To je uobicajen namestaj za evropsku srednju klasu i to je to. Ljudi imaju novca i nemaju kompleks nize balkanoidne vrednosti cim nemaju nesto najskuplje jer im je dovoljna pristojna cena i prakticnost proizvoda. Jeftini su jer ljudi sami sklapaju namestaj i citav proces proizvodnje je dizajniran da bude jeftin. A, koliko god se slagao sa tim da idemo u ekonomsku provaliju pod Vucicem, ne slazem se sa pricom o liberalnom trzistu jer slobodno trziste donosi konkurenciju i donosi odredjen standard time, a domaci ekonomisti su toliko ''strucni'' da je ovde daleko bolji zivot nego na zapadu, gde vlada slobodno trziste, zar ne? Jer resenje nije u tome da se zabrane strane firme, vec u tome da domace podignu nivo kvaliteta. Neka Vitorog npr. pravi bolji namestaj pa ce ljudi pre tu kupovati.
  • Rade

    10.08.2017 15:17
    Cemu drama ko hoce da tamo nesto kupi nek izvoli ko nece nemora a sto se tice domacih proizvodjaca neka malo porade na dizajnu i kvalitetu pa ce im neko uci u radnju osim toga kome se isplati da iz novog sada ode u ikeu tamo i nazad dvesta i kusur km pa jos nesto jedes popijes kafu i namestaj ti je skuplji automatski 30 %
  • Mudroser

    10.08.2017 14:55
    Ikea radnja je u svetu namestaja srednja niza klasa. To znaci da spadaju u najnizu klasu namestaja, pa u okviru te kategorije su malo iznad. Ali svaka krpa ima svog kupca, pa se tako i za otvaranje onog butika HM cekalo svuda u kolonama. Jednostavno, standard i svest (citaj obrazovanje) su nam na toliko niskomnivou da smo meka za neoliberaliste, hocu reci hokstaplere i lopove.
  • laca

    10.08.2017 14:47
    Ikea
    Dokazano je u svetu da Ikein namestaj nije bas nekog kvaliteta,a o dizajnu da ne govorim.
  • Dragan

    10.08.2017 14:43
    #vit
    Ikea je po kvalitetu njesra teško. Još jedan od razloga zašto je pristupačna. Ne znam na kakvom ti to balvanu sediš, uvek imaš stolare koji bi napravili kvalitetan nameštaj. E sad, problem je što većina hoće Ikea cenu, a privatnog stolara. A to ne ide. Kao što ni za druge stvari tako ne ide. Ali ne kontate, pa spamujete :(
  • Leon

    10.08.2017 14:40
    Ladno se neki matori BOT danas krsti dok ulazi u doticnu radnju, ufatile ga kamere. Oj zivote!
  • vit

    10.08.2017 14:35
    a sta treba da sedimo na balvanu u dnevnoj sobi dok nasa svest i inteligencija ne evoluira. to o cemu pise doticni teoretski ima smisla ali nije kompatibilno niti ima sanse da zazivi u nasim uslovima i sa nasim mentalitetom. zato je bolje barem nesto sada nego nesto bolje nikad.
  • Mile

    10.08.2017 14:30
    Koja luda zemlja, predsednik dolazi na otvaranje prodavca namestaja, mediji se utrkuju u ulizivanju, nama se dno ne nazire.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna