Autor: Novosti/021

Info
16.08.2017.
11:10 > 10:24
Naplatna stanica "Sirig" nasledila je staru rampu kod Bubanj potoka, na kojoj su se svakog leta, vikendom i praznicima formirale kolone automobila.
  • комша

    16.08.2017 18:25
    bpl 16.08.2017 • 14:20
    bpl
    Vinjete kao sav normalan svet!
    Markice kao sav normalan svet!
    Vinjete kao sav normalan svet!
    Markice kao sav normalan svet!
    ---
    У Европи има више земаља са наплатом путарине на наплатним рампама, него земаља са вињетама. Проблем је што су ови наши неорганизовани...
  • evgenije

    16.08.2017 15:25
    Sada nova rampa na Bubanj potoku ima daleku veću propustnu moć nego što je imala stara do sada pa se ogroman broj vozila zakuca na Sirigu i napravi se gužva. Nekada dok je na Bubanj potoku bila stara rampa, na Sirig su sukcesivno, u jednakim vremenskim intervalima stizala vozila koja su relativno brzo mogla da se obrade pa gužve skoro da nikada nije ni bilo. Problem je što svi ti Turxi, Bugari i ostali stranci putarinu verovatno plaćaju novčanicama velikih apoena pa dosta uzme na vremenu prilikom vraćanja kusura. Još jedna nebuloza je i mogućnost plaćanja putarine u evrima pa je problem vratiti kusur u evrima na apoenima od 20, 50 i 100 evra a putarina je nešto manja od 2 evra ili tu negde. U normalnim državama koje nemaju ni naplatne rampe, ni vinjete a autoput se naplaćuje, je to urađeno kroz povećanje cene goriva na pumpama duž autoputa za nekih 5% po litri. Pa kada sipaš gorivo na nekoj pumpi na autoputu ti si u cenu goriva platio i putarinu.
  • ribic mladji

    16.08.2017 14:53
    Kod Subotice su "staru" naplatnu rampu koja nije ni bila u upotrebi, razmontirali. Sada prave novu koja je pre Subotice kada se ide iz Novog Sada. Posto su rekonstrukcije naplatnih rampi Sirig, Feketic i Zednik u toku, lako se dolazi do zakljucka da na vinjete mozemo da zaboravimo bar u sledecih 5 godina, koliko ce nas ovi joj sisati. O vozacima niko ne misli, samo se razmislja kako da se uzme sto vise novaca od istih. Zasto uzeti na primer 1500 dinara za 14 dana kada moze da se uzme toliko samo u jednom prolazu Horgos-Nis. Racunica je jednostavna, kasa je prazna a penzije, makar i protivno Ustavu snizene, se moraju nekako isplatiti.
  • bpl

    16.08.2017 14:20
    bpl
    Vinjete kao sav normalan svet!
    Markice kao sav normalan svet!
    Vinjete kao sav normalan svet!
    Markice kao sav normalan svet!
  • Sale NS

    16.08.2017 13:46
    Kako ?
    Hoćete da mi kažete da nema gužve na novoj naplatnoj rampi kod Beograda, Vrčin ili kako se već zove ? Kako je to moguće ? Jedino ako je i tamo napravljena varijanta kao i kod NS (paralelni put sa naplatom i izlazima) ?!

    Čudi me da niko ne spominje izgradnju nove naplatne rampe pre Subotice koja"samo što nije" ?! Koliko li će se i tamo čekati ?
  • Zoran

    16.08.2017 13:31
    Ova naplatna rampa je skroz nepotrebna. Treba da bude jedna na kraju kod Subotice. Koliko znam tamo su poceli da prave pa su je sklonili?! Da li neko zna zasto??
  • Маркеђани

    16.08.2017 13:15
    Проблем је мала пропусност те наплатне. Има само 5 кућица за наплату од којих је једна само за ENP. Или нек је изместе на друго место и направе ширу, или нека ову некако среде и прошире јер је ово лето звог странаца највећа гужва икада. О вињетама можемо само да сањамо, јер је држава уложила силне паре у наплатне и цео систем, а и приход је огроман и неће га се одрећи преко ноћи... Па ако већ имамо систем са рампама, нек их бар среде да ваљају! Срећа па су наплатне код Новог Сада на излазу у град, а не на средини аутопута...
  • nsss

    16.08.2017 12:42
    nsss
    kako sve funkcionise,prosto me sramota od odogovornosti i organizacije
  • Vozač

    16.08.2017 12:38
    I zašto sam kupio tag, plaćam putarinu 100% avansno, bez ikakvog popusta i opet moram da čekam u redu.Jer nekog iz Puteva mrzi da izađe i kaže da je enp traka samo za enp.
  • Zoki

    16.08.2017 12:29
    Mi smo u ponedeljak pri povratku iz Subotice za uzimanje kartice čekali oko 30 minuta, a to jer su zatvorili levu traku kako bi propuštali iz pravca Novog Sada, pa su ljudi iz leve prelazili u srednju, a ona za ENP je bila prazna. Umesto da i tu elektronsku u takvim situacijama prebace na "ručnu" (mada ovo je bilo za uzimanje kartica) NE, prave gužvu, a svi nervozni niko nikoga neće da propusti pa ko iz leve uspe da se ubaci u JEDINU KOJA RADI srednju uspe.
  • pera

    16.08.2017 12:18
    ..
    Nije onemogucen prolaz u traci sa elektronskom naplatom samo zato sto su se izmesali, nego i zato sto su gmazovi iskljucivo elektronsku naplatu u skroz desnoj traci zamenili sa kombinovanom elektronsko-obicnom i tako efektivno upropastili koncept. Onda jos stojeci u desnoj traci zaglavljen, skontas da se leva traka racva na dve, te da oni zapravo prolaze brze.
  • Dagi

    16.08.2017 12:12
    Putujem svaki dan na posao za Novi Sad iz Kule, stanje na ovoj naplatnoj rampi je uzas bozji. Ceka se minimum 2 sata. Umesto da se uvedu vinjete ko u normalnim zemljama mi naplacujemo putarinu na ovaj nacin, strahota. A sve zbog izmisnjenih radnih mesta i sigurnih glasaca.

    Ova zemlja je osudjena na propast jer je ovako stanje u svakom delu drustva.
  • Sloba

    16.08.2017 11:49
    Istina
    Pre neki dan sam prolazio ovuda nocu i cekao 1 sat i 40 minuta na ovoj naplatnoj rampi. Na granici prilikom izlaza iz zemlje sam cekao 1 sat i 30 minuta. Granicu jos i mogu da razumem ali naplatnu rampu nikako. Pa zar nisu svesni da to direktno utice na bezbednost, jer tih skoro 2 sata ne odmaras, moras da si budan, pomeras auto. Onda mnogi iznervirani cekanjem, da ne kazem Turci i ostali shoshoni, udare po gasu samo da nadoknade izgubljeno vreme, a put grbav skoro kao oranje pored tog istog puta. Ako vec ne mogu da otvore jos dva puta toliko prolaza, neka dignu rampe i puste ljude da idu, nece putarska mafija propasti za tih nekoliko dana neuzimanja haraca. Jos kao slag na tortu, dok smo se mickali kolima, imali smo prilike da vidimo kako dva olosha zaposlena u policiji, u suprotnom smeru zaustavljaju vozila sa stranim tablicama, naslone se i kao prijateljski cavrljaju sa vozacem dok im ovaj ne tutne nesto u ruku. Koji sam se moj i vracao!
  • *

    16.08.2017 11:30
    juce nije bio vikend
    Juce nije bio vikend, a u 6 ujutru se cekalo 30 min, u 13h preko 2.5h. Toliko o "prosecnom vremenu od 40min"
  • jova limanac

    16.08.2017 11:17
    Kada proradi subotička ovu svakako ukidaju jer više nema funkciju, tako da eto rešenja... Nadam se samo da su tu dobro isprojektovali i postavili dovoljno traka...
  • krle

    16.08.2017 10:46
    Kad hoćeš da ne kažeš ništa, jer znaš da si glup, ali da priglupom botovskom puku izgleda kao da si pametan pa kažeš:"... ako isti broj uporedimo s prosečnim radnim danom van letnje sezone, prikazuje se uvećanje od više od 100 odsto...". Opet će ih i sneg iznenaditi na zimu. Mene sramota...
  • Nindža Kornjačleone

    16.08.2017 10:34
    Mislim da ovo saopstenje(ili odgovor) vrte godinama. Eventualno promene datum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna