Autor: Beta

Info
19.08.2017.
09:15 > 09:55
Član Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije Miladin Ševarlić rekao je da u predlogu izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu nema ni slova o tome da li firma čiji je osnivač ili suosnivač državljanin zemalja EU može da kupi poljoprivredno zemljište u Srbiji, već se samo propisuju uslovi za strance kao fizička lica.
  • Zivan

    19.08.2017 16:04
    Nije bilo ni do sada prepreke, pa su stranci retko ovde otvarali agro firme i kupovali zemljište. Zakon o privatizaciji omogućava da strana pravna lica kupe oranice, dok je novim predlogom mogućnost da strana fizička lica kupe poljoprivredno zemljište otežana gotovo do besmislenosti...
  • cure

    19.08.2017 12:39
    o kakvom
    ti suverenitetu pricas.dosli ste kao arkan u hrvatskoj,pocistili celu vojvodinu i ti meni pricas o suverenitetu.bato ostacete bez vojvodine kao sto ste ostali bez kosova.
  • Иван Грозни

    19.08.2017 12:19
    Ovaj zakon je donet onako, reda radi, ali postoje brojni načini na koje će se obavljati prodaja zemljišta. Na primer, neko ima poljoprivredno zemljište i hoće da ga proda strancu. Ne moraju da naprave klasičan ugovor o kupoprodaji, dovoljno je samo da vlasnik zemljišta osnuje firmu gde je osnivački ulog upravo zemljište. Dan nakon osnivanja proda udele u firmi stranom fizičkom ili pravnom licu i to je to. Dalje, vlasnik zemljišta može da "pozajmi" novac od stranca i da se kao obezbeđenje potraživanja upiše hipoteka na zemljištu. Vlasnik zemljišta ne vrati novac i stranac preuzme zemljište.
  • Nervirach

    19.08.2017 12:09
    Ovo je jako potreslo dzogere na keju i zvakace kasicica po Zmaj Jovinoj. Pa patriJoti su vec rasprodali svoje.
  • Beli pulin

    19.08.2017 11:08
    Veleizdaja
    Bila jednom jedna zemlja....Pod formom ulaska u EU, ne vodi se racuna o ovom narodu i njegovoj buducnosti vec o krupnom kapitalu i njegovom interesu. Sednica skupstine po hitnom postupku u vreme godisnjih odmora, uradice sve po stranom diktatu. To se zove veleizdaja.



  • nsss

    19.08.2017 09:39
    nsss
    pa sta ce bati ostati ako damo strancima...a taman se zaleteo u kupovinu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna