Autor: agencije

Info
21.08.2017.
17:52
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je spreman Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti i dodala da je to zakon koji se nalazi u planu premijerke Ane Brnabić za prvih 100 dana rada Vlade Srbije.
  • nssss

    22.08.2017 07:16
    nssss
    ti i ja nikada necemo biti ravnopravne jer ja primam lepu prosvetnu platu a tebi u imovinskoj karti pise da ne primas nikakvu...eto prve razlike
  • Reverse riding

    22.08.2017 02:06
    Država je već zakonom od 01.06. uništila porodicu kao temelj društva, šta bi sad da ozakonite da žene i psihiški i fizički mogu da hebu muškarce, a da zato odgovara samo muškarac.
  • ST

    21.08.2017 23:46
    Jel i za to dobija lovu? Napredna princeza...
  • Džabe krečite

    21.08.2017 23:27
    Toliko
    Jedan koji hoće je uvek jači od dvojice koji moraju.
  • Ns

    21.08.2017 23:17
    detaljnije
    1. Da li će "neravnopravne" žene i dalje moći da biraju da li da rade isto koliko i muškarci ili kraće?
    2, Da li će neko reći gde su to kod nas, za razliku od "uređenog sveta", žene za isti posao plaćene manje od muškaraca?
    3. Da li će se tkoliko žena koristi pravo da radi u rudniku, a koliko njih se "žrtvuje" da muškarci nebi morali da se pate u obdaništima, bobliotekama, šalterima?
    4, Da li će se raspisivati konkursi za zapošljavanje isključivo muškaraca?
    5. Da li će biti i ravnopravni pred zakonom u slučaju starateljstva nad decom i nasilja u porodici ?
    6. Da li će po pitanju vojnog roka sada samo žene jedno 30 godina imati na to eksluzivo pravo?
    7. Da li će ih i najvišoj vlasti biti 50%, a ne ni zagarantovanih 30%, ili samo tamo ne mogu da se bestamno ne favorizuju!
  • Combe

    21.08.2017 22:07
    Zasto rodna?
    Nije mi jasno zbog cega se zove RODNA ravnopravnost, kada bi ispravnije bilo POLNA ravnopravnost, narocito ako se spominju muskarci i zene. Znaci li to da od sad umesto polova imamo rodove? Zna li neko jos neki rod osim muskog i zenskog? Ili cemo uskoro otvarati dijalog i o tome?
  • Shimmy

    21.08.2017 19:27
    Molim detaljnije?
    Da li je rodna ravnopravnost = veca prava za zene ili muskarce?
    Postoji li jos neka oblast gde trenutno muskarci i zene nisu pravno ravnopravni, osim odluke o zivotu deteta (abortus) i prava na roditeljstvo (gde se "ravnopravnost" tretira kao "detetu je mesto uz majku")?? Dakle samo primenjujte zakon i izjednacite muskarce po pitanju porodice ukoliko zelite da isti budu prisutni u njima.

    Hocete li konacno skloniti ravnopravnost vanbracne i bracne zajednice? Ukoliko neki par zeli da bude u braku, ili da se tretira kao u istom, u isti treba i da stupi. Drzavi nije mesto u medjuljudskim emotivnim odnosima, pogotovo ukoliko vec postoji pravno uredjenje kao opcija, a ne primoravanje! Jezivo je u kakvom sistemu zivimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna