Autor: Danas

Info
22.08.2017.
09:46 > 12:55
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković donela je mišljenje da je u slučaju Nelice Grujić iz Trstenika, kojoj Srpska pravoslavna crkva ne dozvoljava da pokojnom ocu podigne piramidalni spomenik, prekršen Zakon o zabrani diskriminacije.
  • Lala

    22.08.2017 19:08
    @Новосађанин
    Ta komšija ajde pročitaj tekst do kraja pre komentara. "SPC se poziva na Ugovor o davanju u zakup nepokretnosti kojim je uređeno da "daje u zakup Gradu za pravoslavno groblje na neodređeno vreme bez naknade" parcelu površine 73,07 ari,". Tako da pravo pitanje je :"Koji idiot od predstavnika grada je prihvatio uslov da to bude pravoslavno a ne gradsko groblje" Naravno ni kod babe nema dzabe pa se i SPC kao zakupodavac "obezbedila" da samo ona može da vrši verske obrede ( za svako grobno mesto naravno obavezno )i uzme mnogo više para nego od arende.
  • razmislite malo

    22.08.2017 17:13
    ako su propisi
    po rRepublickom zavodu za zastitu spomenika kulture i doticna hoce da istera svoje mislim da treba da se postuje vecina i strucni ljudi i da naslednici nebi smeli da se bune
  • Vojvosadjan

    22.08.2017 16:18
    @restitucija
    Pezorativno oce, nemoj odma da se ljutis i jos “automatskije“ odgovaras. Da pravi sam vucicev bot! Prijatelju, isto sam potomak tih kojima je oduzeta imovina ali ne placem nad svojom tuznom sudbinom, nije se imovina uzimala zbog sitnih kao tvoji i moji vec zbog krupnih, mi smo kolateralna steta. Pre istih tih komunista je bila bagra kapitalisticko-otimacka koja je uz pomoc zandara, mitrovice i pendreka otimala sirotinji a u ime kralja. Razumem da je svakome svoj problem najveci ali kao sto sam jednom napisao, ne meri se vreme od mene i tebe, nit od nasih dedova. Nepravde je bilo i bice a na nama je da negde napravimo ovaj svet koliko toliko pravican, iako sam sve veci skeptik po tom pitanju. Shvati da se ovde otimacina vrti u krug unazad 5 vekova, a samo se imena menjaju, sto rezimima sto vlastodrzcima. Plati porez (ne ti), izmiruj svoje obaveze pa tek onda trazi nesto zauzvrat od drzave, jasno k'o dan!
  • Новосађанин

    22.08.2017 15:47
    скреће се са поенте
    Аман људи, нису битна верска и политичка уверења, само се скреће са главног проблема са тим. ОК, дата је парцела у закуп цркви и они имају право ту да одлучују, али зашто градић, који има око 43 хиљаде становника у широј околини НИЈЕ ОБЕЗБЕДИО ГРАДСКО ГРОБЉЕ? Где неће нико питати којег политичког или верског уверења је неко. Као у Сајлову што постоји Градско Гробље, само наравно мање и пропорционално становништву.
  • restitucija

    22.08.2017 15:10
    @Vojvosadjan
    Koji otac? Koja crkva? Naucio si automatski da odgovaras kao pravi Vucicev bot. Moraju platiti porez, a neka propadnu sve crkve, nemam ja nista sa njima, nisam vernik, ali pokradenu imovinu neka komunisti prvo vrate. Mogli su da upadaju u kuce, da ubijaju, da kradu, da proteraju skoro sve Nemce i dosta Madjara, a ne mogu barem da vrate to sto su pokrali. Te kuce po kojima su se naselili u mojoj Vojvodini posle '45 su uglavnom ukradena imovina. Mog dedu i jos par komsija su od Dunavskog leda Madjari spasili, a ne komunisti. I sta su dobili kao nagradu? Oduzeta dva stana i smrt dvojice.
  • Vojvosadjan

    22.08.2017 14:42
    @restitucija
    Kad ces ti oce da platis porez pokraden sekularnoj drzavi? Pusti se spinovanja, komunjare qrci palci.. Krsten sam i vernik sam, dosuse jakoo retko idem u crkvu ali ovo zaista postaje pravoslavna dzamahirija!
  • Peki

    22.08.2017 14:40
    A sto lupate
    Neko mora biti jako zloban ili bas neuk da bi video problem u ovome.
  • Petar

    22.08.2017 14:20
    sramota za grad
    Kako je gradska vlast mogla da potpise i obaveze se na tako nesto?
    Valjda u gradu treba da postoji gradsko groblje.
    I sta znaci "groblje za ateiste"?Kakva je to glupost,znaci clanovi porodice,na primer muz i zena, ako su razlicitih ubedjenja nece biti sahranjeni jedno kraj drugog?
  • crkva

    22.08.2017 13:52
    eksproprijacija, pa neka se crkva slika.
  • Knight

    22.08.2017 13:43
    SPC diskriminiše mnoge. Ako ne i sve ljude, osim svojih poslovnih partnera (vlast, ekipa čiji su roditelji do juče bili verni komunisti) i svoje ekipe koja radi za SPC.

    Tokom govora za Božić, Uskrs može da se čuje politikanstvo... guranje logike kao što je: slušajte nas, mi vas spašavamo od kapitalizma, neprijatelja (ali je insinuirano da je u pitanju zapad), Kosovo je vekovno ognjište (ali je rukovodstvo SPC odavno u Beogradu), za njega se treba boriti protiv zlih dušmana. Dok oni sami voze Mercedese (bukvalno! Pogledajte na internetu fotografije kada je sastanak SPC) sa zapada. Uživaju u plodovima zapada. Dok oni beže sa Kosova, i gledaju kako da se organizuju u ostatku države. Dok oni otvoreno imaju zvaničan stav da neće da plaćaju porez. (uh, da... dok im ne vrate 100% imovine, za sada je zvanično vraćeno 95%...). Dok dobijaju otetu imovinu preko reda.

    SPC diskriminiše sve, osim sebe i onih koji im se isplate.
  • restitucija

    22.08.2017 13:27
    vidi ti komuniste
    Neka vrate pokradenu imovinu pa neka se sahranjuju kako zele.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna