Autor: Tanjug

Info
23.08.2017.
18:58 > 18:54
Sastanak sindikata prosvetnih radnika s premijerkom i ministrom prosvete završen je bez dogovora i prosvetari kažu da će se najavljeni štrajk održati.
  • roditelj

    25.08.2017 03:08
    Dokle više prosveta štrajkuje???
    Ne živimo u Švajcarskoj pa je svima sjajno a jedino prosvetari rade za "jadne plate". Koliko je ljudi u Srbiji koji mesecima ne primaju plate pa odlaze na posao.
    Svaka čast izuzecima, ali većina prosvetara je suviše plaćena za to koliko rade. Letnji raspust, zimski raspust, uskršnji raspust, svaki praznik, svaki vikend slobodan.Uostalom kome ne odgovara nek ide malo na njivu a prepusti svoje radno mesto onome ko želi da radi i onome ko zna zašto je na svom radnom mestu - zbog dece!
    U prosveti je svakako potrebno jedno ozbiljno čišćenje.
    Zamislite scenario da roditeljima i učenicima pukne film, počnu da štrajkuju, bojkotuju nastavu, šta onda?
  • opa

    24.08.2017 08:50
    Kakvo iznenadjenje. Ovo je sad vec postalo prosvetarska tradicija. Nije vise ni vazno da li ce dobiti sta god da je to sto traze, sad je vec vaznije da se prvo polugodiste smrlja i skrati. Sto bi radili ako ne moraju. Puno im je da rade po 20 sati nedeljno, sto ne skratiti na 10, ako se moze.
  • ????????

    24.08.2017 08:24
    @privatnik
    Odregovala sam na "dugujemo drzavi". Ja ovoj drzavi nista ne dugujem, a dala sam joj i previse. Btw, nisam u prosveti i privatnik sam, ali podrzavam nastavnike u strajku.
  • dado

    23.08.2017 22:48
    Ajmo, ponovo za napredne, pa kukajte kako se nema... do gladi... valjda ce prazan stomak opametiti..
  • Privatnik

    23.08.2017 22:37
    @?????
    U pravu ste da nije Vaša dužnost da radite za platu koja je po Vašoj proceni mala zato što je situacija u državi finansijski teška.
    Ali Vi nemate ni dužnost da uopšte radite ako nećete.
    Dajte otkaz.
    Radiće neko mlad i do sada nezaposlen, koji ima Vaše obrazovanje,a radi u privatnoj pekari za upola manje para i bez prava po osnovu rada kao da je Tito još uvek živ i ne može da se zaposli, jer nema mesta.
    Sva radna mesta u javnom sektoru zauzeli povlašćeni, i jauču hoće veće plate.
    Pa eto, uradite isto kao i ja,budite privatnik.Otvorite privatnu školu, ili školicu, platite porez i zradite koliko Vam treba.
    Privatni sektor veće poreze neće i ne može da plaća, da bi Vi imali platu koliko Vam treba.

  • ?????

    23.08.2017 22:00
    @nije vazno ime vec
    Mozda ti to osecas kao svoju duznost, ali ja ne
  • Alo

    23.08.2017 20:58
    Dajte otkaz i otvarajte privatnu školu.Krajnje je vreme da na privatne časove koje dajete platite porez.
    Doprinesite malo punjenju budžeta,ako hoćete veće plate.
  • Pl@viAndjeo

    23.08.2017 20:49
    Neće postići ništa kao ni do sada što nisu,samo će toj dečici napraviti problem da će zbog njihovog štrajka morati vikendima da nadoknađuju časove,a svima je dobro poznato kad si učenik koliko čekaš vikend.Mislim da je ovo kao i svake godine presipanje iz šupljeg u prazno,iako je stvarno potrebno povećanje plata i penzija svima...
  • nije vazno ime vec

    23.08.2017 20:02
    vazan je stav i istina
    Znam da cu sigurno dobiti mnogo minusa ali nije vazno reci cu sta mislim. Mislim da je situacija u drzavi jako teska svima nama i da je duznost svih dok se stanje ne popravi da budu solidarni.VISE NIKO NE GOVORI O POZITIVNIM STRANAMA POSLA KOJIM SE BAVI, samo traze prava a ja konkretno pitam prosvetare koja prava imaju ucenici kad im nastavnici strajkuju, pa posle strajka i ponudjenih a vecinom neispunjenih obecana skarabudze casove koje su propustili i sta ucenici nauce o ucenama.Imate sindikate i ako im verujete neka se bore i izbore a ne da deca ispastaju, a ujedno zelim da im porucim da ih razumem samo neka promene nacin borbe i razmisle koliko ih ima viska i da im taj visak odvlaci primanja a usput razmisle i da neko sa njihovim strucnim znanjem godinama cekaju posao i da su zamenljivi.Usput i meni su srezana primanja i privatnici uglavnom ne haju za jubilarne nagrade, cesto nema ni putmi troskova a minimalno daa za godisnji odmor koji jre tri puta manji od vaseg.
  • ST

    23.08.2017 19:41
    Izgleda da niko ne moze da se sporazume sa vladom...Zakljucak - DOLE VLADA!
  • Vujović Nedeljko

    23.08.2017 19:33
    bojkot
    Svaki radnik,penzioner,student i nezaposleni u ovoj državi bi još danas trebalo da stupi u štrajk ,bojkot i opštu neposlušnost prema ljudima koji nas vode direktno u bedu,siromaštvo i nestanak!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna