Autor: Beta

Info
21.09.2017.
08:05 > 08:06
Udruženje bankarskih klijenata Efektiva saopštilo je da poslednja presuda Evropskog suda pravde po tužbi 69 klijenata iz Rumunije protiv banke zbog kredita u švajcarskim francima, jasno pokazuje da su banke morale adekvatno da informišu klijente o svim aspektima kredita i o potencijalnim rizicima uticaja promene kursa i kamate.
  • ZASTO LAGATI

    22.09.2017 00:51
    PA NI DOTICNI
    Nije rekao kakva je presuda za rumunske klijente a GLUPO JE I NELOGICNO RECI DA SU ONI KOJI SU UZIMAKI KREDITE U SVAJCARCIMA to uradili na nagovor banaka vec tada je svajcarac bio medju najstabilnijim valutama a pogotovo u odnosu na nestabilan evro i zato su se odlucivali za takav kredit. Svako ko uzima devizne kredite a pogotovo kod nas zna da je to rizicno i da moze doci do promene vrednosti valuta, pa nisu banke odredjivale vrednost svajcarca.Svako je ovde gledao sebe i svoj interes i nazalost neko uvek gubi
  • neutralni

    21.09.2017 11:34
    Tipično Balkanski
    Ovo već postaje zamorno. Svi su jadnici nevešti i nisu bili obavešteni (kao naš jedan političar). Da je situacija bila drugačija, pa da su banke na gubitku, svi bi bili frajeri kako su oni za..bali banku, a ovako su svi jadnici preveslani. Hoću da se igram, ali samo ako pobedim, ako ne, onda "puj pike ne važi - tata on me je prevario!". E pa gospodo moja, hteli ste kapitalizam, sada ga imate pa morate da ga prihvatite takav kakv jeste - surov i nemilosrdan. Ako ne znaš pravila igre, nemoj da igraš dok ih ne naučiš.
  • Beppa Joseph

    21.09.2017 10:28
    @SuperHik
    Polupao si lončiće. Poređenje kockarnice i banke ne stoji i ne bi smele da budu slične. Kredit mora biti siguran i određen, da znaš koliko treba da vratiš, nema bez pogađanja slučajnih brojeva.
  • nik

    21.09.2017 10:21
    bravo opet
    @Superhik

    Vi ste g-dine nevidjen demagog ili umisljeni filozof, ima vecina ovog naroda ''nesto u lobanji'' ali ne radi se o tome vec o prevelikoj bahatosti banaka, kakva nije vidjena skoro nigde u svetu, ovo identicno sutra ceka duznike u eurima,....uzgred ponizavate ljude poredeci ih sa kockarima, ljude koji su mahom zbog svoje dece uzeli te iste kredite, ili da bi same sebe resili podstanarske muke, tako da bolje da se niste ni javljali, lep pozdrav i svako dobro!
  • Jozef K.

    21.09.2017 09:45
    Pravda je spora ali ...
    Banka je profesionalni trgovac novcem i njena obaveza je da na tržište plasira samo proizvode određenog kvaliteta. Kao što trgovac mesom mora garantovati ispravnost mesa, trgovac tehnike garantuje za svoju robu. CHF krediti su bili faličan proizvod i zbog toga trgovac koji je pokušao da podvali kvarnu robu mora da bude kažnjen. Ako svako bude odgovorno radio svoj posao, svima će nam biti bolje. Priče o kockarnicama i ostale gluposti bankarskih botova su prevaziđene.
  • SuperHik

    21.09.2017 09:29
    @nik
    A sad, zamisli kako bi život izgledao kada bi bankari novac davali samo onima koji nam život zagorčavaju, račune uvećavaju?
    Oni bi bili još snažniji, a mi još slabiji.
    Stvar je u onome ko uzima novac, da sam ima nešto u lobanji i koristi to.
    To je kao kada bi došao u kockarnicu i zahtevao siguran dobitak, da ti daju unapred rezultat.
    Ne mere, bre.
  • nik

    21.09.2017 09:02
    bravo
    Tako je, samo gazi bankarsku BAGRU!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna