Autor: Novosti

Info
21.09.2017.
09:46
Penzioneri u Srbiji će, kako je najavljeno iz Vlade, u novembru dobiti 6.000 dinara na ime jednokratne pomoći, januarski ček bi trebalo da bude "deblji" najverovatnije za pet odsto.
  • mladji

    23.09.2017 17:26
    @muka mi je od idiota
    Mi ćemo gospodjo sigurno ostriti,ali da li ćemo penziju primati, to je veliko pitanje.
    Dok mi dodjemo na red da "steknemo pravo", novac od naših uplata potrošićete Vi i ostali sadašnji pezosi, na svoje velike penzije i ostaviti pustoš i ništa. Tako ste navikli.
    Zbog svog stila života na veresiju,ostavili ste uništene fabrike, železnicu iz proškog veka podobnu samo za snimanje istorijskih filova, "autoputeve" sa rupama , dug prema MMF....da ne nabrajam dalje Vaših ruku delo.....
    PS Taj stan koji ste otkupili za par hiljada evra možete prodati za šezdeset hiljada evra, kupite neku garsonjeru i živite životnim stilom koji Vam se dopada... Naravno svoje stečeno pravo realizujte na račun odnoga kome ste plaćali ,a to je Fond PIO, koji može da isplaćuje samo 68% svake penzije. Mante se Vi budžeta ,budžet treba da dotira sirotinju ,a ne Vas....
  • muka mi je od idiota

    23.09.2017 15:46
    koji ce jednog dana ostariti
    Pa i mi smo morali placati tj. oduzimano nam je bogami sigurno toliko na ine doprinosa prema tome idioti ne izdvajate vi za MOJU penziju jer sam ja izdvajala i barem toliko koliko i vi, da jeste dobili smo stan ali smo iydvajali za njega nas dvoje sad sam zaboravila tacno ali pedesetak godina sto vi niste, dali ucesce kad smom ga dobili od 10 posto da bi drugi pre dosli do krova , kad nam je vraceno posle 8 godina u vreme najvece inflacije nismo mogli kupiti ni kutiju sibica a bogami i kad smo ga otkupljivali nismo ga kako kazete kupili zs tepsiju ribe vec nekoliko govorim u sadasnjoj valuti hiljada evra, a zato sto su pare koje sam izdvajala potrosene na nesto drugo, pa nisam valjda ja kriva i vase ce mozda biti utrosene kao i moje pa kad budete u mojoj kozi menjacete plocu, pa i vi pljujuci po nama pokazujete da mislite samo o sebi i da skolovali su se i lecili o d nasih izdvajanja i deca ciji roditelji nisu radili ili su se bavili zemljoradnjom a onda su porezi bili manji, a vi koji kazete da su vas skolovali vasi roditelji pa onda pljujete i po njima i posto vas nisu naucili istini , solidarnosti i postovanju izvolite pljujte ih ali nista ne radite za MENE i po meni necete i zato jos jednom SRAM VAS BILO.
  • Tvoj poslodavac

    22.09.2017 14:19
    @Ukapirali smo
    Sve si u pravu, samo preciziram da ja na tvoj minimalac od 23.000 MORAM da platim državi na ime poreza i doprinosa svakog meseca 15.640 dinara, jer je toliko iznosi 68% od neto isplaćene plate 23.000......
    Tek da g-dja penzionerka shvati koliko mladji izdvajaju za NJENU PENZIJU.
    Na svakih zaradjenih 100 dinara sadašnji zaposleni MORAJU da plate 68 dinara državi da bi generacija večito nezadovoljnih pezosa primili svoje penzije.
  • Realnost

    22.09.2017 12:07
    @penzionerka
    Gde su te fabrike , putevi i ono što ste izgradili poštovana gospodjo?
    Okrećem se oko sebe i vidim samo pustoš.
    Ništa iza sebe niste ostavili. Samo dugove i prazan Fond PIO
  • Ukapirali smo

    22.09.2017 11:56
    @penzionerka
    Ako gospodjo imate skromnu prosečnu penziju kako tvrdite, koja je sada oko 23.000 dinara mesečno, niste u problemu.
    Vaša penzija nije ni smanjivana!
    Nemam ni ja jahte ni putovanja, ni frizure , ni sve ono o čemu pišete jer rmbačim za minimalac koji je sada 23.000 dinara koliko i Vaša prosečna penzija. Na taj minimalac moj poslodavac plaća državi 68% poreza i doprinosa odnosno 13.000 dinara svakog meseca da bi Vi primali svoju penziju, jer Fond PIO nema da Vam isplati od Vašeg zaradjenog .
    Ja se nisam nikada lečio od Vaših obaveznih uplata za zdravstvo, od toga ste se lečili VI, a ja sam se lečio od uplata za zdravstvo mojih roditelja,.Sada uplaćujem pola za mene,a pola za Vas da bi Vi primali penziju i lečili se, pošto sada obavezni doprinos za zdravstvo ne plaćate kao penzioner već za Vas plaća Fond PIO, koji naravno punim ja.
    I šta je sa našim otetim pravom da starosnu penziju steknemo sa 56 godina života žene i 60 godina muškarci ?
    Mi treba 10 godina više uplaćujemo u Fond PIO od Vas! Vi sa 36 godina staža da ste u našim godinama ne biste stekli penziju ukoliko nemate 65 godina života! Bili biste bez primanja.
    Državni stan dobili ste i otkupili za tepsiju ribe,a mi dižemo kredite kod banaka i uplaćujemo u Fond PIO koji je ispraznila baš generacija penzionera koja hoće neke imaginarne penzije od ničega? Ko da zaradi za isplatu "stečenog" prava i da napuni državni budžet u te svrhe?Generacija vaše dece i unuka?
  • neko mladji

    22.09.2017 11:17
    Zapitajte se malo gospodjo
    @ penzionerka
    Gospodjo, ako neko treba ovde da se srami onda ste to Vi ! Treba da se sramite jer ste nezahvalni, jer kako rekoste da primate prosečnu penziju, malo Vam je, a znate dobro da je primate zahvaljujući nama mladjima, našim doprinosima, tako što Vam se svaki mesec dotira iz budžeta da bi primili takvu i toliku penziju. Troštite već naše, trošite čak generacija izna nas a Vama malo, nezahvalni ste. A Vi ste draga moja gospodjo svoje potrošili kada ste delili nerealno visoke plate, regrese, jubilarne nagrade, kada ste delili besplatno stanove, dizali kredite od državnih banaka koje nikad niste vratili, kada ste slavili Dan žena u Trstu i Solunu,gradili silna odmarališta kako bi letovali i zimovali...sve o tudjem trošku. Niste se tada pitali kako to,kako je moguće, da preduzeća u gubitcima a dele stanove, nagrade, putovanja, grade odmarališta...bitno je bilo da ima, da je Vama dobro. Vi se danas sa nostalgijom sećate tog vremena jer Vam je zaista bilo dobro. Malo ste radili, dobro zaradjivali...a sve na račun zaduživanja i generacija iza vas.
    Malo Vam je i sada tih 6000 jednokratne pomoći i 5 % povišice dok radnik, tačnije rob u jednom FIAT-u mora da štrajkuje da bi dobio povišicu od tričavih 900 dinara, kada radnici GOSE strajku gladju da bi im ispaltili pošteno zaradjene plate. Vama je malo gospodjo, zato što ste naučili tako da živite, da funkcionišete, bitno je da Vama ima.I nemojte mi molim Vas, pričati o vlasti i strankama, jer Vi ste ti koji biraju svaku vlast..
  • penzionerka

    21.09.2017 21:45
    sram vas bilo
    Vi mladi sto smatrate da ja koja sam radila 36 godina i otisla u penziju sa penzijom racunatom na ceo radni staz, smanjenom platom dok smo gradili novu fabriku , sa zajmom za preporod, sa dnevnicama za zemljotres u Makedoniji i Crnoj gori i uzetim dnevnicama kad se kome cefnulo za izgradnju vodovodne mreze, elektroprivrede itd. i dobijam penziju deceniju nisam to zasluzila, usput ste se i vi deco skolovali i besplatno lecili od mojih doprinosa, pa sram vas bilo i posto ste tako sebicni, bezobrazni i proklete uzmite cekice i lupajte glave roditeljima pa ce vise ostati za vas. SRAM VAS BILO. Zaboravila sam da kazem zelim vam mada cete se vi naudarati minusa duboku starost i da vam vasa deca a nasi unuci koje nazalost i sad govorim o vecini pomazemo, vrate sve ovo sa kamatom jer sve se vraca. IMAM SKROMNU PROSECNU PENZIJU, NEMAM AUTO, JAHTE, FRIZURE, PUTOVANJA , IMAM SAMO CIST OBRAZ I POSTOVANJE ZA STARIJE, BOLESNE I UGROZENE.
  • Desa

    21.09.2017 19:30
    @ Mileva
    Nisu senilni ti iz PUPSA. Znaju da je povećanje po Krkobabiću od 14% iz 2008 bilo potpuno neustavno .
    Lepa moja , kada primaš penziju 80.000 pa ti povećaju 14% penzija nadalje ide po 90.400 svakimesec narednih 7 godina.......
    Umanjenje je samo kap u moru koje si ti vratila u PIO od onoga što ti je neosnovano plaćano godinama unazad.Slatka moja otišla si u penziju sa 30 godina staža i 50 godina života, penziju primeš već 35 godina.
    Pa ti slatka moja imaš više penzionerskog staža od radnog! Sve svoje zaradjeno potrošila si si odavno.Sada grickaš pare od penzija ovih mladjih koji čekaju da napune 65 godina života da bi dobili neku crkavicu svog rodjenog i zaradjenoog---
  • mladji

    21.09.2017 16:41
    @Pera
    Šta mi ti sada preporučuješ? Da rintam do 80 bez svoje penzije da bi ovi stariji -koji su penziju dobili sa 50 godina života večito lepo živeli i primali veliku penziju? O mom trošku?
    Pojeli i upropastili sve kao termiti. Kao pokrao ih neko,a oni Fond PIO ispraznili! I sada hoće iz polupraznog fonda veće penzije od prosečne zarade u Srbiji na trošak poresakih obveznika i sadašnjih zaposlenih, tj svoje dece.
    Brinem ja o njima, ali brinem i o sebi.
    Povećati samo najmanje penzije koje su ispod 25.000 da bi ljudi preživeli. A ostalima neka umanjenje ostane.
    Pojeli ste svoje zaradjeno dosad, poštovani pezosi, sada jedete pare od moje penzije:
  • Mika

    21.09.2017 16:13
    @ Pera

    Gospodine Pero o kakvoj etici Vi, o kakvom moralu ? Vi koji bi da jedete tudje, i to dve generacije unapred,Vi koji bi samo da Vama ima i bude dok ste živi. Figurativno rečeno, "pojeli ste svoje" odnosno potrošili g. Pero ,a bome i moje,cele moje generacije, još da Vam dozvolimo da pojedete i naše dece, naših unučića...bilo bi mnogo gosin Pero. Zakon o PiO je kriminalno loš i treba ga menjati.
  • Pera

    21.09.2017 14:17
    Za"Ako docekam penziju" - nepoznavanje zakona i nepostovanje osnovnih vrednosti jednog drustva, generakizacija itd.su odraz etike koju ova drzava podrzava i to se vidi u Vasem komentaru. Nema spasa osim da mladji shvate da postoje drzave koje brinu o svojim gradjanima i upute se u tom teskom ali neizbeznom pravcu.
  • Novosadjanin

    21.09.2017 14:03
    Nasim parama su se pojedinci obogatili za tri generacijeu startu! Stanovi, jahte, dzipovi, daleke destinacije...... Sve to im tetke obezbedile :)
  • 3000 za gospodina

    21.09.2017 11:44
    Redovna predizborna milostinja vernim glasačima za beogradske izbore. Ulaganje je minimalno a dobit višestruka.
  • makijaveli

    21.09.2017 11:11
    vratite
    Samo vratite oteto, to je jedino sto se od vas ocekuje !
  • ako dočekam penziju

    21.09.2017 11:02
    Realno govoreći, ne znam šta hoće ovi penzioneri, dosta nam je više njihove tiranije i pozivanja na neka svoja prava i navodno zaradjene penzije. Fond je odavno bušan, neodrživ, penzije se dotiraju, isplaćuju iz budžeta a oni uporno pričaju o svom zaradjenom novcu i penzijama. Nema gospodo, pojela maca...realno govoreći trebalo bi povećati penzije samo ovima koji imaju minimalac, tj podići taj minimalac na kako tako prihvatljivu sumu od koje se može pregurati mesec a ova zakonska rešenja o lineranom uskladjivanju penzija i nekakvim obaveznim povišicama ukinuti. Mislim da se ne lažemo, sve te "velike zaradjene penzije" su rezultat vremena i sistema u kojem su živeli, pa se tako "drugu ili drugarici" nabijao prosek zadnju godinu pred penzionisanje, da bi imali veće penzije. A tek da ne pričam o onima koji su sa manje od 50 godina otišli u "zasluženu penziju" i koji danas imaju više godina penziskog staža nego radnog....
  • vratite prvo oteto

    21.09.2017 10:36
    nisam radila za prokleti
    mmf i to namerno pisem malim slovima vec sa,m radila 35 i nesto godina za drzavu Srbiju i sad hocu da mi se vrati oteto a onda mogu upotrebljavati rec povecanje a ovo je jos uvek vracanje i sad sam spremna da izadjem na ulicu i da uirlam ,psujem i vicem a do sad sam se donekle slagala ali sad je D O S T A.
  • sek

    21.09.2017 10:36
    auu
    Uff, al ce da se opare penzosi sa 10-15 evrica, cika Vucko i drugari iz mmf-a lepo satiru naciju, svaka im cast!
  • Paja Penzija

    21.09.2017 10:15
    Sve je OK?
    Zakon o Privremenom smanjenju penzija se odnosi na period od 50 godina.
    Sadašnja vlast očekuje da će u tom periodu da narod živi bolje, a oni i dalje budu na vlasti.
  • mileva

    21.09.2017 09:57
    laz
    ovi iz pupsa bas su senilni nije bilo dobrovoljnog smanjenja penzija nego bez pitanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna